Ο μάνατζερ του Μπεργκ μιλά για Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ

«Μιλήσαμε όταν η κυρία Σουλούκου βρέθηκε στο Ντουμπάι. Ο Παναθηναϊκός δεν θα μπορούσε να αποτελέσει προοπτική. Για την ΑΕΚ ο Λυμπερόπουλος, θύμωσε ξανά μαζί μας. Ενδιαφέρθηκε και ο ΠΑΟΚ, αλλά...».

Ο μάνατζερ του Μπεργκ μιλά για Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ

Για ένα από τα μεταγραφικά σίριαλ του καλοκαιριού, αυτό του Μάρκους Μπεργκ μίλησε ο ατζέντης του Σουηδού, Στέινερ Ντίετζ. Σε συνέντευξή του στο «Εθνοσπόρ» και αφού ο πελάτης του έχει πλέον βρει ομάδα, αναφέρεται σε όσα έγιναν το καλοκαίρι με τις τέσσερις ελληνικές ομάδες.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε:

Για το μεταγραφικό σίριαλ του Μπεργκ: «Οι τελευταίες εβδομάδες ήταν σαν ένας τρελός... χορός για μένα, σε ό,τι αφορά την επόμενη ομάδα του Μάρκους. Από τα τέλη Μαρτίου είχε αποφασίσει να αποχωρήσει από την Αλ Αΐν και ήταν λογικό πως θα τραβούσε πάνω του την προσοχή και ελληνικών ομάδων, όπως είχε συμβεί και το περασμένο καλοκαίρι. Η Ελλάδα είναι και θα είναι πάντα κάτι το ξεχωριστό για τον Μάρκους και την οικογένειά του. Εκεί είναι ξεκάθαρο πως ήταν όλοι τους ευτυχισμένοι, αλλά από την άλλη, δε θα ήταν εύκολο όλο αυτό, λόγω της ξεχωριστής σχέσης του με τον Παναθηναϊκό. Το έβλεπα αυτό από την πρώτη στιγμή που καθίσαμε να συζητήσουμε για το μέλλον του. Ήταν προφανές πως ο Παναθηναϊκός, λόγω της οικονομικής κατάστασης όπου βρίσκεται, δε θα μπορούσε να αποτελέσει προοπτική, για αυτό το καλοκαίρι τουλάχιστον. Αν και, όπως μαθαίνω, τα οικονομικά του κλαμπ έχουν βελτιωθεί τον τελευταίο χρόνο, ωστόσο φέτος δε θα μπορούσε να γίνει κουβέντα. Όταν, λοιπόν, έμπαινε στην όλη διαδικασία το ενδιαφέρον κάποιας άλλης ελληνικής ομάδας, η απάντησή του ήταν "ΟΚ, πάμε να δούμε ποιες άλλες επιλογές έχουμε"».

Ένα... ελικόπτερο «έστειλε» τον Μπεργκ στην Κράσνονταρ

Για τον Ολυμπιακό: «Είναι αλήθεια πως ο Ολυμπιακός ενδιαφέρθηκε πάρα πολύ έντονα. Από τον Απρίλιο, όταν η κυρία Λίνα Σουλούκου βρέθηκε για διακοπές στο Ντουμπάι, είχε επιδιώξει να κάνει ένα ραντεβού γνωριμίας με τον Μάρκους και τη σύζυγό του, για να διερευνήσει τις προθέσεις του γύρω από μια ενδεχόμενη επιστροφή του στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό. Λίγες εβδομάδες αργότερα το ενδιαφέρον αυτό έγινε εντονότερο και μας έπαιρναν τηλέφωνο καθημερινά. Ο Μάρκους ένιωθε πως δεν μπορούσε να δεχθεί. Μου έλεγε να μην απαντήσω, αλλά να ζητήσω λίγο χρόνο ακόμη. Το απίστευτο είναι πως ο Ολυμπιακός έκανε συνεχώς προτάσεις, ανεβάζοντας διαρκώς την προσφορά του. Για τον Μάρκους, ωστόσο, ήταν ξεκάθαρο πως δε θα μπορούσε να πάει άλλη ελληνική ομάδα, ειδικά στον πιο μεγάλο αντίπαλο του Παναθηναϊκού. Ξέρει πολύ καλά τι θα σήμαινε αυτό και δεν το ήθελε. Σίγουρα ήταν κολακευτικό να επιμένει ένα κλαμπ τόσο πολύ για να σε αποκτήσει, αλλά ο ίδιος ζητούσε συνεχώς παρατάσεις και καθυστερούσε, ώστε να τους οδηγήσει στην απόσυρση του ενδιαφέροντός τους. Αν θες να μιλήσω αυστηρά ως ατζέντης, θα σου έλεγα πως όλο αυτό ήταν μεγάλο ρίσκο, διότι εν τέλει θα μπορούσε να μη βρει κάτι σε αυτά τα ποσά. Αλλά, μιλώντας ανθρώπινα, έκανε αυτό που ένιωθε πως ήταν το σωστό, για να τιμήσει μια μεγάλη σχέση».

Ολυμπιακός: Ο Ελ Αραμπί κερδίζει τον... Μπεργκ!

Για τον Παναθηναϊκό: «Πριν από λίγες εβδομάδες επικοινώνησε μαζί μου ο Νίκος Νταμπίζας, έχοντας το "ΟΚ"΄και από τον Αλαφούζο. Πιο πολύ για να δει τις σκέψεις του Μάρκους για την επόμενη χρονιά, αν θα τον ενδιέφερε, δηλαδή, να γυρίσει στην Ελλάδα. Σαν μια προετοιμασία το κατάλαβα όλο αυτό. Νομίζω ότι σε έναν χρόνο ο Μάρκους θα είναι πια πολύ πιο έτοιμος και ίσως να είναι και η κατάλληλη στιγμή για μια ενδεχόμενη επιστροφή. Θεωρώ πως είναι πιθανό να γυρίσει στον Παναθηναϊκό, αν και είναι νωρίς για να συζητάμε κάτι τέτοιο. Του χρόνου δε θα είναι πλέον θέμα χρημάτων».

Για τον ΠΑΟΚ: «Γνωρίστηκα με τον Γιώργο Σαββίδη πριν από περίπου έναν χρόνο στο Άμστερνταμ και μου φάνηκε πολύ ωραίος τύπος. Ενδιαφέρθηκε και ο ΠΑΟΚ για τον Μάρκους, αλλά δε μας πίεσαν καθόλου. Το μόνο που μας είπε ο Σαββίδης και οι άνθρωποί του ήταν πως "εάν δε βρείτε κάποια άλλη πρόταση που να σας καλύπτει, να ξέρετε πως έχετε πάντα και την επιλογή του ΠΑΟΚ, γιατί μας ενδιαφέρει ο Μάρκους". Όταν, μάλιστα, έκλεισε η μεταγραφή στην Κράσνονταρ, ο Γιώργος Σαββίδης, επειδή προφανώς έχει πολύ καλή εικόνα και διασυνδέσεις στο ρωσικό πρωτάθλημα, μας έστειλε μήνυμα, γράφοντας: "Μπράβο, κάνατε μία πολύ καλή επιλογή". Μου προκάλεσε πάρα πολύ καλή εντύπωση αυτό. Καμία σχέση με την πίεση που είχαμε, για παράδειγμα από την Τράμπζονσπορ».

Για την ΑΕΚ: «Ναι επικοινώνησε μαζί μας και ο Λυμπερόπουλος. Δύο χρόνια μετά. Νομίζω πως μάλλον θύμωσε ξανά μαζί μας. Κάποια στιγμή με πήρε τηλέφωνο και άλλο ένα υψηλόβαθμό στέλεχος από τη διοίκηση της ΑΕΚ, ο κ. Λυσάνδρου. Αλλά νομίζω ότι για τον Μάρκους ισχύει ό,τι ίσχυε για τον Ολυμπιακό».