Τα είχε πει και ο Κοντονής

Απόλυτα αντίθετος στην αγορά του VAR από το κράτος είχε δηλώσει πριν από μερικούς μήνες ο Σταύρος Κοντονής, σε μια υπόθεση που έχει προκαλέσει σάλο και έχει φτάσει μέχρι τη Βουλή.

Τα είχε πει και ο Κοντονής

Μεγάλη έκταση έχει πάρει το τελευταίο διάστημα η υπόθεση με την αγορά του VAR από το κράτος και μάλιστα με υπέρογκο ποσό σε σχέση με άλλα κράτη, στα οποία όχι μόνο δεν υπήρχε κρατική παρέμβαση, αλλά και η πλατφόρμα παραχωρήθηκε πλήρης και όχι με τις σοβαρές ατέλειες που εφαρμόζεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Πριν από μερικές μέρες έγινε γνωστό ότι από την εισαγγελία διαφθοράς η δικογραφία θα φτάσει στο ελληνικό κοινοβούλιο για τυχόν ευθύνες που προκύπτουν στους πρώην υπουργούς Νίκο Παππά και Γιώργο Βασιλειάδη, ενώ στην υπόθεση εμπλέκονται και παράγοντες της ΕΠΟ και της διαιτησίας, κατόπιν και των σχετικών μηνύσεων που είχαν κατατεθεί μετά το ματς του Βόλου με τον Ολυμπιακό από τον αντιπρόεδρο της πειραϊκής ΠΑΕ Σάββα Θεοδωρίδη.

Ενδιαφέρον έχει να θυμηθεί κανείς κάποιες δηλώσεις που είχε κάνει στο OPEN ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής σχετικά με το θέμα της αγοράς του VAR, τονίζοντας και ο ίδιος το λάθος της κρατικής ανάμιξης, παρά το γεγονός ότι αυτό έγινε από στελέχη του δικού του κόμματος που τότε βρισκόταν στην κυβέρνηση. Τι είχε πει λοιπόν ο κ. Κοντονής τον περασμένο Ιανουάριο;

«Διαφώνησα με την αγορά του VAR από το δημόσιο ταμείο. Αυτή ήταν δουλειά της Super League. Αυτή έπρεπε να αγοράσει το VAR. Αν θέλουν οι ΠΑΕ να κάνουν ελκυστικό το προϊόν, αυτοί που κερδίζουν από το ποδόσφαιρο, και αυτές είναι οι ομάδες της Super League, έπρεπε να προβούν σε αυτή την επένδυση. Δεν έχει καμία δουλειά το ελληνικό Δημόσιο να πληρώσει το VAR. Όταν κάνει ψώνια το κράτος, κάνει πάντα ακριβά. Δεν είχε καμία δουλειά το κράτος να μπλέκεται σε θέματα τα οποία χειρίζονται με κέρδος οι ΠΑΕ. Ξέρετε κανένα ξενοδοχείο να πληρώνει το κράτος το σύστημα παρακολούθησής του; Αυτό με ξένισε κι εμένα, ότι δεν έχει τη γραμμή του οφσάιντ. Δεν είναι απιστία ότι το χρυσοπληρώσαμε. Δεν νομίζω ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες. Το VAR απολύτως συνεισφέρει».