Τι θα συμβεί για Ξάνθη, ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσει τους 2 βαθμούς!

Γιατί η Ξάνθη δεν αποφεύγει τον υποβιβασμό. Τι θα γίνει με τους βαθμούς που έχει "κόψει" μέχρι στιγμής και τι θα ισχύσει στα πλέι άουτ.

Τι θα συμβεί για Ξάνθη, ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσει τους 2 βαθμούς!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ 27/1 Ο ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ

Η 27η Ιανουαρίου είναι η πιο κρίσιμη -μέχρι την επόμενη- ημέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού θα ανακοινώσει την απόφασή της σχετικά με την υπόθεση συνιδιοκτησίας ΠΑΟΚ - Ξάνθης. Σύμφωνα με την εκδίκαση-ακροαματική διαδικασία της Πέμπτης (16/1), η ΕΕΑ δεν πείστηκε από τις θέσεις τόσο της Ξάνθης, όσο και του ΠΑΟΚ και με τα τωρινά δεδομένα, η απόφαση θα είναι καταδικαστική για την ακριτική ομάδα: Υποβιβασμός.

Τι έγινε στην EEA: Σε πανικό Ξάνθη και ΠΑΟΚ - Πότε αναμένεται η απόφαση

ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Η απόφαση της ΕΕΑ είναι δεσμευτική. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να την προσβάλει, ούτε η δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ, ούτε ο αθλητικός δικαστής, ούτε κανείς... Το θέμα αφορά την αδειοδότηση και είναι στη δικαιοδοσία της ΕΕΑ και μόνον. Άρα, μόλις ανακοινώσει την απόφαση του υποβιβασμού της Ξάνθης θα κοινοποιήσει το πόρισμα στην ΕΠΟ/Αθλητικό δικαστή.

Εκδίκαση στην ΕΕΑ: Ο ΠΑΟΚ δεν ανήκει στον Σαββίδη, είπαν οι δικηγόροι του

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΦΕΣΗ

Η Ξάνθη δεν μπορεί να κάνει έφεση, γιατί δεν μπορεί να δεχθεί η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ μια υπόθεση που δεν είναι στη δικαιοδοσία της. Δεν είναι τιμωρία έδρας ή φυσικού προσώπου ή κάποιο πρόστιμο. Είναι υπόθεση αδειοδότησης και αφορά μόνον την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ CAS

Ναι. Μόνο στο CAS μπορεί να προσφύγει η Ξάνθη, αλλά θα χάσει περίπου 200.000 ευρώ. Τόσα είναι τα χρήματα που απαιτούνται από το Διαιτητικό Δικαστήριο για να εκδικάσει μία απόφαση. Ακόμα όμως και να πάει σε στάδιο εκδίκασης, υπάρχει δεδικασμένο και οι αποφάσεις του CAS είναι εναρμονισμένες με τους εγχώριους κανόνες, δηλαδή αυτούς της ΕΕΑ. Το μόνο που θα κέρδιζε η Ξάνθη σε αυτή την περίπτωση είναι χρόνος...

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΟΨΕΙ

Εδώ υπάρχει ένα κενό στον ΚΑΠ, το οποίο όλες οι ομάδες θα εξετάσουν αφού ανακοινωθεί ο υποβιβασμός της Ξάνθης. Θα γίνει έκτακτη συνεδρίαση, ώστε να εξεταστούν όλα τα σενάρια από τις ομάδες που έχουν έννομο συμφέρον, μεταξύ των οποίων ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ... Δεν είναι καθαρογραμμένο το νέο άρθρο του κανονισμού, παρότι από το καλοκαίρι η ΕΠΟ του Ευάγγελου Γραμμένου αφαίρεσε το άρθρο 30. Τι προβλεπόταν στο συγκεκριμένο άρθρο; Να μην επιστρέφονται οι βαθμοί που έχει κόψει μια ομάδα. Δεν έχει αντικατασταθεί από άλλο άρθρο ή τροποποίηση που να λέει ξεκάθαρα ότι επιστρέφονται οι βαθμοί. με τα τωρινά δεδομένα, λοιπόν, η Ξάνθη θα χάνει τα παιχνίδια 0-3 που θα έπονται της τιμωρίας της. Το τι θα ισχύσει για τα προηγούμενα, θα φανεί μετά τη έκτακτη συνάντηση των... ενδιαφερομένων, που είναι πολλοί!O Ολυμπιακός πάντως θα διεκδικήσει τους 2 βαθμούς που έχασε στην Ξάνθη.

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΑ ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ

Ούτε εδώ είναι ξεκάθαρο, τι θα ισχύσει. Αλλά επικρατεί η άποψη ότι η Ξάνθη αφενός θα ξεκινήσει τη διαδικασία από την τελευταία θέση, κι αφετέρου όλες οι ομάδες θα πάρουν τη νίκη με σκορ 3-0 άνευ αγώνος.

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ

Αν αποδειχθεί η ενοχή του κινδυνεύει κι αυτός με υποβιβασμό. Όλα συνηγορούν ότι από τον ΠΑΟΚ θα αφαιρεθούν βαθμοί, χωρίς να γνωρίζει κανείς πόσοι θα είναι αυτοί.

ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΝ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΡΙΝΕΙ ΕΝΟΧΟΥΣ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΟΚ