Το «μυστικό» του Ποντένσε στον Ολυμπιακό

Γιατί το ρόστερ του Ολυμπιακού επιτρέπει την πολυτέλεια επιλογών, ακόμη και αν τραυματιστούν οι δύο βασικοί σέντερ φορ. 

Το «μυστικό» του Ποντένσε στον Ολυμπιακό

Ο Πέδρο Μαρτίνς χαρακτήρισε παράξενο το γεγονός της ταυτόχρονης απουσίας λόγω τραυματισμού των δύο βασικών στράικερ της ομάδας του, του Γκερέρο και του Χασάν. Εξήγησε, όμως, πως δεν ανησυχεί διότι για τα ελληνικά παιχνίδια υπάρχει ο Δημήτρης Μάνος, τον οποίο περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη, ενώ για τα διεθνή ή για όποτε χρειαστεί, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος απέδειξε ότι μπορεί να παίξει στην κορυφή της επίθεσης με την εμφάνισή του στο Λουξεμβούργο.

Εκεί που δεν σκόραρε διότι είχε δύο δοκάρια, αστόχησε από κοντά στην κεφαλιά-ασίστ του Τοροσίδη, είχε έναν «κεραυνό» που πήγαινε μέσα και έστριψε τελευταία στιγμή δίπλα από την εστία, ενώ νικήθηκε άλλες δύο φορές σε δυνατά σουτ από τον αντίπαλο γκολκίπερ. Αν μη τι άλλο, λοιπόν, είχε εντονότατη παρουσία ως σέντερ φορ κι αν παίζει έτσι, ας μην... αναστηθεί δεύτερη φορά, δεν πειράζει.

Ο Μαρτίνς είπε επίσης ότι για αυτή τη θέση μπορεί να υπολογίζει και τον Φορτούνη, ο οποίος είχε χρησιμοποιηθεί εκεί από τον Τάκη Λεμονή στο περσινό Champions League. Φυσικά αυτή η λύση είναι όντως εξτρίμ, όχι όμως και μια άλλη που είχε αναφέρει πρόσφατα ο προπονητής του Ολυμπιακού, όχι τυχαία.

Ο Ντανιέλ Ποντένσε έχει παίξει στην καριέρα του στην κορυφή της επίθεσης, κάτι που γνωρίζει πολύ καλά ο τεχνικός του Ολυμπιακού. Και έχει στο μυαλό του ως εναλλακτική επιλογή τον συμπατριώτη του έστω κι αν το ύψος του μπορεί να μην εξυπηρετεί για διάφορες ανάγκες αυτής της θέσης. Για άλλες, όμως, μπορεί και να είναι ιδανική η ευελιξία και η ταχύτητα που διαθέτει ο τεχνίτης Πορτογάλος άσος.

Ο Ποντένσε είχε παίξει σέντερ φορ σε κάποια ματς της Εθνικής Ελπίδων της Πορτογαλίας, της δεύτερης ομάδας της Σπόρτινγκ, αλλά και όταν προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα της. Συνήθως στην Σπόρτινγκ είχε το ρόλο του δεύτερου κυνηγού, περισσότερο κι από τις φορές που έπαιξε στα άκρα, όπως συμβαίνει τώρα στον Ολυμπιακό. Κι είχε βάλει μερικά γκολ, ενώ είχε δημιουργήσει αρκετά άλλα, αγωνιζόμενος στο κέντρο της επίθεσης.

Το ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει Χασάν και Γκερέρο, αλλά μπορεί να στραφεί στον Μάνο και να υπολογίζει τον Λάζαρο (των 5 καθαρών ευκαιριών στο Λουξεμβούργο), τον Ποντένσε ή τον Φορτούνη για σέντερ φορ, απλά επιβεβαιώνει το βάθος ενός ρόστερ που μπορεί και λειτουργεί άψογα στο κέντρο έχοντας την πολυτέλεια να κρατάει στον πάγκο έναν Γκιγιέρμε, έναν Νάτχο και έναν ολόκληρο Τουρέ...