Τι διδάσκει η ιστορία στα ματς Ολυμπιακός - ΑΕΚ

Η ομάδα που πηγαίνει με χαμηλούς τόνους, συνήθως είναι και εκείνη που στο τέλος χαμογελά. Το fosonline.gr παραθέτει συγκεκριμένα παραδείγματα...

Τι διδάσκει η ιστορία στα ματς Ολυμπιακός - ΑΕΚ

Ο Όγκνιεν Βράνιες έχει βαλθεί να ανάψει... φωτιές ενόψει του αγώνα του Φαλήρου ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ. Ο Βόσνιος αμυντικός ξεκίνησε τις προκλήσεις με τα συνθήματα εναντίον των «ερυθρολεύκων» στο πάρτι των γενεθλίων του. Σήμερα, λίγες ώρες πριν από το ντέρμπι, έκανε στα social media μία ανάρτηση με έναν κουκουλοφόρο και τη λεζάντα «Θα σε δω απόψε... Πειραιά»!

Εξακολουθεί να προκαλεί ο Βράνιες: «Τα λέμε απόψε... Πειραιά»

Ο Πέδρο Μαρτίνς και οι ποδοσφαιριστές του δεν έχουν πέσει στην «παγίδα». Δεν ασχολούνται καθόλου με τα καμώματα του Βράνιες που λες και έχει στοιχηματίσει με τον εαυτό του να βάλει... μπουρλότο στο ματς πριν καν ξεκινήσει. Κι όλα αυτά, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι η ΠΑΕ Ολυμπιακός ετοιμάζει μία έκπληξη που θα προκαλέσει ρίγη συγκίνησης όχι μόνο σε όλο το Καραϊσκάκη, αλλά σε όλο τον φίλαθλο κόσμο που θα παρακολουθήσει το παιχνίδι από την τηλεόραση. Μία έκπληξη που ξεπερνάει τα χρώματα και τις ιδεολογίες.

Δεν πέφτουν στην «παγίδα» του Βράνιες στον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός λοιπόν έχει πάει με χαμηλούς τόνους καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας, δίχως φανφάρες, δίχως υπερβολές και χωρίς προκλήσεις. Το ότι έχουν γίνει κάποιες δηλώσει από τον Μαρτίνς ή τους ποδοσφαιριστές του ότι θέλουν τη νίκη για να αφήσουν την ΑΕΚ στο -8, είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό. Όλες αυτές οι δηλώσεις όμως γίνονται με σεβασμό προς τον αντίπαλο. Ο Βράνιες από την πλευρά του έχει επιλέξει έναν διαφορετικό δρόμο.

Όλοι έγιναν ...Βράνιες, 6 παίκτες της ΑΕΚ βρίζουν τον Ολυμπιακό (pics,vid)

Η ιστορία σε αυτά τα παιχνίδια μάς έχει διδάξει ότι όποιος «μιλάει» πολύ εκτός των τεσσάρων γραμμών, συνήθως εκείνος είναι που την «πατάει».

Το fosonline.gr θα σας φέρει ορισμένα παραδείγματα:

23 Σεπτεμβρίου 2009: ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-2 με την γκολάρα του Τοροσίδη λίγο κάτω από τη σέντρα. Οι Σκόκο και Μπλάνκο με δηλώσεις τους πριν από το παιχνίδι θεωρούσαν ότι ο Ολυμπιακός έχοντας απολύσει τον Κετσπάγια, δεν θα είχε καμία τύχη στο ΟΑΚΑ.

6 Ιανουαρίου 2010: Ολυμπιακός – ΑΕΚ 1-2 με την ανατροπή της «Ένωσης» χάρη στα δύο γκολ του Σκόκο. Πριν από το ματς ο Ζίκο έλεγε στους ποδοσφαιριστές του ότι η ΑΕΚ δεν έχει την ποιότητα να φύγει νικήτρια από το Καραϊσκάκη. Τους είχε κάνει να πιστεύουν ότι εύκολα ή δύσκολα θα έπαιρναν το τρίποντο.

20 Μαρτίου 2011: Ολυμπιακός – ΑΕΚ 6-0 με τους «ερυθρόλευκους» να συνθέτουν μία ανεπανάληπτη ποδοσφαιρική μελωδία! Δύο μέρες πριν από το παιχνίδι η αποστολή της ΑΕΚ επέστρεφε από μία πρόκριση επί του ΠΑΟΚ στο Κύπελλο και οπαδοί της «Ένωσης» πήγαν στο «Ελ. Βενιζέλος» για να αποθεώσουν τους ποδοσφαιριστές. Οι Σταύρος Αδαμίδης και Βασίλης Δημητριάδης τραγουδούσαν οπαδικά συνθήματα εναντίον του Ολυμπιακού. «Γαμ..., τον π..., τον Ολυμπιακό», φώναζαν και τελικά μερικά 24ωρα αργότερα αποχώρησαν από το Καραϊσκάκη με βαριά ήττα...

Αυτά είναι τρία από τα πολλά παραδείγματα που μπορούμε να σας φέρουμε ενόψει του αποψινού ντέρμπι. Μπορούμε να θυμηθούμε και άλλα.

Η ουσία είναι ότι όταν οι παίκτες μίας ομάδας «ντύνονται» οπαδοί και δεν παραμένουν... ποδοσφαιριστές, τότε στο τέλος βρίσκονται στο «μάτι» των πραγματικών οπαδών.

Κι αυτό δεν συμβαίνει μόνο στα ματς Ολυμπιακός – ΑΕΚ, αλλά και στα ντέρμπι των δύο «αιωνίων».