Έχει δίκιο ο ΠΑΟΚ

Καλά τα λένε για το πρωτάθλημα στον ΠΑΟΚ. Δεν έχει κριθεί τίποτα. Έτσι πρέπει να σκέφτεται ο Ολυμπιακός.

Έχει δίκιο ο ΠΑΟΚ

Οι δηλώσεις από πλευράς ΠΑΟΚ είναι σύνηθες φαινόμενο πριν από τις δικαστικές κόντρες τους με τον Ολυμπιακό. Δεν εκπλήσσουν πια κανέναν. Για λίγο καιρό ξαποσταίνουν μετά τις δικαστικές αποφάσεις και μετά... ξαναδηλώνουν μέχρι την επόμενη φορά που θα ξαποστάσουν.

Αλλά για τον Ολυμπιακό έχουν σημασία όσα ειπώθηκαν για τα περί βαθμολογικής διαφοράς. Έτσι είναι. Στα πλέι οφ ο Μαρτίνς και οι παίκτες του θα πρέπει να μπουν με το μυαλό στο +7 και όχι στο +14. Διότι οι πιθανότητες δικαίωσης του ΠΑΟΚ στην Ελβετία, βάση νομικών εκτιμήσεων και με τον τρόπο που αποφασίζει συνήθως το διεθνές αθλητικό δικαστήριο, μπορεί να μη θεωρούνται υπαρκτές.

Όμως για την ομάδα του Ολυμπιακού αυτό δεν παίζει ρόλο. Άλλο για την ΠΑΕ και για την τεράστια νομική προσπάθεια που γίνεται. Η ομάδα έχει κατά νου να πάρει τον τίτλο με μεγαλύτερη διαφορά από αυτή που έχει τώρα. Είτε 7 που λέει ο ΠΑΟΚ είτε 14 που λέει η βαθμολογία.

Ασχέτως τι θα αποφασίσει και πότε θα το αποφασίσει το CAS. Ο Ολυμπιακός έκανε την απόσταση χαώδη με τις νίκες του και την ανωτερότητά του στο γήπεδο, μπορεί να την κάνει ακόμη μεγαλύτερη στα πλέι οφ. Κι αυτή η επιδίωξη υπάρχει ξεκάθαρα σε κάθε στέλεχος των Πειραιωτών.

Ο ΠΑΟΚ θα κοιτάξει να μειώσει ή να καλύψει 7 βαθμούς. Αν μπορεί ή όχι θα φανεί στο γήπεδο. Και θα το προσπαθήσει να το κάνει όχι για να πάρει το πρωτάθλημα, διότι για να συμβεί αυτό θα πρέπει να αυτοκτονήσει ο ίδιος ο Ολυμπιακός και να απολέσει απόσταση 14 βαθμών. Ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να ελπίζει σε αυτό το πρωτάθλημα. Μπορεί όμως να ελπίζει ότι θα έχει δικαίωμα να κάνει ξανά... δηλώσεις μετά τα πλέι οφ μιας χρονιάς που έχει χάσει. Και να προετοιμάσει το έδαφος για την επόμενη.

Αυτές οι δηλώσεις από πλευράς ΠΑΟΚ είναι το καλύτερο που θα μπορούσε να γίνει αυτή την περίοδο για τον Ολυμπιακό. Αν υπήρχε περίπτωση χαλάρωσης, πάει κι αυτή...