O MVP...εκτός Ελ Αραμπί

Κεντρικό πρόσωπο στην ευρεία νίκη του Ολυμπιακού στην Λαμία ήταν προφανώς ο Ελ Αραμπί με το χατ τρικ και την ολοκληρωτική παρουσία. Αλλά υπήρχε και ο ρυθμιστής όλης της λειτουργίας για την πειραϊκή ομάδα. 

O MVP...εκτός Ελ Αραμπί

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί είναι, με μία λέξη, ασταμάτητος. Βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, έχει το γκολ με κάθε τρόπο, διαθέτει την ποιότητα ενός εκτελεστή πολύ υψηλού επιπέδου και δικαιώνει την επιλογή του το περασμένο καλοκαίρι για τη θέση του βασικού στράικερ.

Στο παιχνίδι με την Λαμία θα μείνει πιο πολύ απ' όλες η εικόνα του να σηκώνεται επιβλητικά και αρχοντικά στη φάση του πρώτου γκολ. Να αξιοποιεί την υπέροχη σέντρα του μαέστρου Βαλμπουενά που σήκωσε το κεφάλι και έστειλε την μπάλα ακριβώς εκεί που θα την ήθελε ένας σέντερ φορ με την ικανότητα του Ελ Αραμπί σε άλμα και εκτέλεση. Φανταστικό γκολ. Χορταστικό. Σε ουσία και θέαμα.

Για τον Ελ Αραμπί έχουν ήδη ειπωθεί και γραφτεί πολλά για το «πάρτι» του στην Λαμία. Για το χατ τρικ που είναι το πρώτο του με τη φανέλα του Ολυμπιακού και προφανώς θα ακολουθήσουν κι άλλα. Για το χατ τρικ που σε προσωπικό επίπεδο είχε να πετύχει από ένα 5-1 τον Νοέμβρη του 2018 όταν έπαιζε στην Αραβία. Για το χατ τρικ που είχε να πετύχει παίκτης του Ολυμπιακού από το περσινό 5-1 επί του ΟΦΗ, με τον Αχμέντ Χασάν να ήταν τότε ο πρωταγωνιστής. Για το ότι συνεχίζει όταν ο ίδιος σκοράρει να το συνδυάζει με νίκες του Ολυμπιακού. Για πολλά ακόμα...

Σίγουρα ο Ματιέ Βαλμπουενά είχε επίσης σοβαρό ρόλο στη νίκη του Ολυμπιακού που τον διατηρεί στην κορυφή της βαθμολογίας. Παρόλο που δεν ήταν ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του στην Ελλάδα. Όπως και ο Κώστας Τσιμίκας που έκανε ένα εκρηκτικό δεύτερο ημίχρονο.

Αλλά, κατά τη δική μου άποψη, η ήρεμη δύναμη για τον Ολυμπιακό και ρυθμιστής όλης της λειτουργίας της ομάδας στο 4-0 επί της Λαμίας ήταν ο Ανδρέας Μπουχαλάκης. Πολύ ψύχραιμος σε κάθε στιγμή, με πολύ ποιοτικές ενέργειες με το αριστερό πόδι του, με έλεγχο όλης της μεσαίας γραμμής, με ανεβοκατέβασμα του ρυθμού, με κινήσεις προς την περιοχή πολύ επικίνδυνες, με την εξαιρετική σέντρα στη φάση του τέταρτου γκολ, όταν ο Μασούρας νικήθηκε από τον Θεοδωρόπουλο και κατόπιν ο Ελ Αραμπί έστειλε ξανά την μπάλα στα δίχτυα.

Ο διεθνής μέσος είχε αρχηγική παρουσία για τον Ολυμπιακό στο συγκεκριμένο ματς, απέφυγε κάποια αβίαστα λάθη απροσεξίας που κάνει κάποιες φορές και χαλάνε την γενική εικόνα του, ενώ η συμβολή του στο υπομονετικό και παραγωγικό παιχνίδι της ομάδας ώστε να φτάσει στο προβάδισμα και εν τέλει στην ευρεία επικράτηση, ήταν πλήρως καθοριστική.

Μπορεί οι καλές εμφανίσεις του Μπενζιά να έχουν ανεβάσει τον ανταγωνισμό για κάθε παίκτη της μεσαίας γραμμής στον Ολυμπιακό, όμως ο τρόπος που έπαιξε ο Μπουχαλάκης στην Λαμία ήταν απολύτως πειστικός ως εξήγηση για την επιμονή του Πέδρο Μαρτίνς να τον έχει βασικό και αναντικατάστατο γρανάζι της ομάδας που δίνει τη μάχη της για την επιστροφή στον τίτλο...