Μπασακσεχίρ - Ολυμπιακός: Αυτόν τον Ολυμπιακό περιμένουν οι Τούρκοι

Ο Πέδρο Μαρτίνς ακόμα δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του για την ενδεκάδα, αλλά στην Κωνσταντινούπολη έχουν αρχίσει και κυκλοφορούν από το «στρατόπεδο» της Μπασακσεχίρ τα πρώτα σενάρια για το πώς περιμένουν να κατέβει ο Ολυμπιακός στο «Fatih Terim Stadium».

Μπασακσεχίρ - Ολυμπιακός: Αυτόν τον Ολυμπιακό περιμένουν οι Τούρκοι

Με 4-3-3 ή με 4-2-3-1; Με τον Βαλμπουενά στην ενδεκάδα ή με τον Καμαρά μαζί με τους Γκιγιέρμε και Μπουχαλάκη στα χαφ. Μήπως παίξει ο Βαλμπουενά στα άκρα και μείνει έξω ο Μασούρας στο 4-3-3; Όλα αυτά είναι σενάρια που έχουν συζητηθεί περισσότερο εκτός των τειχών του Ρέντη και όχι τόσο πολύ εντός του προπονητικού «στρατηγείου» του Ολυμπιακού.

Η αλήθεια είναι ότι ο Πέδρο Μαρτίνς δεν έχει καταλήξει στο σχήμα που σκοπεύει να παρατάξει και πράγματι φέρεται να έχει ένα δίλημμα για το αν θα πάει με 4-2-3-1 (το πιο πιθανό) ή με 4-3-3.

Από εκεί και πέρα παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τα όσα λένε στις… όχθες του Βοσπόρου, εκεί όπου η Μπασακσεχίρ προετοιμάζεται για την αναμέτρηση της προσεχούς Τετάρτης.

Τι λένε οι πληροφορίες από την Τουρκία; Ότι η Μπασάκ περιμένει τον Ολυμπιακό του Καραϊσκάκη με την Πλζεν. Όχι 4-3-3, αλλά 4-2-3-1 και χωρίς καμία αλλαγή στα πρόσωπα της ενδεκάδας. Περιμένει έναν Ολυμπιακό με Σα, Ομάρ, Σεμέδο, Μεριά, Τσιμίκα, Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκη, Βαλμπουενά, Ποντένσε, Μασούρα και Γκερέρο.

Δεν δίνει πολλές πιθανότητες στο να αλλάξει τον σχηματισμό σε 4-3-3 και να «θωρακιστεί» ακόμα περισσότερο ο άξονα της ερυθρόλευκης μεσαίας γραμμής.

Συν τοις άλλοις στην Κωνσταντινούπολη που όντως ζουν και αναπνέουν για τις διπλές αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό, εκτιμούν ότι οι Πειραιώτες δεν θα μπουν με το… πόδι στο γκάζι όπως στο 4-0 επί της Πλζεν, όπου ειδικά το πρώτο τέταρτο ήταν καταιγιστικό κλείνοντας τους Τσέχους στην εστία τους.

Εκτιμούν ότι ο Ολυμπιακός θα εμφανιστεί πιο συντηρητικός, θα προσέχει περισσότερα τα νώτα του και κυρίως με αντεπιθέσεις θα χτυπήσει την τουρκική άμυνα.

Πώς προετοιμάζει όμως στην πραγματικότητα ο Μαρτίνς τον Ολυμπιακό; Για ένα πράγμα να είστε σίγουροι: Δεν πρόκειται να αλλάξει τακτική και αγωνιστική νοοτροπία στους παίκτες του. Οι «ερυθρόλευκοι» θα βγουν από τα αποδυτήρια του «Fatih Terim Stadium» με σκοπό να επιβάλουν τον ρυθμό τους. Βεβαίως, αυτό θα εξαρτηθεί και από το πώς θα εμφανιστεί και η Μπασακσεχίρ στα πρώτα λεπτά του αγώνα…