Επίσημο: Στις 18 Μαΐου ξεκινούν προπονήσεις οι ιταλικές ομάδες!

Η 18η Μαΐου είναι και επίσημα από την Κυριακή (26/4) η ημερομηνία επιστροφής των ιταλικών ομάδων στις προπονήσεις, όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός της χώρας!

Επίσημο: Στις 18 Μαΐου ξεκινούν προπονήσεις οι ιταλικές ομάδες!

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, σε διάγγελμά του το βράδυ της Κυριακής (26/4) ανακοίνωσε στον ιταλικό ότι η χώρα μπαίνει στη δεύτερη φάση επιστροφής στην κανονικότητα.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η επιστροφή στις προπονήσεις στα ατομικά και ομαδικά αθλήματα.

Συγκεκριμένα από τις 4 Μαΐου ξεκινούν οι προπονήσεις των αθλητών, που παίρνουν μέρος σε ατομικά αθλήματα και από 18 αυτές των ποδοσφαιρικών ομάδων.

"Πρέπει να ξεκινήσουμε να μάθουμε να ζούμε με τον ιό. Από τις 4 Μαΐου οι επαγγελματίες αθλητές και οι αθλητές που αγωνίζονται για τη χώρα θα μπορούν να προπονούνται με σεβασμό στους κανόνες τήρησης αποστάσεων και κεκλεισμένων των θυρών", είπε μεταξύ άλλων στο διάγγελμά του ο Τζουζέπε Κόντε.

Πιθανότερη ημερομηνία έναρξης της Serie A θεωρείται το τριήμερο 10-12 Ιουνίου. Πρόθεση των Ιταλών είναι να ολοκληρώσουν το πρωτάθλημα μέσα στον Ιούλιο, ενώ υπολογίζουν να διεξάγουν αναμετρήσεις κάθε τρεις ημέρες για να χωρέσουν και το Κύπελλο.

Εφόσον το πρωτάθλημα ξεκινήσει το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι τα παιχνίδια να διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών μέχρι και τον Ιανουάριο του 2021.

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας