Καμία... ανάσταση δεν έχει ανάγκη ο Λάζαρος

Ο Λάζαρος ξαναβρήκε τον εαυτό του. Σύντομα θα ξαναβρεί και τα γκολ. Καμία ανάσταση, μόνο το restart ψάχνει ο Έλληνας άσος.

Καμία... ανάσταση δεν έχει ανάγκη ο Λάζαρος

Είναι γεγονός ότι ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος πέρασε μια φάση αγωνιστικής καθίζησης μετά από ένα εξαιρετικό ξεκίνημα με εντυπωσιακά στατιστικά. Ωστόσο, στο ματς με την Ντουντελάνζ θύμισε πολύ τον Λάζαρο του Αυγούστου που ξεσήκωσε με τις εμφανίσεις του τον κόσμο του Ολυμπιακού. Ο άσος των «ερυθρόλευκων» έκανε ένα γεμάτο παιχνίδι, ενώ το μόνο που του έλειψε ήταν το γκολ. Στάθηκε πολύ άτυχος ο Λάζαρος με δύο δοκάρια, ένα σουτ που πέρασε ξυστά άουτ και πάμπολλες ακόμα ευκαιρίας που σημάδεψε εντός εστίας.

Kαθίσταται, λοιπόν, σαφές ότι ο διεθνής εξτρέμ ξαναβρίσκει τον εαυτό του και με αυτούς τους ρυθμούς σύντομα θα βρει και το γκολ που ψάχνει για να κάνει το restart. Διότι περί restart πρόκειται και όχι... Ανάστασης, όπως δήλωσε ο Δημήτρης Μελισσανίδης: «Θρησκευτικά ξέρετε; Ο Λάζαρος μια φορά αναστήθηκε».

Ο Λάζαρος δεν έχει καμία ανάγκη να αναστηθεί, διότι πολύ απλά δεν... πέθανε ποτέ: Ήρθε στον Ολυμπιακό ως ο κορυφαίος παίκτης του περσινού πρωταθλήματος και ένας από τους βασικούς λόγους που η ΑΕΚ κατέκτησε τον τίτλο. Πέρασε μια μικρή περίοδο απολύτως φυσιολογικού, για την εποχή, ντεφορμαρίσματος και πλέον βρίσκεται σε τροχιά επανεκκίνησης, όπως έδειξε και με την εμφάνιση στο Λουξεμβούργο.

«Εμείς παίρνουμε κάποιους παίκτες μέτριους και έχουμε τον τρόπο να τους κάνουμε πολύ καλούς. Μετά τους παίρνουν κάποιες ομάδες και παίζουν όπως... βλέπετε», δήλωσε ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΚ, επιδεικνύοντας μεγάλη αχαριστία και μειώνοντας την επιτυχία της ίδιας του της ομάδας.

Είναι φανερό ακόμα και στον καλοπροαίρετο ότι η Ένωση προσπαθεί να δημιουργήσει την αίσθηση ότι ο Λάζαρος χρωστάει (;) κάτι στην ΑΕΚ. Για να τελειώνουμε με αυτό το αφήγημα, ας ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα: Η ΑΕΚ έδωσε στον Λάζαρο την ευκαιρία να επιστρέψει στην Ελλάδα. Ο παίκτης της το ανταπέδωσε κάνοντας μια εξαιρετική σεζόν, συμβάλλοντας καθοριστικά στην επιτυχία της. Από εκεί και πέρα, επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα της καρδιάς του.

Το μόνο που χρωστάει ο Λάζαρος είναι μια καλή πορεία με τον Ολυμπιακό στον «ερυθρόλευκο» κόσμο και μια... πληρωμένη απάντηση σε όσους σκοπίμως τον αμφισβητούν για να καλύψουν τις δικές τους αποτυχίες.