Περί της έδρας της Εθνικής: "Να φύγετε, να πάτε αλλού"

Ο Θοδωρής Ρούσσος υπενθυμίζει σε αυτούς που τώρα κουνούν επιδεικτικά το δάχτυλο προς Πειραιά μεριά, ποιος έδιωξε την Εθνική από το "Γ. Καραϊσκάκης".

Περί της έδρας της Εθνικής: "Να φύγετε, να πάτε αλλού"

Αφορμή στάθηκαν οι υπαινιγμοί του Σωκράτη Παπασταθόπουλου "αν δεν μας θέλουν στην Ελλάδα, να πάμε στο εξωτερικό" και η σχεδόν ειρωνική έκκληση του Κώστα Κατσουράνη "κυρία Τούμπα και Καραϊσκάκη δεχτείτε μας".

Είναι πράγματι αδιανόητο η Εθνική ομάδα (και κάθε Εθνική ομάδα) να περιφέρεται δεξιά και αριστερά, σαν χάρτινο τσίρκο. Εξίσου αδιανόητο είναι να πλανώνται -τεχνηέντως- σκιές, σχετικά με αυτούς που αποφάσισαν εν μια νυκτί να πάρουν την Εθνική από το πλέον ποδοσφαιρικό γήπεδο της Ελλάδας.

Στο δια ταύτα: Δεν έχουν περάσει παρά μερικοί μήνες, όταν ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Ευάγγελος Γραμμένος, δήλωνε από τη Θεσσαλονίκη ότι "ήταν επιθυμία της κοινής γνώμης να φύγει η ομάδα από το Καραϊσκάκη".

Η κοινή γνώμη που μοιάζει με τον "στρατηγό άνεμο", που είχε επικαλεστεί το 2007 ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βύρων Πολύδωρας, αναφερόμενος στην καταπολέμηση των πύρινων μετώπων που για ημέρες κατέκαιγαν την Ελλάδα.

Η προτεραιότητα της ΕΠΟ, λοιπόν, ήταν να πάρει την Εθνική χωρίς να έχει εξασφαλίσει την επόμενη έδρα της, παρότι ο ίδιος πρόεδρος είχε χρησιμοποιήσει ως επιχείρημα πως παίζοντας στο Καραϊσκάκη, στερούσε την δυνατότητα στο φίλαθλο κοινό τόσο στη Βόρεια όσο και στη νησιωτική Ελλάδα να την παρακολουθήσει από κοντά. Ασχετα, αν ο ίδιος πρόεδρος έβαλε στη συνέχεια στο κάδρο κι άλλο γήπεδο του Λεκανοπεδίου, το ΟΑΚΑ.

"Να φύγετε, να πάτε αλλού", έλεγε τότε η "κοινή γνώμη" εκπροσωπούμενη από τον πρόεδρο της ΕΠΟ και δεν είχε καν προνοήσει για την επόμενη μέρα της Εθνικής. Ούτε καν για τον επόμενο μήνα ή χρόνο!

Εδώ αρχίζει και τελειώνει το θέμα με τους αδέκαστους χειρισμούς για την έδρα. Τα υπόλοιπα είναι για λαϊκή κατανάλωση.

Οταν αφήσουμε κατά μέρους την μικροπολιτική και ρωτήσουμε τους ίδιους τους πρωταγωνιστές, τότε η Εθνική θα έχει έδρα στα παιχνίδια των προκριματικών. Αν όχι, οι διεθνείς θα εξακολουθούν να βρίσκονται σε ένα αεροπλάνο χωρίς να ξέρουν πού θα προσγειωθούν...

Πάντως, θα είχε γούστο να μάθουμε -έχοντας φάει την κρυάδα του ΟΑΚΑ- τι λέει η κοινή γνώμη σήμερα...