Ολυμπιακός: Ο Ελ Αραμπί κερδίζει τον... Μπεργκ!

Η σύγκριση των κατορθωμάτων του Μαροκινού με τον Σουηδό στα γήπεδα της Αραβίας. Πολύ περισσότερα γκολ ο Ελ Αραμπί που κέρδισε τον Μπεργκ και στις κόντρες των ομάδων τους!

Ολυμπιακός: Ο Ελ Αραμπί κερδίζει τον... Μπεργκ!

Στη λίστα του Ολυμπιακού για σέντερ φορ προστέθηκε το όνομα του Γιουσέφ Ελ Αραμπί, του 32χρου Μαροκινού στράικερ με θητεία σε Γαλλία και Ισπανία, αλλά και με καριέρα εδώ και τρία χρόνια στο πρωτάθλημα του Κατάρ με την Αλ Ντουχαΐλ. Ενώ ένας άλλος υποψήφιος το τελευταίο διάστημα για τον Ολυμπιακό, ο πιο γνωστός μας Μάρκους Μπεργκ, αγωνίζεται στο πρωτάθλημα των Αραβικών Εμιράτων εδώ και δύο χρόνια με την Αλ Αΐν, από την οποία και αυτός - όπως και ο Ελ Αραμπί από τη δική του ομάδα - αποχωρούν φέτος για να γυρίσουν στην Ευρώπη.

Ολυμπιακός: Γι' αυτό είναι killer ο Ελ Αραμπί - Δείτε τα 31 καταπληκτικά γκολ που έβαλε φέτος (vid)

Αν συγκρίνει κανείς τα εντυπωσιακά κατορθώματα στο σκοράρισμα των δύο ποδοσφαιριστών, θα δει ότι ο Ελ Αραμπί τα πήγε πολύ καλύτερα. Σε 78 ματς με την ομάδα του πέτυχε 90 γκολ! Ο Μπεργκ έβαλε 46 τέρματα σε 60 ματς. Σχεδόν τα μισά δηλαδή, με 18 ματς λιγότερα.

Οι ομάδες των δύο παικτών συναντήθηκαν δύο χρονιές στο ασιατικό Τσάμπιονς Λιγκ. Στα τέσσερα αυτά ματς ο Ελ Αραμπί σκόραρε σε όλα! Και οδήγησε την ομάδα του σε νίκες ή προκρίσεις!

Πέρυσι για τη φάση των «16»: Αλ Αΐν- Αλ Ντουχαΐλ 2-4. Ο Μπέργκ ήταν βασικός αλλά δεν σκόραρε. Ο Ελ Αραμπί έβαλε ένα γκολ και είχε μια ασίστ! Στον επαναληπτικό Αλ Ντουχαϊλ-Αλ Αΐν 4-1. Ο Ελ Αραμπί έβαλε δύο γκολ. Ο Μπέργκ δεν έπαιξε.

Φέτος, τον Απρίλη του 2019 για τον όμιλο. Αλ Ντουχαΐλ-Αλ Αΐν 2-2. Γκολ έβαλε και ο Ελ Αραμπί και ο Μπεργκ. Αλ Αΐν-Αλ Ντουχαΐλ 0-2. Ο Ελ Αραμπί έβαλε το δεύτερο γκολ της ομάδας του. Ο Μπεργκ μπήκε αλλαγή στο δεύτερο μέρος, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει.

Οι συγκρίσεις μιλούν από μόνες τους και δείχνουν ότι ο Μαροκινός θα ήταν μια σούπερ λύση για την κορυφή της επίθεσης του Ολυμπιακού. Όπως θα ήταν και ο Μπεργκ φυσικά, αλλά ο Ελ Αραμπί είναι σε ακόμη καλύτερη κατάσταση και έξι μήνες μικρότερος....