Θύρα 7: Μια ιστορία με τον «Χρούμπες» στην Τούμπα, όπως την είχε διηγηθεί στο ΦΩΣ ο «Γκιράπας»

Μια από τις πολλές ιστορίες που έχουν να διηγούνται οι παλιοί οπαδοί του Ολυμπιακού για τον «Χρούμπες», είχε γίνει γνωστή μέσω του ΦΩΤΟΣ.

Θύρα 7: Μια ιστορία με τον «Χρούμπες» στην Τούμπα, όπως την είχε διηγηθεί στο ΦΩΣ ο «Γκιράπας»

Σε συνέντευξή του στο ΦΩΣ και στον Θέμη Σινάνογλου, ο «Γκιράπας» εκ των ιδρυτικών μελών της Θύρας 7, είχε εξιστορήσει τα εξής για τον Παναγιώτη «Χρούμπες», ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Κυριακή (9/1).

Πες μου σύντομα την ιστορία της «7». Τα πρώτα ονόματα και τις γενιές που τα διαδέχθηκαν.

Οι πρώτοι της «7» ήταν ο «Γκοτζίλα», ο «Οικοδόμος», εγώ, ο Παπαχειμώνας, ο «Λιοφάγος», ο Κώστας ο Νείρος, ο Παναγιώτης ο Χαμόδρακας, ο Κονδυλόπουλος, ο Γιάννης Χαλάς, ο «Τιμπέστια» ο Ηλίας, μεγάλη δύναμη και αυτός. Ήμασταν η πρώτη γενιά της Θύρας 7. Μιλάμε για μεγάλη δύναμη. Και η δεύτερη γενιά που ακολούθησε ήταν μεγάλη δύναμη.

Πες μου τα ονόματα της δεύτερης γενιάς.

Ο Γιώργος Βαρδαλάκης και ο αδελφός του ο Άκης, που ήταν πιο μικρός στην ηλικία. Οι Βουκελάτοι, ο «Χρούμπες», ο «Όζι», ο «Σοκολατένιος», ο Μπεκάκος, ο «Υποβρύχιος», ο «Ακροβάτης», ο Τάσος ο «Κλώνος», ο «Ποιητής», ο «Χάρος», ο Τόλης Κοράκης, ο Νίκος ο Παγκρατιώτης.

Θέλω να μου πεις ένα τρελό περιστατικό. Ξέρω ότι είναι πολλά τα τρελά περιστατικά, αλλά καλό είναι να μη λέγονται.

Όταν πήγαμε 5 Ολυμπιακοί να κάνουμε εξέδρα στην Τούμπα! Δεκαετία ’80. Ήμουν 25 χρόνων τότε. Είχα έναν φίλο από την Κυψέλη που ήταν φαντάρος στη Θεσσαλονίκη. Ο ΠΑΟΚ δεν έδινε εισιτήρια σε Ολυμπιακούς γιατί θα γινόταν χαμός. Υπήρχε όμως ένας χώρος άδειος... Και πήγαμε εγώ, ο «Χρούμπες», ο Πατρινός, ο Νίκαιας, ο Γιώργος, με οτοστόπ στη Θεσσαλονίκη! Δεν είχαμε λεφτά καθόλου. Πάμε στον φίλο μας τον φαντάρο τον Διομήδη και μετά πάμε στο Πανόραμα, όπου ήταν η αποστολή του Ολυμπιακού. Ζητιανεύαμε στην κυριολεξία, θέλαμε να μπούμε στο γήπεδο. Και πιάνουμε τον Τσιτσαλή και τον Λεωνίδα Θεοδωρακάκη, που ήταν αρχηγοί αποστολής. Απορούσαν πώς πήγαμε εκεί. Και κανονίζει ο Θεοδωρακάκης με την αστυνομία να μπούμε μέσα στο γήπεδο! Τους πιέσαμε, ήμασταν και στην πείνα, μας το έκαναν το χατίρι. Τρεις ώρες πριν αρχίσει το ματς περνάμε έξω από την Τούμπα 5 μαλλιάδες, χωρίς κασκόλ, μας κοίταγαν καλά καλά, πάμε στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού και μιλήσαμε με τους παίκτες.

Ποιους παίκτες;

Με τον Λεμονή και τον Αναστόπουλο! Τους ήξερα. Και λέει ο Αναστόπουλος στον επικεφαλής της αστυνομίας: «Αν δεν μπουν τα παιδιά στο γήπεδο, δεν βγαίνουμε να αγωνιστούμε»! Βγαίνει ο Ολυμπιακός για προθέρμανση και κατόπιν συμφωνίας μάς λέει ο αστυνομικός «ανεβείτε πάνω στην εξέδρα». Θέμη, τι να σου λέω...

Τι έγινε;

Έπεσε ένα ολόκληρο γήπεδο να μας φάει! Ανεβαίνουν διμοιρίες να μας προστατεύσουν, αλλά επειδή δέχονταν τρομερή πίεση και αντικείμενα οι αστυνομικοί μάς αρχίζουν ένα ξύλο με τα κλομπ και φώναζαν «θα πεθάνουμε για εσάς, ρε μ... Αθηναίοι;» Και μας έβγαλαν έξω με ξύλο, με κλοτσιές και με τα κλομπ. Μας πήγανε στον σταθμό του τρένου και φύγαμε.