Καρντόσο ή αλλιώς... ο κούκος αηδόνι για την ΑΕΚ!

Ισχυρό «χτύπημα» στο... ταμείο της ΠΑΕ αποδείχθηκε η πρόσληψη του Μιγκέλ Καρντόσο τον περασμένο Μάιο... Όλα τα δεδομένα για την ΑΕΚ στα θέματα του προπονητή και του τεχνικού διευθυντή.

Καρντόσο ή αλλιώς... ο κούκος αηδόνι για την ΑΕΚ!

Τη χειρότερη δυνατή κατάληξη είχε το «πείραμα» Καρντόσο στην ΑΕΚ, καθώς μέσα σε ένα τρίμηνο με τον Πορτογάλο στον πάγκο ο «δικέφαλος» βρίσκεται με το ένα... πόδι εκτός Ευρώπης, υπέστη την πρώτη εντός έδρας ήττα της ιστορίας του από την Ξάνθη και πέρα από τα άσχημα αποτελέσματα παρουσιάζει και αποκρουστικό αγωνιστικό πρόσωπο.

Ανακοίνωσε Καρντόσο η ΑΕΚ (pic)

Πέρα από την αγωνιστική... τρικυμία, ο Καρντόσο όπως όλα δείχνουν θα κοστίσει και ένα... σκασμό λεφτά στην «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ, αφού δεν φαίνεται διατεθειμένος να παραιτηθεί και να «χαρίσει» χρήματα στην «Ένωση».

Μπρος Καρντόσο και πίσω... τι;

Ο Πορτογάλος φέρεται να έχει λάβει προκαταβολή περί τα 300.000 ευρώ, ενώ διεκδικεί άλλα 500.000, δεδομένου ότι υπέγραψε διετές συμβόλαιο με την ΑΕΚ, όπως είχε ανακοινωθεί κι επίσημα από την ΠΑΕ στις 28 Μαΐου.

Μελισσανίδης σε Καρντόσο και Λυμπερόπουλο: «Εσύ και εσύ, τελειώσατε από την ΑΕΚ»

Συνεπώς, όποια φόρμουλα κι αν βρουν οι δύο πλευρές προκειμένου να λύσουν και τυπικά την -ήδη τελειωμένη- συνεργασία τους, το σίγουρο είναι ότι θα έρθει «ο κούκος αηδόνι» στη διοίκηση Μελισσανίδη προκειμένου να... απαλλαγεί από τον Καρντόσο!

Ο Κωστένογλου και οι Πογιέτ, Ίβιτς

Είναι επίσης σίγουρο ότι η ΑΕΚ προς το παρόν -και τουλάχιστον μέχρι το παιχνίδι της Πέμπτης με αντίπαλο την Τραμπζονσπόρ στην Τουρκία- θα πορευθεί με τον Νίκο Κωστένογλου ως υπηρεσιακό τεχνικό.

Όσο για το επικρατέστερο όνομα αντικαταστάτη του Καρντόσο στον πάγκο, αυτό είναι ενός -όχι και τόσο παλιού- γνώριμου, του Γκουστάβο Πογιέτ, ο οποίος παρότι είχε φύγει με επεισοδιακό τρόπο τον Απρίλιο του 2016 από την ΑΕΚ, χαίρει της εκτίμησης του Δημήτρη Μελισσανίδη σε ό,τι έχει να κάνει με το έργο του.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το ζήτημα του τεχνικού διευθυντή, πρόθεση της ΑΕΚ είναι να το προχωρήσει επίσης άμεσα. Ένα από τα ονόματα που έχει ακουστεί έντονα για το πόστο που κατείχε μέχρι χθες ο Νίκος Λυμπερόπουλος είναι αυτό του Ίλια Ίβιτς, ενώ σε κάθε περίπτωση ο νέος τεχνικός διευθυντής θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ξένος.

Δημητριάδης και Τσόσιτς

Σε εκκρεμότητα παραμένει και το ζήτημα του Βασίλη Δημητριάδη, καθώς αμέσως μετά το ματς με την Ξάνθη τέθηκε θέμα και δικής του απομάκρυνσης. Κάτι τέτοιο πλέον φαίνεται πως δεν θα γίνει, ωστόσο είναι πιθανό ο παλιός άσος της ΑΕΚ να μη συνεχίσει να κατέχει το πόστο του υπευθύνου λειτουργίας του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Παράλληλα, η απομάκρυνση του Μιγκέλ Καρντόσο φαίνεται πως ανοίγει τον δρόμο για την εκ νέου ενεργοποίηση του Ούρος Τσόσιτς, ο οποίος μέχρι τώρα ήταν στα... πιτς, δεδομένου ότι δεν βρισκόταν στα άμεσα πλάνα του Πορτογάλου τεχνικού.