Παύλος Βασιλείου: «Αν υποτιμήσεις την ΑΕΚ, θα σου την κάνει τη ζημιά!»

Ολυμπιακός-ΑΕΚ, μεγάλο ματς, ντέρμπι. Μην λέμε τα ίδια που γράφαμε και πριν τον Παναθηναϊκό -και δικαιωθήκαμε- είναι ντέρμπι, αν υποτιμάς, την πατάς. Ομάδες με μεγάλη ιστορία, πολύ κόσμο, και βαριά φανέλα στην Ελλάδα πρέπει να τις βλέπεις όπως την Τότεναμ και την Μπάγερν.

Παύλος Βασιλείου: «Αν υποτιμήσεις την ΑΕΚ, θα σου την κάνει τη ζημιά!»

Συνέντευξη στον ΘΕΜΗ ΣΙΝΑΝΟΓΛΟΥ

Συμφωνώ με όσα λέει ο Παύλος Βασιλείου, ένας από τους καλύτερους Κύπριους που έπαιξαν ποτέ στον Ολυμπιακό. Στην ομάδα του Μπούκοβι και μετά για πολλά χρόνια στο Ρέντη, στις Ακαδημίες.

Ολυμπιακός: 7+1 πάρτι με καλεσμένη την ΑΕΚ (vids)

Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στο «ΦΩΣ» στις 26/10/2019

Γιατί οι Κύπριοι πιάνουν στον Ολυμπιακό;

Πράγματι, εγώ, ο Παμπουλής, ο Σταύρος Παπαδόπουλος, ο Οκκάς, ελπίζουμε να πιάσει και το νέο απόκτημα ο Κωστή.

Και ο Γκόγκιτς, ο Σερβοκύπριος. Πείτε μου κάτι, τη βλέπατε διαφορετικά την ΑΕΚ από ό,τι τον Παναθηναϊκό;

Η ΑΕΚ δύσκολα μας κέρδιζε. Αλλά δεν έπαυε να είναι μεγάλη ομάδα. Απλώς ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος μας αντίπαλος, υπήρχε μεγαλύτερη αντιπαλότητα και έχθρα.

Ποιον θαυμάζατε πιο πολύ από την ΑΕΚ στα χρόνια τα δικά σας;

Είχε πολύ καλούς παίκτες η ΑΕΚ. Σεραφείδη, Σοφιανίδη, Παπαποστόλου, Καραφέσκο, Σταματιάδη, Σκευοφύλακα, Μίμη Παπαϊωάννου.

Νεστορίδη δεν προλάβατε.

Όχι.

Ήταν πράγματι παικτάρα ο Μίμης Παπαϊωάννου; Έχω μάθει ότι δεν είναι καλά στην υγεία του...

Μεγάλος παίκτης.

Τι είχε;

Τι δεν είχε να ρωτάς! Πανέξυπνος ήταν, μπορούσε να σου κάνει τη ζημιά εκεί που δεν το περιμένεις. Πολύ καλό αριστερό σουτ, μεγάλο άλμα, τεχνική, διακρινόταν πάντα. Άφησε εποχή στην ΑΕΚ και στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ποιο συμπαίκτη σας θαυμάζατε περισσότερο;

Η ομάδα του Μπούκοβι δεν άφησε εποχή τυχαία... Δεν μπορώ να ξεχωρίσω συμπαίκτη στον Ολυμπιακό που θαύμαζα πιο πολύ. Από πού να αρχίσεις και πού να τελειώσεις...

Πιστεύετε ότι τέτοια 5άδα μπροστά δεν ξαναπέρασε ποτέ άλλοτε στον Ολυμπιακό και στο ελληνικό ποδόσφαιρο;

Αυτό λένε πολλοί. Δεν θα το πω όμως εγώ γιατί είναι σαν να ευλογώ τα γένια μου. Σιδέρης, Γιούτσος, Μποτίνος, Αριστείδης Παπάζογλου κι εγώ.

Ο Μποτίνος ήταν ταλέντο ισάξιο του Γιούτσου;

Ναι, ήταν. Το παιδί αυτό μπορούσε άνετα να παίξει σε καλή ομάδα του εξωτερικού.

Σε ποιον σημερινό μοιάζει;

Δεν μπορώ να βρω.

Αλλά ήταν λίγο τρελοκομείο;

Ε, εντάξει, είχε τις εξάρσεις του- ας το πούμε έτσι... (γελάει). Όμως ως παίκτης, πολύ μεγάλος.

Γιούτσος ή Μποτίνος; Ποιος ήταν καλύτερος;

Άλλη θέση, δεν μπορείς να πεις. Ο Μποτίνος έξω αριστερά, ο Γιούτσος στον άξονα μεσοεπιθετικός. Και οι δύο μεγάλοι στη θέση τους.

Η τριάδα Σιδέρης, Γιούτσος, Μποτίνος, παίκτες τελείως διαφορετικοί ρε παιδί μου, έτσι δεν είναι;

Όχι μόνο αυτοί οι τρεις, αλλά και οι πέντε που παίζαμε μπροστά ήμασταν εντελώς διαφορετικοί ο ένας από τον άλλο! Για αυτό δέναμε και συμπληρωνόμασταν.

Εσείς με τον Παναθηναϊκό είχατε παράδοση περισσότερο-και όχι με την ΑΕΚ.

Και με την ΑΕΚ έβαζα γκολ, αλλά με τον Παναθηναϊκό έμειναν περισσότερο στο μυαλό του κόσμου επειδή ήταν μεγαλύτερη η αντιπαλότητα.

Αξέχαστο ματς με την ΑΕΚ;

Ένα ματς που χάσαμε στο Καραϊσκάκη με μια πολύ κακή διαιτησία. Χάσαμε 2-3 και το έφαγε ο Λιαδέλης στο τέλος, είχε νυχτώσει και έβρεχε! Από τις πολλές διακοπές, δεν ξέραμε πόσες ώρες παίζαμε και είχε νυχτώσει!

Λιαδέλης ο πατέρας του μπασκετμπολίστα;

Ναι. Χάσαμε με ένα γκολ από το κέντρο! Ήρθε η μπάλα όχι πολύ δυνατά, έσκυψε να την αποκρούσει, γλίστρισε μέσα από τα χέρια του και πέρασε κάτω από τα πόδια του. Είχε νυχτώσει, δεν έβλεπε καλά, έβρεχε. Είχαν γίνει παρατράγουδα διαιτητικά και φασαρίες. Με Κύπριο διαιτητή. Όλα ξεκίνησαν από ένα πέναλτι που σφύριξε εις βάρος μας. Μετά έδωσε και πέναλτι εις βάρος της ΑΕΚ. Είχε γίνει χαμός σε εκείνο το ματς... Είχε και αποβολές...

Το ματς τώρα με την ΑΕΚ σας ανησυχεί;

Αν δεν σε ανησυχεί ένα ντέρμπι, την πατάς! Αν υποτιμήσεις την ΑΕΚ θα σου την κάνει τη ζημιά! Αυτό είναι σίγουρο. Φυσικά ο Ολυμπιακός έχει το πλεονέκτημα λόγω έδρας και λόγω καλύτερης ομάδας. Έχει βρει τα πατήματά του ο Ολυμπιακός. Όμως και η ΑΕΚ έχει ορισμένους καλούς παίκτες. Αλλά σε τέτοια ντέρμπι μπορεί να σου κάνει τη ζημιά ακόμα και ο... Παπατρέχας. Ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι Ολυμπιακός. Να είναι δηλαδή ο καλός εαυτός του. Όχι όπως ήταν με τον Παναθηναϊκό και με τον Ερυθρό Αστέρα. Ο Ολυμπιακός δεν φοβάται κανέναν αντίπαλο αν είναι καλός. Το έδειξε και με την Τότεναμ και με την Μπάγερν.

Ποιος σας αρέσει πιο πολύ από τον Ολυμπιακό;

Θα σου πω ένα δικό μας παιδί, τον Τσιμίκα! Την υγειά του να έχει και να είναι συγκεντρωμένος στη δουλειά του, θα πάει πολύ μπροστά. Χαίρομαι να βλέπω παιδιά που έρχονται από τα σπλάχνα του Ολυμπιακού. Δούλεψα χρόνια στο Ρέντη και ξέρω πόσο σημαντικό είναι για το σύλλογο να έχει έναν Φορτούνη και έναν Τσιμίκα που ήταν πιτσιρικάδες στο Ρέντη. Χρειαζόμαστε στην αγαπημένη μας ομάδα Ελληνόπουλα και Ολυμπιακούς.

Πρόβλεψη για το σκορ θέλω.

Δεν θα το κάνω. Μπορεί ο κόσμος να θέλει να πω ευρύ σκορ και τέτοια, αυτά όμως δεν είναι καλά για την ομάδα μας. Σε ντέρμπι δεν πρέπει να κάνεις προβλέψεις. Δεν μπορείς να κάνεις προβλέψεις. Πρέπει ο Ολυμπιακός να μπει μέσα στο γήπεδο και να δώσει τον καλύτερό του εαυτό. Αν το κάνει αυτό, δεν έχει τίποτα να φοβάται.