Το διπλό μυστικό για Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός στην αήττητη έδρα της Λαμίας δεν αρκεί να κρατήσει το μηδέν. Τα παραδείγματα του Βόλου, της Ξάνθης, αλλά και του Αγρινίου και της Τρίπολης είναι ενδεικτικά. 

Το διπλό μυστικό για Ολυμπιακό

Για τον Ολυμπιακό ισχύει το επαναλαμβανόμενο πριν από τον αγώνα με την Λαμία. Τα δικαστικά, τα μεταγραφικά και όλα τα εξωαγωνιστικά μπαίνουν στην άκρη. Ένας ακόμη τελικός είναι μπροστά και ένας ακόμη τελικός πρέπει να έχει θετικό αποτέλεσμα.

Τα προβλήματα που θα συναντήσει ο Ολυμπιακός στην Λαμία είναι δεδομένα. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου είναι δυσκολοκατάβλητη, δεν έχει χάσει στην έδρα της φέτος (μόνον αυτή μαζί με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ), αλλά και έχει τη δυνατότητα να προβληματίζει τους αντιπάλους της και με την επιθετική δράση της, παρόλο που δεν είναι ομάδα που σκοράρει εύκολα.

Ευτυχώς ... που ο Ελ Αραμπί πήγε στο Κατάρ!

Για τον Ολυμπιακό και τον Μαρτίνς - που δεν έχει ξεχάσει σε καμία περίπτωση και τον περσινό αποκλεισμό στο Κύπελλο από την ίδια ομάδα - το πράγμα είναι απλό: δεν αρκεί να κρατήσουν οι Πειραιώτες το «μηδέν» στην άμυνα, όπως έχουν κάνει και στα πέντε φετινά παιχνίδια τους στην περιφέρεια. Στην Ξάνθη και στον Βόλο άφησαν βαθμούς γιατί δεν σκόραραν. Τόσο επειδή στο ένα ματς δεν πήρε πέναλτι ο Ελ Αραμπί και στο άλλο ακυρώθηκε κανονικό γκολ του Σουντανί, όσο και επειδή δεν μπόρεσαν στις άλλες φάσεις που δημιούργησαν να ανοίξουν το σκορ.

O MVP...εκτός Ελ Αραμπί

Στη Λάρισα το έκαναν. Στο Αγρίνιο και στην Τρίπολη το έκαναν και τα σκορ... ξέφυγαν. 3-0 και 5-0. Τι δείχνει αυτό; Ότι για τον Ολυμπιακό το παν είναι να μπορέσει να βρει τον τρόπο για να βάλει το πρώτο γκολ. Κι αν το... ακυρώσουν, να το... ξαναβάλει! Αλλιώς θα έχει πάλι βαθμολογικές απώλειες και μπλεξίματα όσον αφορά στο θέμα της κορυφής, στην οποία έχει επιστρέψει ολομόναχος έπειτα από τα αποτελέσματα στα ντέρμπι της προηγούμενης αγωνιστικής.

Κριτική παικτών: «Καυτός» Eλ Αραμπί, στην πρώτη γραμμή Ματιέ - «Μπούχα»

Για την ενδεκάδα, μοιάζει να υπάρχει προβληματισμός για το αν θα πρέπει να παίξει με εξτρά χαφ τον Μπενζιά ή να μην αλλάξει το σχήμα και να πάει στα εξτρέμ ο Λάζαρος αντί του τραυματία Ποντένσε. Το πρώτο μοιάζει πιο ορθολογικό. Με τον Έλληνα επιθετικό να έχει τη δυνατότητα μπαίνοντας αλλαγή να φέρει λύσεις, όπως έκανε και στα προηγούμενα ματς. Αλλά και η συμμετοχή του από την αρχή μπορεί να αποτελεί ένα μήνυμα σαφέστατης επιθυμίας πίεσης για το γρήγορο γκολ και τη διευκόλυνση του στόχου. Ο Μαρτίνς καλείται να αποφασίσει...