Τι έγινε στην EEA: Σε πανικό Ξάνθη και ΠΑΟΚ - Πότε αναμένεται η απόφαση

Ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία στην ΕΕΑ, που αφορά στην υπόθεση πιθανής συνιδιοκτησίας των ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Ξάνθη. Μέχρι το τέλος του μήνα η απόφαση.

Τι έγινε στην EEA: Σε πανικό Ξάνθη και ΠΑΟΚ - Πότε αναμένεται η απόφαση

Χαμένα τα είχαν στην Ξάνθη, όταν ρωτήθηκαν γιατί δεν κοινοποίησαν τη μεταβίβαση μετοχών. Το... τερμάτισε ο ΠΑΟΚ, όταν οι εκπρόσωποί του ρωτήθηκαν σε ποιον ανήκει η ΠΑΕ. Πότε ακριβώς αναμένεται η απόφαση - πού προβλέπεται υποβιβασμός.

LIVE από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού

Η ΞΑΝΘΗ ΔΕΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ

Η Ξάνθη δεν είχε κοινοποιήσει στην ΕΕΑ τη μεταβίβαση των μετοχών εντός του δεκαήμερου, ως όφειλε. Αυτό βάσει κανονισμού επισύρει ποινή υποβιβασμού. Η Ξάνθη, από την πλευρά της, υποστήριξε ότι επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη γραμματέα της Επιτροπής για να γνωστοποιήσει την αλλαγή του μετοχολογίου, κάτι που δεν έπεισε τα μέλη της ΕΕΑ. Μάλιστα, ένας εξ αυτών αντέδρασε: "Πείτε κάποια άλλη δικαιολογία. Τι είναι αυτά που μας λέτε;".

"Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗ"!

Οι νομικοί εκπρόσωποι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, υποστήριξαν ότι ο Ιωάννης Καλπαζίδης είναι τρίτος ξάδελφος του Ιβάν Σαββίδη και πως θα μπορούσε να αγοράσει μια ομάδα, επικαλούμενοι τον ΚΑΠ, που αναφέρει ότι από τρίτο βαθμό συγγένειας και μετά, δεν απαγορεύεται σε κάποιον να αγοράσει μια ΠΑΕ. Οι εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ... το τερμάτισαν, όταν ρωτήθηκαν από τα μέλη της επιτροπής για τη μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ. Απάντησαν ότι η ΠΑΕ δεν ανήκει στον Ιβάν Σαββίδη, αλλά στην Dimera. Και ότι το 91% της Dimera ανήκει στον γιο του Ιβάν, Νίκο Σαββίδη και το 9% ανήκει στη σύζυγο του Ιβάν Σαββίδη. Με αφορμή αυτό, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού σημείωσαν συμπερασματικά ότι μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι ο Νίκος Σαββίδης, γιος του Ιβάν.

ΔΕΝ ΕΠΕΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΕΑ

Τόσο η Ξάνθη, όσο και ο ΠΑΟΚ δεν έδειξαν να πείθουν τα μέλη της ΕΕΑ. Η Ξάνθη όσον αφορά την μεταβίβαση των μετοχών της και το γεγονός ότι δεν το κοινοποίησε. Ο ΠΑΟΚ για τη θέση του ότι η ΠΑΕ δεν ανήκει στον Ιβάν Σαββίδη, αλλά στην Dimera, η οποία με τη σειρά της ανήκει στον γιο του, Νίκο και τη σύζυγό του, Κυριακή.

ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ

Οι άνθρωποι της ΕΕΑ ενημέρωσαν ότι η απόφαση για την υπόθεση της ΠΑΕ Ξάνθη θα ανακοινωθεί μετά τις 27 Ιανουαρίου και μέχρι τέλος του μήνα. Επίσης, μέχρι την Πέμπτη (23/1) μπορούν οι ομάδες να καταθέσουν υπομνήματα.

"ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΔΩ Ο ΚΑΛΠΑΖΙΔΗΣ..."

Το μέλος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και εκ των εισηγητών της υπόθεσης της συνιδιοκτησίας ΠΑΟΚ - Ξάνθη, Ηλίας Αρκούδης, στάθηκε στην απουσία του Ιωάννη Καλπαζίδη. «Αν ήταν ο κύριος Καλπατζίδης εδώ θα τον ρωτάγαμε ένα κάρο θέματα, στο υπόμνημά του θα απαντήσει. Δυστυχώς στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν μόνον δικηγόροι. Δεν ήρθε κανένα φυσικό πρόσωπο, ούτε εκπρόσωπος εταιρίας, ούτε μέτοχος, ούτε όλα αυτά τα ονόματα που ακούγαμε κατά καιρούς και είχαμε κλητεύσει».

Ειρήνη Μαρούπα (μέλος ΕΕΑ): «Ολοκληρώθηκε η συζήτηση. Θα κατατεθούν υπομνήματα μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη και μετά θα περιμένουμε τη διάσκεψη. Έχουν ζητηθεί έγγραφα, περιμένουμε να τα δούμε, δυστυχώς αποχώρησε η Dimera και η Belterra από την οποία περιμέναμε να τεθούν οι ερωτήσεις και να πάρουμε απαντήσεις. Είπαν ότι είχαν λάβει γνώση, πολύ καθυστερημένα της κλήσης, και δεν είχαν γνώση των στοιχείων για να απαντήσουν στις ερωτήσεις μας.

  • Τον ΠΑΟΚ εκπροσώπησαν οι Μπίρδας, Κατσάς, Μαυρομμάτης, Παπαδοπούλου, καθώς και ο νομικός σύμβουλος των επιχειρήσεων του Ιβάν Σαββίδη, Κώστας Φωτιάδης.
  • Την Ξάνθη εκπροσώπησαν οι Στράτος, Δασκαλάκης και Δετσαρίδης, ενώ ο Χριστοδούλου εκπροσώπησε τον Συγγελίδη.
  • Τον Ολυμπιακό εκπροσώπησαν οι Σουλούκου, Χατζησαβάογλου, Καρπετόπουλος, Τσίρωνας και Γιαννάκη.
  • Σε σχέση με την προηγούμενη εκδίκαση, απουσίαζε ο Αλέξης Κούγιας, μετά από αίτημα των ΠΑΟΚ και Ξάνθης, το οποίο έγινε αποδεκτό.