Ένα... ελικόπτερο «έστειλε» τον Μπεργκ στην Κράσνονταρ

Τις ενέργειες που έκαναν οι άνθρωποι της Κράσνονταρ για να τον αποκτήσουν αποκάλυψε σε συνέντευξη του ο Μάρκους Μπεργκ.

Ένα... ελικόπτερο «έστειλε» τον Μπεργκ στην Κράσνονταρ

Στην Κράσνονταρ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Μάρκους Μπεργκ ο οποίος βρέθηκε και στη μεταγραφική λίστα του Ολυμπιακού.

Ο Σουηδός υπέγραψε συμβόλαιο ενός έτους έναντι 1,9 εκατομμυρίων ευρώ. Σε συνέντευξη του ο άλλοτε επιθετικός του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε στην προσέγγιση που δέχτηκε από τη διοίκηση της νέας του ομάδας αναφέροντας μεταξύ άλλων πως ο ιδιοκτήτης του συλλόγου τον πήγε βόλτα με ελικόπτερο πάνω από την πόλη.

Αρχικά δήλωσε: «Είναι μία ομάδα που είναι σε διαρκή άνοδο. Έχουν έναν πρόεδρο που επενδύει πάρα πολλά χρήματα και μου ακούγεται σαν μία καλή πρόκληση. Καλός σύλλογος, καλοί συμπαίκτες, καταπληκτικές προπονητικές εγκαταστάσεις και ένα φανταστικό γήπεδο. Υπάρχουν πολλά πράγματα που παίζουν ρόλο σε μία απόφαση».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις λεπτομέρειες της πρόταση από την Κράσνονταρ λέγοντας: «Όλα ξεκίνησαν εντυπωσιακά. Με πήγαν πρώτα στο φανταστικό προπονητικό τους κέντρο και μετά ήρθε το ιδιωτικό ελικόπτερο του προέδρου Γκαλίτσκι, για να με πάει μία πανοραμική βόλτα στην πόλη. Προσγειωθήκαμε στο γήπεδο, όπου οι άνθρωποι της ομάδας είχαν ετοιμάσει ένα βίντεο με εμένα, στις οθόνες του σταδίου.

Δεν ήταν κάτι καθοριστικό, αλλά όταν ο πρόεδρος, σου δανείζει το ελικόπτερο του και λαμβάνεις τέτοιας περιποίησης και προσοχής, είναι ξεκάθαρο ότι όλα παίζουν τον ρόλο τους. Ήταν κάτι που δεν το περίμενα, κάτι υπέροχο. Δεν εμπλέκεσαι κάθε μέρα σε μία τέτοια διαδικασία. Το γήπεδο είναι καταπληκτικό, η εμπειρία ήταν πολύ δυνατή» ο

Για την απόφαση του να υπογράψει στην Κράσνονταρ είπε: «Είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για μία μεγάλη πρόκληση. Στο Αλ-Αΐν περάσαμε πολύ όμορφα με ιδιωτικά σχολεία των παιδιών και τέτοιες λεπτομέρειες, τώρα θα είναι κάπως διαφορετικά. Αλλά θα το δούμε σαν πρόκληση.

Αποφασίσαμε όλοι μαζί να επωφεληθούμε όσο μπορούμε περισσότερο από την νέα κατάσταση και να λύσουμε ότι προβλήματα προκύψουν. Θα είναι πιστεύω θετικό και για τα παιδιά μου να ζήσουμε μία τέτοια εμπειρία, διαφορετικά δεν θα παίρναμε αυτή την απόφαση. Νιώθω ότι είμαι ακόμα σε καλό αγωνιστικό επίπεδο.

Ελπίζω και πιστεύω ότι εδώ τα πράγματα θα είναι πιο σκληρά όχι μόνο σε κλιματολογικές συνθήκες, αλλά κυρίως σε επίπεδο ανταγωνιστικής προπόνησης και αγώνων. Ελπίζω ότι θα έχει πλάκα να νιώσω ξανά ότι βρίσκομαι σε αυτό το επίπεδο ξανά, γιατί στην Αλ-Αϊν δεν ήταν έτσι τα πράγματα».