«Φλέβα χρυσού» για τον Ολυμπιακό ο Μασούρας

Έχοντας ήδη αγωνιστεί στη συντριπτική πλειονότητα των αγώνων του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα και σε όλα για το Κύπελλο και το Europa League από την απόκτησή του τον Ιανουάριο, ο Γιώργος Μασούρας εξελίσσεται ήδη σε μία από τις καλύτερες μεταγραφές Ελλήνων παικτών των τελευταίων χρόνων στο Λιμάνι.

«Φλέβα χρυσού» για τον Ολυμπιακό ο Μασούρας

Η γενικότερη αίσθηση που υπήρχε στις τάξεις των φίλων του Ολυμπιακού για τον Γιώργο Μασούρα όταν «έκλεισε» στην ομάδα του Πειραιά τον περασμένο Νοέμβριο ήταν θετική.

Από τις αρχές Γενάρη όταν και ανακοινώθηκε επίσημα μέχρι σήμερα, ο 25χρονος επιθετικός έχει φροντίσει όχι απλά να δικαιώσει αλλά να ξεπεράσει τις προσδοκίες, αποδεικνύοντας με θαυμαστή συνέπεια σε κάθε συμμετοχή του με τα ερυθρόλευκα ότι έχει όλα τα φόντα να στεριώσει στο μεγάλο Λιμάνι.

Ο πρώην άσος του Πανιωνίου έχει καταφέρει μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να κερδίσει την εμπιστοσύνη τεχνικού τιμ, συμπαικτών και φιλάθλων, έχοντας καθιερωθεί σε μεγάλο βαθμό στην ενδεκάδα και δείχνοντας ραγδαία βελτίωση από παιχνίδι σε παιχνίδι.

Πρόκειται για σπουδαίο επίτευγμα, αν αναλογιστούμε τον αριθμό Ελλήνων ποδοσφαιριστών που ήρθαν με μεταγραφή στον Ολυμπιακό, όμως πέρασαν και δεν... ακούμπησαν παρά τις προσδοκίες που υπήρχαν. Δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί ότι ο Μασούρας αποτελεί ήδη μία από τις καλύτερες μεταγραφές Ελλήνων παικτών στην ομάδα του Πειραιά εδώ και πολλά χρόνια.

Πρόκειται για παίκτη που τρέχει ασταμάτητα πιέζοντας τα αντίπαλα μπακ και βοηθώντας και στην άμυνα, παίζει τόσο στα άκρα της επίθεσης όσο και σαν κρυφός φορ, έχει αίσθηση του γκολ και καλή τεχνική κατάρτιση, ενώ είναι καλός και με το κεφάλι. Πέρα από τα δεδομένα τεχνικά και αθλητικά του προσόντα, ο Μασούρας διαθέτει ένα στοιχείο που ίσως είναι το πλέον σημαντικό προκειμένου ένας παίκτης να σταθεί και να «πιάσει» όπως λέμε στην ποδοσφαιρική διάλεκτο στον Ολυμπιακό: Έχει προσωπικότητα, ηγετικές ικανότητες και αντέχει το βάρος της φανέλας.

Με την απόδοσή του και τη νοοτροπία του μέσα στο γήπεδο, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Πέδρο Μαρτίνς κι αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από τον χρόνο συμμετοχής του σε όλες τις διοργανώσεις από τις 3 Ιανουαρίου που ανακοινώθηκε μέχρι σήμερα:

Έχει αγωνιστεί στα 8 από τα 13 ματς πρωταθλήματος (δεν έπαιξε μόνο κόντρα σε ΠΑΣ, Αστέρα Τρίπολης, Πανιώνιο, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ), και στα τέσσερα παιχνίδια Κυπέλλου με Ξάνθη και Λαμία, όπως και στις δύο αναμετρήσεις με τη Ντιναμό Κιέβου για το Europa League.

Στο διάστημα αυτό έχει πετύχει 4 γκολ, ανοίγοντας... λογαριασμό με τα ερυθρόλευκα σε βάρος της Λάρισας και ακολούθως σκοράροντας κατά του ΟΦΗ, του Άρη και εσχάτως του Παναιτωλικού. Έτσι, έγινε μόλις ο δεύτερος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού την τρέχουσα σεζόν που φτάνει σε διψήφιο αριθμό τερμάτων στη Super League με 10 μετά τον Κώστα Φορτούνη, έστω κι αν τα 6 από αυτά είχαν επιτευχθεί με τη φανέλα του Πανιωνίου.

Όλα δείχνουν ότι ο Μασούρας ήρθε για να μείνει και ότι... γουστάρει που παίζει στον Ολυμπιακό. Άλλωστε και ο ίδιος έχει παραδεχθεί ότι το να αγωνίζεται με τη φανέλα της ομάδας του Πειραιά αποτελούσε παιδικό του όνειρο, το οποίο πλέον γίνεται πραγματικότητα.

Ο 25χρονος αποτελεί ήδη κεφάλαιο για τους «ερυθρόλευκους» και σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δείγματα... γραφής του, μπορεί κάλλιστα να εξελιχθεί σε έναν από τους βασικούς ελληνικούς πυλώνες του Ολυμπιακού για τα επόμενα χρόνια...