Ολυμπιακός: Στην κορυφή με τα δικά του αποτελέσματα - Ούτε με του ΠΑΟ, ούτε με του Άρη!

Έχουν γίνει κάποιες παρεξηγήσεις σε ό,τι έχει να κάνει με το +2 που έχει ο Ολυμπιακός από τον ΠΑΟΚ. Από το βράδυ της Κυριακής υπάρχει μία περιρρέουσα ατμόσφαιρα ότι ο Παναθηναϊκός έστειλε τον Ολυμπιακό στην κορυφή.

Ολυμπιακός: Στην κορυφή με τα δικά του αποτελέσματα - Ούτε με του ΠΑΟ, ούτε με του Άρη!

Δηλαδή με το ίδιο σκεπτικό η ΑΕΚ ήταν εκείνη που την περασμένη εβδομάδα έστειλε στην πρώτη θέση τον ΠΑΟΚ χάρη στο 0-0 του ΟΑΚΑ. Άρα και η Λίβερπουλ είναι στο +22 από τη Μάντσεστερ Σίτι στην Πρέμιερ Λιγκ, επειδή η ομάδα του Γκουαρντιόλα έχει κάνει ένα σωρό στραβοπατήματα.

Δηλαδή η Λίβερπουλ, που σε 25 αγωνιστικές έχει 24 νίκες και 1 ισοπαλία στο «Ολντ Τράφορντ», έχει πάρει ουσιαστικά το πρωτάθλημα από τον Ιανουάριο, επειδή η Σίτι έκανε μία σειρά από γκέλες. Πρωτίστως, η ομάδα του Κλοπ έχει αποκτήσει αυτήν τη σημαντική διαφορά από τη βασική της ανταγωνίστρια χάρη στα δικά της αποτελέσματα και όχι εξαιτίας των ανεπιτυχών αποτελεσμάτων της Μάντσεστερ Σίτι.

Αν έχανε βαθμούς και η Λίβερπουλ, τότε η διαφορά μπορεί να ήταν στους 7-8 βαθμούς. Απλώς, έχει πετύχει κάτι το αδιανόητο στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ, κάτι το οποίο δεν περίμεναν ούτε οι πιο φανατικοί της οπαδοί. Το έχει αντιληφθεί; 24 νίκες σε 25 ματς!

Πάνω κάτω, σε μικρότερη κλίμακα φυσικά, αφού το +2 δεν έχει καμία σχέση με το +22, ισχύει και για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν περάσει από δύσκολες έδρες χωρίς να χάσουν. Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε στο Χαριλάου, ηττήθηκε και στο ΟΑΚΑ. Πήρε μηδέν βαθμούς από αυτά τα δύο ματς. Συν τοις άλλοις «πέταξε» άλλους 4 βαθμούς εντός έδρας με τον Άρη και τον Παναθηναϊκό.

Oι γκρίνιες για τον Φερέιρα ξεκίνησαν καιρό τώρα…

Ο δε Ολυμπιακός από αυτά τα τέσσερα παιχνίδια με Άρη και ΠΑΟ μάζεψε 10 βαθμούς και ο ΠΑΟΚ 2! Τεράστια διαφορά. Ο δε Ολυμπιακός πήρε μόλις 3 βαθμούς από Ν. Σμύρνη, Ξάνθη και Βόλο, ενώ ο ΠΑΟΚ πήρε 6 από τα διπλά σε Πανιώνιο και Βόλο. Με λίγα λόγια, είναι απλά μαθηματικά…

Ο ΠΑΟΚ έχει δύο ήττες, ο Ολυμπιακός καμία. Οι «ερυθρόλευκοι» με το σπαθί τους βρίσκονται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Κανένας Παναθηναϊκός και κανένας Άρης δεν τον έχει διατηρήσει στην πρώτη θέση στις 20 από τις 22 αγωνιστικές του φετινού πρωταθλήματος. Επίσης, θα πρέπει να λάβουμε και κάτι άλλο πολύ σοβαρά υπόψη μας και κυρίως οι οπαδοί του ΠΑΟΚ. Ο Ολυμπιακός πέρασε ένα δύσκολο τετράμηνο από Σεπτέμβριο έως Δεκέμβριο. Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου να παίζεις μεσοβδόμαδα με την Τότεναμ και την Μπάγερν Μονάχου και ο άμεσος ανταγωνιστής σου για το πρωτάθλημα να μην έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις.

Το +2 λοιπόν από τον ΠΑΟΚ ύστερα από μία τόσο δύσκολη περίοδο με πολλά υψηλών απαιτήσεων παιχνίδια στην Ευρώπη έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία για τον Ολυμπιακό. Ταυτόχρονα θα πρέπει να προκαλεί έντονο προβληματισμό στους Θεσσαλονικείς. Οι γκρίνιες για τον Αμπέλ Φερέιρα έχουν ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό. Κυρίως μετά την τεσσάρα στο Χαριλάου και κορυφώθηκαν το βράδυ της Κυριακής μετά την ήττα στο ΟΑΚΑ.

Και ο Μαρτίνς βεβαίως πέρασε μία δύσκολη περίοδο, αλλά τουλάχιστον ο τεχνικός των Πειραιωτών παρουσίαζε στα περισσότερα παιχνίδια έναν Ολυμπιακό που είχε μία ταυτότητα στο παιχνίδι του και πρόσφερε ελκυστικό ποδόσφαιρο. Ο δε Αμπέλ Φερέιρα έδινε την εντύπωση ότι δεν ήξερε πώς να διαχειριστεί το υλικό του. Αυτός είναι άλλωστε και ένας από τους λόγους που τελεί υπό έντονη αμφισβήτηση. Κατά συνέπεια, ποιος Παναθηναϊκός και ποιος Άρης έχουν στείλει τον Ολυμπιακό στην κορυφή;