«Συνελήφθη ο Πρίγιοβιτς, έσπασε την καραντίνα στη Σερβία»

Μπλεξίματα με τις αρχές της Σερβίας για τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, καθώς συγκαταλέγεται μεταξύ των απείθαρχων του κορονοϊού και συνελήφθη διότι «έσπασε» την καραντίνα.

«Συνελήφθη ο Πρίγιοβιτς, έσπασε την καραντίνα στη Σερβία»

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα telegraf.rs, ο πρώην επιθετικός του ΠΑΟΚ Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς συνελήφθη από την αστυνομία. Συγκεκριμένα, βρέθηκε μαζί με άλλα δύο άτομα σε καφετέρια, καθώς κυκλοφορούσε μετά τις 17:00 που ισχύει σχετική απαγόρευση. Τα άλλα δύο άτομα ήταν ο τραγουδιστής Ράντισα Τραΐκοβιτς Τζάνι με τη σύζυγό του, Σλάτζα. Στον πρώτο είχε επιβληθεί πλήρης καραντίνα, αφού ήρθε σε επαφή με τον Πρίγιοβιτς που πρόσφατα επέστρεψε από τη Σαουδική Αραβία. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι συλληφθέντες ήταν απόλυτα συνεργάσιμοι και το σφάλμα τους οφείλεται απλώς στο γεγονός ότι ξεχάστηκαν. Θα έπρεπε να είναι στην οικία τους μέχρι κάποια συγκεκριμένη ώρα.

Στη Σερβία τριπλασιάστηκε μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορονοϊού. Από προχθές στις 15:00 μέχρι χθες την ίδια ώρα επιβεβαιώθηκαν 305 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας στους 1.476 τον συνολικό αριθμό των προσβληθέντων από τον Covid-19. Οκτώ ασθενείς κατέληξαν και έτσι ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους 39.

Η κυβέρνηση της Σερβίας αποφάσισε τη λήψη πιο αυστηρών μέτρων. Από σήμερα στη 13:00 το μεσημέρι και μέχρι τη Δευτέρα το πρωί απαγορεύεται η κυκλοφορία για όλους.

Στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου άρχισε να φτάνει η βοήθεια που υποσχέθηκε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στον Πρόεδρο τηςΣερβίας, Αλεξάνταρ Βούστιτς. Προηγήθηκε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν οι δύο Πρόεδροι προχθές το απόγευμα. Το πρώτο μεταγωγικό αεροσκάφος, από τα 11 που αναμένονται, προσγειώθηκε χθες το απόγευμα στο αεροδρόμιο «Νίκολα Τέσλα». Μετέφερε νοσοκομειακό υλικό, αναπνευστήρες και μάσκες, όπως επίσης και ομάδα οκτώ Ρώσων λοιμωξιολόγων. Ακόμα, ένα συνεργείο απολύμανσης νοσοκομείων και δημόσιων χώρων. Τη ρωσική αποστολή υποδέχθηκαν η πρωθυπουργός της Σερβίας Άνα Μπρνάμπιτς και ο υπουργός Άμυνας Αλεξάνταρ Βούλιν.