ΠΑΟΚ - Σπαρτάκ Μόσχας 3-2: νίκησε με εντυπωσιακή ανατροπή

O ΠΑΟΚ βρέθηκε να χάνει στο 17' με 0-2, αλλά στα επόμενα 27 λεπτά γύρισε το ματς, παίρνοντας τη νίκη με 3-2, χάρη στα γκολ Πρίγιοβιτς (29'), Λημνιού (37') και Πέλκα (44'). Έσωσε πέναλτι (71') ο Πασχαλάκης.

ΠΑΟΚ - Σπαρτάκ Μόσχας 3-2: νίκησε με εντυπωσιακή ανατροπή

Για τον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, o γεμάτος από αυταπάρνηση ΠΑΟΚ, κατάφερε να νικήσει την Σπαρτάκ Μόσχας με 3-2 στην Τούμπα. Οι γηπεδούχοι, οι οποίοι έδειξαν χαρακτήρα, έφτασαν στη νίκη με μία εντυπωσιακή και συναρπαστική ανατροπή. Αν και βρέθηκαν να χάνουν με 2-0 στο 17', στα επόμενα 27 λεπτά έφεραν τα πάνω-κάτω, σημειώνοντας τρία γκολ, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με 3-2. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης, ενώ στο δεύτερο μέρος (71') ο Πασχαλάκης απέκρουσε πέναλτι των Ρώσων.

Το ματς

Η Σπαρτάκ Μόσχας, στην πρώτη της ευκαιρία στο παιχνίδι, κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Οι Ρώσοι έκαναν επίθεση από τα αριστερά, η μπάλα βρέθηκε στον Ποπόφ, ο οποίος από την καρδιά της μεγάλης περιοχής με ένα δυνατό σουτ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, νικώντας τον Πασχαλάκη. Οι φιλοξενούμενοι είχαν βρει ρυθμό στο παιχνίδι τους και στο 17' "πάγωσαν" την Τούμπα. Ο Πρόμες έξω από την περιοχή έγινε κάτοχος της μπάλας επιχείρησε και το σουτ με την μπάλα να βρίσκει στον Χατσερίντι και να αλλάζει πορεία. Ο Πασχαλάκης προσπάθησε να απομακρύνει με το ένα χέρι αλλά έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι και εν συνεχεία η μπάλα πέρασε την γραμμή για το 2-0 των Ρώσων.

Όμως, η ομάδα της Θεσσαλονίκης κατάφερε να αντιδράσει. Ο Ζομπνίν έκανε χέρι μέσα στη περιοχή, ο διαιτής έδωσε πέναλτι και ο Πρίγιοβιτς ανέλαβε την εκτέλεση. Ο Σέρβος επιθετικός ευστόχησε και στο 29' κατάφερε να μειώσει το σκορ σε 2-1. Οι γηπεδούχοι στη συνέχεια αναθάρρησαν, πήραν ψυχολογία και κατάφεραν στο 37' να φέρουν το σκορ στα ίσα. Ο Μάτος από τα δεξιά έκανε τη σέντρα ο Λημνιός βρήκε την μπάλα στο πέναλτι και με πλασέ έκανε το 2-2 για τον ΠΑΟΚ μέσα σε αποθέωση. Oι γηπεδούχοι στη συνέχεια σημείωσαν μία εντυπωσιακή ανατροπή, καθώς από το 0-2 στο οποίο βρέθηκαν στο 17', έφεραν τα πάνω-κάτω μέσα σε 27 λεπτά! Ο Μάτος από τα δεξιά στο 44', έκανε μία πανέμορφη ενέργεια, έβγαλε την παράλληλη μπαλιά, αλλά ο Μαξιμένκο έκανε το λάθος στην εστία του. Η μπάλα πέρασε μέσα από τα χέρια του, με τον Πέλκα σε εγρήγορση από κοντά να σπρώχνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 3-2.

Στο δεύτερο μέρος, στο 64', ο ΠΑΟΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να πετύχει και τέταρτο γκολ στο ματς. Οι Ρώσοι έκαναν λάθος στην άμυνα, ο Πέλκας έκλεψε την μπάλα, στην αντεπίθεση βγήκε τετ α τετ και ανενόχλητος έκανε το πλασέ, αλλά η μπάλα βγήκε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Μαξιμένκο.

Στο 69', ο Χατσερίνι τράβηξε αντικανονικά τον Λουίς Αντριάνο, η Σπαρτάκ κέρδισε το πέναλτι, ο Πρόμες προσπάθησε να σκοράρει, αλλά ο Πασχαλάκης στο 71' με σωτήρια παρέμβαση απόκρουσε την μπάλα.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Στάδιο Τούμπας
ΠΑΟΚ - Σπαρτάκ Μόσχας 3-2
Σκόρερ: 7' Ποπόφ, 17' Πρόμες, 29' Πρίγιοβιτς (πεν), 37' Λημνιός, 44' Πέλκας
Διαιτητής: Ορέλ Γκρίνφελντ (Ισραήλ)
Κάρτες
Κίτρινες: Ζιγκό 19', Ζομπνίν 39', Ελ Καντουρί 58', Λομοβίτσκι 72', Φερνάντο 83'.

Συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Χατσερίντι, Βαρέλα, Κρέσπο, Μαουρίσιο, Κάνιας, Πέλκας, Ελ Καντουρί (61' Ουάρντα), Λημνιός (79' Ζαμπά), Πρίγιοβιτς.

Σπαρτάκ Μόσχας (Μάσιμο Καρέρα): Μαξιμένκο, Εσένκο, Γκιγκό, Μποκέτι (90' Ρασκάζοφ), Κομπάροφ, Φερνάντο, Ζομπνίν, Ποπόφ (64' Τιμοφόεεβ), Λομοβίτσκι, Λουίζ Αντριάνο (78' Ζε Λουίς), Πρόμες