Ο «καταραμένος» Φλεβάρης του Ολυμπιακού

Το Fosonline.gr ρίχνει τους... προβολείς στον συγκεκριμένο μήνα, ο οποίος τα τελευταία τρία χρόνια κοστίζει τίτλους στον Ολυμπιακό, ενώ φέρνει και ευρωπαϊκούς αποκλεισμούς.

Ο «καταραμένος» Φλεβάρης του Ολυμπιακού

Η εντός έδρας ήττα της Πέμπτης (28/2) από τη Λαμία ολοκλήρωσε το... δράμα του Ολυμπιακού για την τρέχουσα σεζόν, καθώς με τον αποκλεισμό από το Κύπελλο η ομάδα του Πειραιά έμεινε εκτός και από τον τελευταίο θεσμό που της είχε απομείνει να διεκδικεί.

Ουσιαστικά, οι «ερυθρόλευκοι» του Πέδρο Μαρτίνς έχασαν τα πάντα μέσα σε 18 μέρες. Από εκείνο το ματς της 10ης Φεβρουαρίου στην Τούμπα ως σήμερα, ο Ολυμπιακός έχασε το πρωτάθλημα (μόνο αν «αυτοκτονήσει» ο ΠΑΟΚ καλύπτονται οι 7 βαθμοί), την πρόκριση στο Europa League (από τη βατή Ντιναμό Κιέβου) και αποχαιρέτησαν και το Κύπελλο.

Ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με τους δύο εγχώριους θεσμούς, το πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελλάδας, ο μήνας Φεβρουάριος μόνο... γούρι δεν έχει φέρει στους Πειραιώτες τα τρία τελευταία χρόνια. Τα πράγματα έρχονται έτσι, που ο Ολυμπιακός χάνει κάποιο τίτλο εντός του συγκεκριμένου μήνα και το Fosonline.gr ρίχνει τους... προβολείς στον «καταραμένο» Φλεβάρη των τελευταίων ετών.

2017: Συνεχόμενες ήττες και φυγή Μπέντο

Η σεζόν 2016-2017 ήταν η τελευταία όπου ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρωτάθλημα, παρότι η... απόδοσή του μέσα στο μήνα Φεβρουάριο δεν ήταν και η καλύτερη.

Ύστερα από δύο εύκολες εντός έδρας νίκες επί του Ηρακλή (3-0) και της ΑΕΛ (2-0), οι Πειραιώτες ηττήθηκαν διαδοχικά από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ στις 19 Φεβρουαρίου (1-2) και από τον Πανιώνιο στο «Γ. Καραϊσκάκης» στις 26 του μήνα (0-1), ενώ η τρίτη συνεχόμενη ήττα στις 5 Μαρτίου από τον ΠΑΟΚ (0-2) έφερε και την απομάκρυνση του τότε προπονητή της ομάδας, Πάουλο Μπέντο.

Αντιθέτως, ο Ολυμπιακός είχε προχωρήσει στους «16» του Europa League κόντρα στην Οσμανλίσπορ με μία ισοπαλία (0-0) στο Φάληρο και το επιβλητικό διπλό στην Τουρκία (0-3) στις 23 Φεβρουαρίου. Τότε η... ζημιά είχε γίνει λίγο αργότερα, στο διάστημα 9-16 Μαρτίου, όταν οι «ερυθρόλευκοι» είχαν φέρει «Χ» (1-1) στο πρώτο παιχνίδι με τη Μπεσίκτας στον Πειραιά και ακολούθως υπέστησαν βαριά ήττα (1-4) στην Κωνσταντινούπολη, μένοντας εκτός συνέχειας.

2018: Το εφιαλτικό 4ήμερο κόντρα στην ΑΕΚ

Η πορεία του Ολυμπιακού τον Φεβρουάριο του 2018 ήταν σε μεγάλο βαθμό παρόμοια με τη φετινή, αφού και τότε η πειραιώτικη ομάδα έπεσε μέσα σε δύο αγωνιστικές από την 1η στην 3η θέση του πρωταθλήματος -χωρίς να μπορέσει ποτέ να ανακάμψει στη συνέχεια-, ενώ αποκλείστηκε και στο Κύπελλο.

«Θύτης» και στις δύο περιπτώσεις ήταν η ΑΕΚ, από την οποία οι «ερυθρόλευκοι» αρχικά ηττήθηκαν στις 4 Φεβρουαρίου με 1-2 στο «Γ. Καραϊσκάκης» για την 20ή αγωνιστική της Super League, πέφτοντας έτσι από τη 2η στην 3η θέση (είχε προηγηθεί η εκτός έδρας ισοπαλία με 1-1 κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης). Στη συνέχεια και συγκεκριμένα στις 11 Φεβρουαρίου ο Ολυμπιακός είχε μείνει στο 1-1 με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι για την 21 αγωνιστική...

Ενδιάμεσα, η ομάδα του Πειραιά είχε γνωρίσει δεύτερη συνεχόμενη ήττα από την ΑΕΚ, αυτή τη φορά για το Κύπελλο. Ο πρώτος αγώνας στο Φάληρο είχε λήξει 0-0 και στο δεύτερο ματς της 7ης Φεβρουαρίου οι «κιτρινόμαυροι» επικράτησαν για δεύτερη φορά μέσα σε τέσσερις μέρες των «ερυθρόλευκων» (ξανά με 2-1), αυτή τη φορά στο ΟΑΚΑ, περνώντας έτσι στον τελικό και αφήνοντας τον Ολυμπιακό εκτός θεσμού.

2019: Χάθηκαν όλα σε 18 ημέρες

Η μοναδική χρονιά από τις τρεις όπου ο Ολυμπιακός έχασε ΤΑ ΠΑΝΤΑ τον μήνα Φεβρουάριο, πάντως, ήταν η φετινή. Ο Φλεβάρης του 2019 ήταν πράγματι «καταραμένος» για την πειραιώτικη ομάδα, η οποία μέσα σε διάστημα 18 ημερών έμεινε εκτός και από τους τρεις στόχους της σεζόν, το πρωτάθλημα, το Κύπελλο, αλλά και την ευρωπαϊκή διάκριση.

Η αρχή έγινε στις 10 Φεβρουαρίου, όταν ο Ολυμπιακός φιλοξενήθηκε από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα όντας στο -6 κι έχοντας την ευκαιρία να βάλει... μπουρλότο στο πρωτάθλημα με διπλό στην έδρα του αντιπάλου του. Αντ' αυτού, οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν κατά κράτος από τον «δικέφαλο του Βορρά», η διαφορά από την κορυφή εκτοξεύθηκε στο -9 και εύλογα οι ελπίδες τίτλου εξανεμίστηκαν.

Στις 21 του μήνα ακολούθησε ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός από τη Ντιναμό, μια ομάδα που φαινόταν -και ήταν- βατή για τον Ολυμπιακό, ο οποίος όμως δεν μπόρεσε να την κερδίσει στο Φάληρο (2-2) και στη συνέχεια ηττήθηκε με 1-0 στο Κίεβο. Το... γλυκό «έδεσε» την Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου, όταν οι Πειραιώτες έμειναν εκτός Κυπέλλου από τα προημιτελικά εξαιτίας της σοκαριστικής ήττας από τη Λαμία στο φαληρικό γήπεδο...