Η ευτυχία και η αγωνία του Πέδρο Μαρτίνς

Οι προτάσεις για τους παίκτες του Ολυμπιακού, η «άμυνα» στα εκατομμύρια και η «επίθεση» αν χρειαστεί. Ο Πέδρο Μαρτίνς μετράει μέρα-μέρα να τελειώσει ο Γενάρης χωρίς αναταράξεις στο ρόστερ του...

Η ευτυχία και η αγωνία του Πέδρο Μαρτίνς

Όταν ο Πέδρο Μαρτίνς δηλώνει και... ξαναδηλώνει ότι θα ήθελε να τελειώσει μια ώρα αρχύτερα αυτή η μεταγραφική περίοδος, το κάνει προφανώς για να εκφράσει την εμπιστοσύνη στους παίκτες του, αλλά και δεν μπορεί να κρύψει την αγωνία του σχετικά με τη «βροχή προτάσεων» για τη... μισή ενδεκάδα του Ολυμπιακού.

Αποκάλυψη: O Μαρτίνς κατονόμασε τους 6 παίκτες του Ολυμπιακού, για τους οποίους «έχουμε προτάσεις»!

Ο Πορτογάλος δεν μάσησε λόγια ούτε έκρυψε ονόματα μετά τον αγώνα με την Καλαμάτα. Είπε για τον Ομάρ, τον Τσιμίκα, τον Σεμέδο, τον Καμαρά, τον Γκιγιέρμε, τον Ποντένσε. Ξέρει ότι μπορεί να υπάρξει πίεση και για άλλους. Ξέρει επίσης ότι τα μεγάλα ξένα πρωταθλήματα, τα μεγάλα κλαμπ, αποτελούν δέλεαρ. Δεν είναι μόνο τα πολλά εκατομμύρια που στρώνονται στο τραπέζι. Είναι και οι φιλοδοξίες των ίδιων των παικτών, οι οποίες πολλές φορές παίζουν ρόλο.

Δήλωση - αποκάλυψη: «Ο Τσιμίκας ετοιμάζεται να πάρει μεταγραφή»

Από κει και πέρα ο Ολυμπιακός είναι δεδομένο ότι ξέρει πια πάρα πολύ καλά τον τρόπο να διαχειρίζεται το μεταγραφικό παζάρι. Να είναι δυνατός «παίκτης» σε αγορές και πωλήσεις. Να δίνει με το μεγαλύτερο δυνατό οικονομικό όφελος τους καλούς παίκτες του, όταν δεν υπάρχει τρόπος να... μην τους δώσει. Αλλά για να φτάσει σε σημείο να τους δώσει, θα έχει παίξει πρώτα πάρα πολύ σκληρή «άμυνα». Και για να αναπληρώσει τα κενά τους, θα βγει δυνατά στην «επίθεση».

Για τον Μαρτίνς και τον κάθε προπονητή που ζει στον πραγματικό κόσμο του ποδοσφαίρου είναι όντως ευτυχία να βλέπει ότι η ομάδα που έχει δημιουργήσει διαθέτει τέτοιο πλούτο παικτών. Από την άλλη είναι απολύτως φυσιολογικό να εύχεται ο Πορτογάλος να μη χάσει ούτε ένα βασικό γρανάζι μιας «μηχανής» που λειτουργεί εδώ και καιρό αυτόματα. Και σίγουρα κάθε αλλαγή, κάθε διαφοροποίηση θα χρειαστεί χρόνο ώστε να αποδώσει. Κι ο χρόνος δεν είναι κάτι που υπάρχει στον Ολυμπιακό για τη φετινή σεζόν και για τους στόχους της ομάδας.

«Ναι, Τσιμίκα σε Νάπολι και Αταλάντα αλλά ο Ολυμπιακός ζητά πολλά. Η φόρμουλα με Ποντένσε»

Από την άλλη, η επιστροφή ποδοσφαιριστών σαν τον Φορτούνη και τον Λάζαρο, αλλά και η σαφής βελτίωση στην απόδοση άλλων όπως ο Κούτρης, ο Λοβέρα και ο Γκερέρο, αποτελούν ενδείξεις ότι ο Ολυμπιακός έχει μια ομάδα με την πολυτέλεια λύσεων εκ των έσω. Ανά πάσα στιγμή. Κι αυτό το ξέρει καλά και ο Μαρτίνς κι είναι κάτι που τον ικανοποιεί επίσης.

Όμως, για τον Πορτογάλο δεν υπάρχει ιδανικότερο από το να προχωρήσει η ομάδα ως έχει στη συνέχεια της σεζόν. Γίνεται ή δε γίνεται αυτό...