Ο Τοροσίδης έδειξε το δρόμο

Η Εθνική Ελλάδας δεν έγινε ξαφνικά Βραζιλία αλλά μπορεί να γίνει ξανά ΟΜΑΔΑ, αν όλοι οι διεθνείς ακολουθήσουν το παράδειγμα του αρχηγού Βασίλη Τοροσίδη.

Ο Τοροσίδης έδειξε το δρόμο

«Μπορεί η Εθνική να ανακάμψει. Ταλέντο υπάρχει. Δεν το λέω για να το πω. Δεν θα ήμουν εδώ εάν δεν το πίστευα. Εάν είμαστε όλοι μαζί, μπορούμε να κάνουμε πολλά». Αυτά είχε πει μεταξύ άλλων ο αρχηγός Βασίλης Τοροσίδης παραμονή της αναμέτρησης με αντίπαλο τη Φινλανδία στο ΟΑΚΑ.

Μια ημέρα μετά, ο έμπειρος δεξιός ακραίος αμυντικός του Ολυμπιακού, απλά έδειξε το δρόμο. Στην 99η συμμετοχή του με τη φανέλα της Εθνικής μας ομάδας, ένας παίκτης που έχει κατακτήσει τίτλους και έχει αγωνιστεί σε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα στον κόσμο, μπήκε στον αγωνιστικό χώρο λες και έπαιζε για πρώτη φορά με το εθνόσημο.

Δεν το λέμε γιατί έκανε φοβερή ενέργεια στη φάση του 1-0. Ούτε γιατί…όργωσε τη δεξιά πλευρά της «γαλανόλευκης». Η κάψα και η θέληση του «Τόρο» φάνηκε σε μια από τις λιγοστές κακές του σέντρες στο β’ ημίχρονο. Κόντεψε να…σκίσει το σορτσάκι του από τα νεύρα του αλλά το έσπευσε να τον χειροκροτήσει ο Ομοσπονδιακός Τεχνικός Άγγελος Αναστασιάδης και να του δώσει κουράγιο και δύναμη για την επόμενη φάση.

Ο Τοροσίδης λοιπόν έδειξε το δρόμο. Δεν είναι ανάγκη όλες οι σέντρες, οι πάσες και τα σουτ να είναι πετυχημένα. Αυτό που έχει ανάγκη η Εθνική αυτή τη στιγμή είναι να βγάλει πάνω στο χορτάρι υγεία, πίστη, θέληση και αγωνιστικότητα. Να ξαναγίνει ΟΜΑΔΑ, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Αυτά που λένε οι διεθνείς να τα πιστεύουν και να το δείχνουν με πράξεις.

Η Εθνική επί Ρεχάγκελ και Σάντος δεν είχε Μόντριτς, Ρονάλντο και Σαλάχ. Είχε όμως ποδοσφαιριστές που διψούσαν για να φορέσουν τα «γαλανόλευκα», σαν να ήταν για εκείνους η πρώτη φορά. Όπως ο Βασίλης Τοροσίδης.