Επιβολή τρίμηνου κατ' οίκον περιορισμού στον Πρίγιοβιτς

Οι Αρχές της Σερβίας έκριναν ένοχο τον Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς και τον αναγκάζουν σε τρεις μήνες κατ' οίκον περιορισμό.

Επιβολή τρίμηνου κατ' οίκον περιορισμού στον Πρίγιοβιτς

Όπως ενημέρωσε ο διοικητής της αστυνομίας του Βελιγραδίου, Βλάντιμιρ Ρέμπιτς, ο πρώην επιθετικός του ΠΑΟΚ βρέθηκαν με άλλα 18 άτομα σε εστιατόριο ξενοδοχείου, όπου κατανάλωναν ποσότητα αλκοόλ. Μόλις έγιναν αντιληπτοί, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

«Συνελήφθη ο Πρίγιοβιτς, έσπασε την καραντίνα στη Σερβία»

Η σύλληψή τους δεν είχε να κάνει φυσικά με την κατανάλωση αλκοόλ, αλλά για το γεγονός ότι "έσπασαν" τους περιορισμούς μετακινήσεων, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης για τη μη εξάπλωση του κορονοϊού.

Στη Σερβία ισχύει η απαγόρευση μετακίνησης μετά τις 17:00.

Ο 28χρονος κρίθηκε ένοχος, με αποτέλεσμα να του επιβληθεί η ποινή του κατ' οίκον περιορισμού για τους επόμενους τρεις μήνες.

Ο Πρίγιοβιτς θα έπρεπε να βρίσκεται σε καραντίνα, καθώς επέστρεψε πρόσφατα από τη Σαουδική Αραβία.

Σημειώνται ότι στη Σερβία τριπλασιάστηκε μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορονοϊού. Από την Πέμπτη στις 15:00 την Παρασκευή την ίδια ώρα επιβεβαιώθηκαν 305 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας στους 1.476 τον συνολικό αριθμό των προσβληθέντων από τον Covid-19. Οκτώ ασθενείς κατέληξαν και έτσι ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους 39.

Η κυβέρνηση της Σερβίας αποφάσισε τη λήψη πιο αυστηρών μέτρων. Από χθες το μεσημέρι στη 13:00 το μεσημέρι και μέχρι τη Δευτέρα το πρωί απαγορεύεται η κυκλοφορία για όλους.

Στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου άρχισε να φτάνει η βοήθεια που υποσχέθηκε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στον Πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούστιτς. Προηγήθηκε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν οι δύο Πρόεδροι προχθές το απόγευμα. Το πρώτο μεταγωγικό αεροσκάφος, από τα 11 που αναμένονται, προσγειώθηκε προχθες το απόγευμα στο αεροδρόμιο «Νίκολα Τέσλα».

Μετέφερε νοσοκομειακό υλικό, αναπνευστήρες και μάσκες, όπως επίσης και ομάδα οκτώ Ρώσων λοιμωξιολόγων. Ακόμα, ένα συνεργείο απολύμανσης νοσοκομείων και δημόσιων χώρων. Τη ρωσική αποστολή υποδέχθηκαν η πρωθυπουργός της Σερβίας Άνα Μπρνάμπιτς και ο υπουργός Άμυνας Αλεξάνταρ Βούλιν.