Πέθανε ο Παλοτάι (pic+vid)

Με αφορμή το  σημερινό ένθετο του "Φωτός" με τίτλο "Από την Κάλιαρι στον ... Παλοτάι" πληροφορηθήκαμε μετά απο έρευνα στο διαδίκτυο,  το θάνατο του Ούγγρου ολυμπιονίκη και διαιτητή, που σφύριξε στον αγώνα Ολυμπιακός-Άντερλεχτ 3-0.

Πέθανε ο Παλοτάι (pic+vid)

Tο επίσημο site της ΟΥΕΦΑ έγραψε στις 7 Φεβρουαρίου 2018

«Η Ουγγαρία και το Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο θρηνούν την απώλεια, σε ηλικία των 82 ετών, του Κάρολι Παλοτάι, ο οποίος συμμετείχε σε τέσσερις ευρωπαϊκούς τελικούς συλλόγων και κέρδισε ένα χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς αγώνες ποδοσφαίρου.

Ο Παλοτάι διαιτήτευσε δύο τελικούς - το 1976 μεταξύ της Μπάγερν Μονάχου και της Σεντ Ετιέν και το 1981 μεταξύ της Λίβερπουλ και της Ρεάλ Μαδρίτης.

Επιπλέον, διαιτήτευσε τον τελικό του Κυπέλλου Νικητών του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου του 1979 μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της Φορτούνα Ντίσελντορφ, καθώς και το πρώτο σκέλος του τελικού του κυπέλλου UEFA (1974/75) μεταξύ της Γκλάντμπαχ και της Τβέντε.

Ο Κάρολι Παλοτάι κατά τη διάρκεια της διαιτητικής του καριέρας
Επιπλέον, ο Παλοτάι ήταν διαιτητής στα Παγκόσμια Κύπελλα της ΦΙΦΑ το 1974,το 1978 και το 1982, με περαιτέρω αποστολές στο τελικό του UEFA EURO 1980 και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1972 και του 1976.

Πριν από τη διαιτησία, ήταν ένας επιτυχημένος παίκτης με στην ομάδα Γκιορ της πατρίδας του, η οποία έφτασε σε τέσσερις τελικούς του Ουγγρικού Κυπέλλου μεταξύ του 1964 και του 1968, κερδίζοντας τρεις από αυτούς, πέρα από τους ημιτελικούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Πρωταθλητών το 1964/65.

Ήταν επίσης μέλος της ουγγρικής ομάδας που κέρδισε το χρυσό στο Ολυμπιακό ποδοσφαιρικό τουρνουά στους Αγώνες του Τόκιο το 1964.

Ο Παλόταϊ, ο οποίος εργάστηκε ως παρατηρητής διαιτησίας της UEFA μετά την αποχώρησή του ως επίσημος αξιωματούχος, τιμήθηκε για τις υπηρεσίες του στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, όταν έλαβε το Επίτευγμα Διακρίσεων της UEFA στο διαγωνισμό του ευρωπαϊκού σώματος στην ουγγρική πρωτεύουσα της Βουδαπέστης το 2016. Συγκέντρωσε ένα βραβείο επίτευξης της ζωής από το MLSZ ένα χρόνο αργότερα».

Δείτε βίντεο με την αναγγελία της είδησης του θανάτου του Παλοτάι από την ουγγρική τηλεόραση.