Θύρα 7 Λονδίνου: «Οι Άγγλοι ψοφάνε για μπάλα - Μας έχει πάρει τη ζωή ο Ολυμπιακός»

«Οι Άγγλοι ψοφάνε για το ποδόσφαιρο, ειδικά στη βόρεια Αγγλία η μπάλα είναι όλη η ζωή τους! Στον αγώνα με την Άρσεναλ δώσαμε από τον σύνδεσμο 1.870 εισιτήρια σε Ολυμπιακούς στην Αγγλία!  Μας έχει πάρει τη ζωή ο Ολυμπιακός!». Είναι γνωστή η Θύρα 7 Λονδίνου ή London Club, πάνε παντού, και ο ηγέτης του συνδέσμου, ο Γρηγόρης, είναι αγαπητός ανάμεσα στα στελέχη της Θύρας 7. 

Θύρα 7 Λονδίνου: «Οι Άγγλοι ψοφάνε για μπάλα - Μας έχει πάρει τη ζωή ο Ολυμπιακός»

Συνέντευξη στον ΘΕΜΗ ΣΙΝΑΝΟΓΛΟΥ

Πολλά χρόνια ζει μόνιμα στο Λονδίνο. Στο ματς με την Άρσεναλ έδωσε στους Ολυμπιακούς εκεί κοντά στα 1.900 εισιτήρια! Διαβάστε τι μου είπε για την τρέλα των Άγγλων με το ποδόσφαιρο που αποφάσισαν να γίνει κανονικά το πρωτάθλημα και με κόσμο στις εξέδρες - λίγο πριν αρρωστήσει ο Αρτέτα, ο προπονητής της Άρσεναλ, καθώς και ο Οντόι, ο παίκτης της Τσέλσι. Τι μου είπε επίσης για τα ματς του Ολυμπιακού με την Άρσεναλ και τη Γουλβς, αλλά και τις ιδιαιτερότητες των οπαδών στην Αγγλία.

Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στο «ΦΩΣ» στις 14/3/2020

Γρηγόρη, πόσα χρόνια ζεις στο Λονδίνο;

Είκοσι δύο χρόνια.

Πόσων χρόνων είσαι;

34.

Τι δουλειά κάνεις εκεί;

Σε κατασκευαστική εταιρεία εργάζομαι.

Ολυμπιακός πώς έγινες;

Από τον πατέρα μου.

Η καταγωγή σου στην Ελλάδα από πού είναι;

Από την Καστέλλα στον Πειραιά. Είμαι Πειραιώτης.

Τι αντίκτυπο είχε στους Άγγλους και στα μίντια η αρχική απόφαση που πήραν για την Πρέμιερ Λιγκ (πριν νοσήσουν ο Αρτέτα και ο Οντόι);

Νορμάλ ήταν η πλειονότητα. Και ας έκανε αίσθηση στην υπόλοιπη Ευρώπη το ότι θα γίνονταν κανονικά τα ματς εδώ και με θεατές στις κερκίδες. Ο κορονοϊός είναι πρώτο θέμα στις ειδήσεις και εδώ. Όμως οι Άγγλοι ψοφάνε για το ποδόσφαιρο! Τεράστια η αγάπη τους για την μπάλα. Και όσο πιο βόρεια πας στην Αγγλία τόσο πιο πολύ. Δεν έχουν πολλά να κάνουν εκεί και τρελαίνονται με την μπάλα. Το ποδόσφαιρο είναι όλη η ζωή τους.

Πες περιοχές τέτοιες στον Βορρά.

Σέφιλντ, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ, Μπέρμιγχαμ.

Και σε κάθε πόλη υποστηρίζουν την τοπική ομάδα, αυτό είναι το εντυπωσιακό.

Όχι μόνο την τοπική ομάδα, αλλά τις τοπικές ομάδες της πόλης! Στο Μπέρμιγχαμ λόγου χάρη έχει την Μπέρμιγχαμ, τη Γουέστ Μπρομ, την Άστον Βίλα και μικρές ομάδες που παίζουν σε μικρότερα πρωταθλήματα. Χωρίζεται η κάθε πόλη σε οπαδούς της μίας ή της άλλης ομάδας.

Στο Λονδίνο, που ζεις πολλά χρόνια, ποια ομάδα υποστηρίζουν οι πιο πολλοί;

Και εδώ τοπικά είναι τα πράγματα, αναλόγως πού βρίσκεσαι. Στο βόρειο Λονδίνο οι περισσότεροι είναι Άρσεναλ και Τότεναμ. Υπάρχουν 15 ομάδες στο Λονδίνο! Και σε μικρές κατηγορίες οι ομάδες έχουν κόσμο. Στο δυτικό Λονδίνο είναι όλοι Τσέλσι. Στο ανατολικό Λονδίνο Γουέστ Χαμ.

Εσύ πού μένεις;

Βόρειο Λονδίνο.

Οι πιο πολλοί γνωστοί σου τι είναι, Τότεναμ ή Άρσεναλ;

Πιο πολύ Τότεναμ θα έλεγα. Έχει όμως και πολλούς της Άρσεναλ.

Πες μου ένα περιστατικό που δείχνει την τρέλα των Άγγλων για το ποδόσφαιρο.

Στο Μουντιάλ που πήγαν ψιλοκαλά γινόταν χαμός. Όλες οι μπιραρίες ήταν τίγκα και δεν πήγαιναν στη δουλειά τους! Σταμάταγαν οι δουλειές για να δουν ποδόσφαιρο. Και όλοι έλεγαν «it’s coming home». Και είναι τόσο τρελοί που θα έπαιζαν κανονικά τώρα τα ματς, και με κόσμο. Το ότι μπήκαν ξαφνικά σε καραντίνα η Άρσεναλ και η Τσέλσι, μεγάλες ομάδες, λόγω Αρτέτα και Οντόι, τους έκανε να αλλάξουν λίγες ώρες μετά την απόφαση.

Πώς τον είδες τον Ολυμπιακό με τη Γουλβς;

Μπόμπα. Μια χαρά ήταν η ομάδα παίζοντας με 10 παίκτες από το 29’. Μπορούμε να περάσουμε, όπως το κάναμε με την Άρσεναλ. Και ήταν χειρότερο για εμάς το σκορ του πρώτου αγώνα με την Άρσεναλ απ’ ό,τι τώρα. Στη ρεβάνς θα είμαστε 11 εναντίον 11. Μακάρι να επιτρέπονται οι θεατές όταν θα γίνει το ματς, για να πάμε.

Με την Άρσεναλ πόσοι ήσασταν;

1.870 άτομα από Λονδίνο. Έδωσα σχεδόν 1.900 εισιτήρια.

Έχει και Κύπριους Ολυμπιακούς εκεί, ε;

Πολλούς, ναι.

Οι περισσότεροι Έλληνες δεν είναι παλιοί εκεί σαν εσένα.

Όχι, οι περισσότεροι έρχονται και φεύγουν, είναι φοιτητές ή εργαζόμενοι που πιάνουν δουλειά εδώ. Έχουμε όμως και παλιούς που μένουν εδώ για 20-25 χρόνια όπως εγώ.

Τι κάνατε στην εξέδρα;

Χαμός έγινε.

Πες μου μια τρέλα που έχεις κάνει στη ζωή σου για τον Ολυμπιακό.

Και πού δεν έχω πάει... Έχω γυρίσει όλο τον κόσμο με τον Ολυμπιακό. Μας έχει πάρει τη ζωή ο Ολυμπιακός! Στο φάιναλ φορ της Φλωρεντίας στο πόλο γυναικών ήμασταν μόνον εμείς εκεί! Και βοηθήσαμε πιστεύω, διότι η διαιτησία ήταν εχθρική. Βοηθήσαμε για να παρθεί το τρόπαιο. Και στα φιλικά του Ολυμπιακού πάμε οδικώς, στο Βέλγιο, στην Ολλανδία, στη Γερμανία.

Πότε έκλαψες για τον Ολυμπιακό;

Στη Βέρντερ. Όταν κάναμε το πρώτο διπλό. Ήμασταν μέσα στο γήπεδο. Σε όλα τα διπλά που έχει κάνει ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη ήμουν μέσα.