Η υπεροψία της Μπασάκσεχιρ θα τιμωρηθεί!

Μπορεί ο Βόσνιος εξτρέμ Έντιν Βίτσκα να είπε «σεβασμός στον Ολυμπιακό» με τη συνέντευξή του στο «ΦΩΣ», όμως, δεν είναι και λίγοι στην Πόλη που παρουσιάζουν δείγματα υπεροψίας που πολύ εύκολα μπορούν να τους γυρίσουν «μπούμερανγκ».

Η υπεροψία της Μπασάκσεχιρ θα τιμωρηθεί!

Η υπεροψία και το μπλαζέ ύφος στο τέλος τιμωρείται. Και η αλήθεια είναι ότι λίγο μας έχουν μπερδέψει οι Τούρκοι με τις κατά καιρούς δηλώσεις τους. Από τη μία ο Ναπολεόνι υποστηρίζει ότι «μπορούμε να καθαρίσουμε την πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι». Από την άλλη ο Έντιν Βίτσκα στο «ΦΩΣ» λέει ότι «θα πρέπει να σεβαστούμε τον Ολυμπιακό».

Με όλα τα «όπλα» στην Τουρκία ο Ολυμπιακός

Μία δόση υπεροψίας υπάρχει στα αποδυτήρια της Μπασάκσεχιρ. Κι αν όχι στο 100%, σίγουρα ένα ποσοστό των ποδοσφαιριστών πιστεύει ότι δεν θα έχει δύσκολο έργο απέναντι στους Πειραιώτες.

Αυτό φυσικά μόνο ευχάριστα θα μπορούσε να ηχήσει στα αφτιά του Μαρτίνς και των συνεργατών του. Μια ομάδα που δεν έχει να επιδείξει κάποια ευρωπαϊκή διάκριση, να θεωρεί ότι δεν θα συναντήσει εμπόδια απέναντι στον Ολυμπιακό. Κι όλα αυτά, επειδή έχει στο ρόστερ της τον Ρομπίνιο, τον Αρντά, τον Βίτσκα και τον Ντεμπά Μπα.

Θέλετε να κάνουμε μία αναδρομή στο παρελθόν; Όχι τόσο μακρινό φυσικά… Θα πάμε στην Τσεχία, εκεί όπου ο προπονητής της Βικτόρια Πλζεν, ο κύριος Βρμπα, χαρακτήριζε τον Ολυμπιακό μία ομάδα επιπέδου Κοπεγχάγης και Ρόζενμποργκ. Τα αποτελέσματα τα είδατε…

Είναι πολύ σημαντικό για τους Πειραιώτες το γεγονός ότι το πρώτο παιχνίδι γίνεται στην Κωνσταντινούπολη και η ρεβάνς στο Καραϊσκάκη. Αν και η αλήθεια είναι ότι η Μπασακσεχίρ έχει αγωνιστεί σε «καυτές» έδρες όπως αυτές της Γαλατά, της Μπεσίκτας και της Φενέρμπαχτσε. Το σημαντικό έχει να κάνει με το γεγονός ότι τα δείγματα υπεροψίας τα παρουσιάζουν παραμονή του αγώνα στην Τουρκία, εκεί όπου θεωρούν ότι θα έχουν εύκολη αποστολή.

Αυτόν τον Ολυμπιακό περιμένουν οι Τούρκοι

Ευκαιρία λοιπόν είναι για τον Ολυμπιακό που δουλεύει χωρίς να γίνονται υπερβολικές δηλώσεις και με απόλυτο σεβασμό απέναντι στην «Μπασάκ», να πάει στην Πόλη και να αιφνιδιάσει το συγκρότημα του Οκάν Μπουρούκ.

Η Μπασακσεχίρ είναι «φωτιά και λάβρα» μπροστά, αλλά αρκετά αφελής πίσω. Ο δε Ολυμπιακός μόνο αφελής δεν είναι. Πώς το είπε λοιπόν ο Ναπολεόνι; Να καθαρίσει η ομάδα του την πρόκριση από το πρώτο ματς; Κοιτάξτε μη τυχόν και συμβεί το… ανάποδο! Γιατί το επαναλαμβάνουμε: Η υπεροψία στο τέλος τιμωρείται.