Η νοοτροπία «ενόχλησε», όχι το αποτέλεσμα

Οι «ερυθρόλευκοι», εξαιρουμένων των Σα, Τσιμίκα και Γκερέρο, έδειξαν να μένουν από... βενζίνη στο «χωράφι» του ΟΑΚΑ.

Η νοοτροπία «ενόχλησε», όχι το αποτέλεσμα

Πολλά λόγια για το ντέρμπι δεν χρειάζονται. Τα είπε σωστά ο Πέδρο Μαρτίνς στη συνέντευξη Τύπου κι εμείς δεν έχουμε να προσθέσουμε περισσότερα πράγματα. Το ότι ο Παναθηναϊκός είχε ψυχή και ο Ολυμπιακός όχι, αυτό ήταν κάτι που το είδαν τηλεοπτικά σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας. Αυτό δήλωσε ο Μαρτίνς, όπως και το ότι η ομάδα του δεν είχε την απαιτούμενη συγκέντρωση.

Μαρτίνς: «Η ευθύνη είναι δική μου»

Όταν βλέπεις τον Μεριά στο 2’ να κάνει ένα γύρισμα με κεφαλιά της πλάκας που πήγε να γίνει ασίστ στον Μακέντα, όταν βλέπεις τον Σεμέδο να κάνει επιπόλαια λάθη και λίγο έλειψε να βγάλει σε κόντρα τον Μπουζούκη και τον Μακέντα, όταν βλέπεις τους Γκιγιέρμε και Μπουχαλάκη να ξεμένουν από βενζίνη, όταν βλέπεις τον Ποντένσε να πελαγοδρομεί πότε με αντίπαλο τον Γιόχανσον και πότε τον Ινσούα, όταν βλέπεις στον Μασούρα να μην βγαίνει ούτε μία φάση, τότε ένα συμπέρασμα μπορεί να βγει...

Ότι ο Ολυμπιακός δεν προετοιμάστηκε για ντέρμπι σε πνευματικό επίπεδο, όση προσπάθεια κι αν έκανε ο κόουτς για να δώσει στους παίκτες να καταλάβουν ότι δεν θα είναι εύκολη η βραδιά στο ΟΑΚΑ! Ο Μαρτίνς φυσικά ανέλαβε την ευθύνη, γιατί αυτό πρέπει να κάνει ένας άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του και το ψωμί που τρώει. Εμείς δεν θα ρίξουμε την ολοκληρωτική ευθύνη στον Πορτογάλο τεχνικό. Προφανώς φταίει κι εκείνος, αλλά δεν γίνεται οι παίκτες να μην έχουν τις δικές τους ευθύνες.

Τα highlights του Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 1-1 (vid)

Αρκετοί έμειναν στην... Τότεναμ. Είναι απολύτως λογικό για να φέρεις 2-2 με τους Λονδρέζους, να δίνεις το 110% του εαυτού σου και να καταναλώνεις μπόλικη ενέργεια, όμως, όταν φτάνει η στιγμή να μιλήσεις με τον προπονητή σου και σε ρωτάει αν «είσαι έτοιμος να παίξεις», θα μπορούσες να πεις ότι «νιώθω βαρύς».

Κι άντε, ας πούμε ότι επειδή ήταν ντέρμπι (ασχέτως αν δεν το είδαν 100% σαν ντέρμπι οι ποδοσφαιριστές), δεν ήθελε κανένας να το χάσει. Τουλάχιστον δεν έπρεπε να εμφανιστούν με μία νοοτροπία ότι εύκολα ή δύσκολα θα πάρουν το αποτέλεσμα και με ένα σκεπτικό ότι παίζουν με τον 12ο (έως τότε) της βαθμολογίας, Παναθηναϊκό.

Η κριτική των παικτών: Κορυφαίος ο Σα, είχαν «νεύρο» οι Γκερέρο - Τσιμίκας

Η νοοτροπία «κόστισε» στον Ολυμπιακό, όχι τόσο πολύ η κούραση. Γιατί τα λάθη του πρώτου ημιώρου δεν είναι απόρροια της κούρασης, αλλά λόγω λόγω της χαλαρότητας. Αυτό είναι που πείραξε και τον Μαρτίνς.

Από την άλλη είναι και ένα καλό μάθημα για τον Ολυμπιακό, έτσι ώστε να καταλάβουν άπαντες ότι η επιστροφή από την ευρωπαϊκή στην ελληνική πραγματικότητα είναι ανώμαλη...