Ιδού τα αποτελέσματα όταν δεν είσαι «φαφλατάς»!

Τεράστια η επιτυχία του Ολυμπιακού με την πρόκριση στους ομίλους του Champions League! Μερίδιο σε αυτήν είχαν όλοι, από τη διοίκηση έως τον φροντιστή.

Ιδού τα αποτελέσματα όταν δεν είσαι «φαφλατάς»!

Δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε κάποια ιδιαίτερη ανάλυση για όλα όσα συνέβησαν στο Κράσνονταρ. Δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε καμία αναδρομή στα όσα έπραξε ο Ολυμπιακός στο φετινό «οδοιπορικό» του στα προκριματικά του Champions League που είχε αφετηρία το Πλζεν και τερματικό σταθμό τη νότια Ρωσία.

Θα σταθούμε περισσότερο στο «εσωτερικό» της ομάδας. Γιατί εκεί έχει γίνει μπόλικη δουλειά. Στον πνευματικό τομέα. Καλές οι τακτικές, καλά τα συστήματα, καλές οι ασκήσεις για τα τελειώματα φάσεων, καλές οι στατικές φάσεις, ωραία τα γκολ, αλλά εκείνο που μετράει περισσότερο είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι «φαφλατάς».

Οι παίκτες του δεν θέλουν να υπόσχονται. Το ίδιο και ο Πέδρο Μαρτίνς. Μιλάνε με πράξεις. Όταν δεν αναλώνεσαι σε λόγια, δηλώσεις και υπερβολές μπροστά στα μικρόφωνα και ασχολείσαι μόνο με το αγωνιστικό κομμάτι, με την προετοιμασία ενός αγώνα και (το ξαναλέμε) κυρίως με την πνευματική προετοιμασία, τότε αυτά θα είναι τα αποτελέσματα.

Θα περνάς από τρεις δύσκολους προκριματικούς με πέντε νίκες και μία ισοπαλία και έχοντας δεχτεί μόλις ένα γκολ!

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει πετύχει διάνα με τον άνθρωπο που επέλεξε να κάτσει στην άκρη του πάγκου. Άκουσε την εισήγηση του Κριστιάν Καρεμπέ, ενός ανθρώπου που γνωρίζει ποδόσφαιρο και δεν είναι… φαφλατάς, και τώρα απολαμβάνει τα αποτελέσματα της επιλογής του.

Ο Ολυμπιακός έστειλε πολλαπλά μηνύματα. Κυρίως στους αντιπάλους του που χωρίς να έχουν βρεθεί ποτέ σε ομίλους του Champions League, άρχισαν να ειρωνεύονται την Βικτόρια Πλζεν και την Μπασάκσεχιρ, προφανώς για να δικαιολογήσουν τη δική τους αποτυχία. Λόγια, λόγια, λόγια από τους αντιπάλους του (εκ Θεσσαλονίκης), οι οποίοι σίγουρα θα κοιτάξουν να του βάλουν τρικλοποδιές στο πρωτάθλημα. Αλλά ο Πέδρο Μαρτίνς και οι παίκτες του έχουν πάρει το μάθημά τους από τα περσινά και σίγουρα αν φοβάται κάποιος για την «κούρσα» του τίτλου, αυτός δεν είναι ο Ολυμπιακός, αλλά ο ΠΑΟΚ με όσα είδε από τους «ερυθρόλευκους» στα προκριματικά.

Κάτι παραπάνω ξέρουν ο Μαρινάκης και ο Μαρτίνς όταν λένε και ξαναλένε ότι πρώτος στόχος είναι τα πρωτεία στην Ελλάδα. Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό το γεγονός ότι θα ξαναβρεθεί στον «γαλαξία αστέρων» του Champions League, αξίζουν χίλια μπράβο σε όλους γιατί πρόκειται για τεράστιο κατόρθωμα, αλλά είναι τεράστια πρόκληση για τα παιδιά του Πειραιά να κλείσουν και κάποια στόματα στο τέλος της σεζόν!

ΥΓ: Ο Βαλμπουενά αποδεικνύει με πράξεις ότι δεν ήρθε για τα τελευταία ποδοσφαιρικά του ένσημα. Αν ήθελε να φουσκώσει τον τραπεζικό του λογαριασμό, θα πήγαινε στην Αραβία που τον παρακαλούσαν. Εκείνος όμως έχει ακόμα φιλοδοξίες και το απέδειξε!

ΥΓ 2: Ο Ελ Αραμπί πέτυχε δύο γκολ, έβαλε δύσκολα στον Σπάχιτς που είναι ένας εξαιρετικός στόπερ και όλα αυτά χωρίς να είναι 100% έτοιμος.

ΥΓ 3: Αξίζει ένα τεράστιο μπράβο στο παλικάρι που παίζει αριστερό μπακ. Κώστας Τσιμίκας λέγεται… Σύντομα θα ακούσετε, αν συνεχίσει έτσι, ότι έρχονται ένα σωρό «κατάσκοποι» να τον τσεκάρουν.

ΥΓ 4: Κι όλα αυτά τα πέτυχε ο Ολυμπιακός χωρίς να έχει τον ηγέτη του: Τον Κώστα Φορτούνη! Οπότε, η επιτυχία του αυτομάτως γίνεται ακόμα μεγαλύτερη.