Το διαφορετικό 3-1 του Ολυμπιακού στην Φρανκφούρτη

Δεν είναι πολλές οι φορές που επί Μαρτίνς ο Ολυμπιακός έχει δεχτεί πάνω από δύο γκολ σε αγώνα του. Στα προηγούμενα ματς ήταν «μέσα» στο αποτέλεσμα περισσότερο σε σχέση με την Φρανκφούρτη. Και οι φορές που αυτός έχει βάλει από τρία και πάνω είναι ακόμη πιο πολλές φυσικά. Σε ντέρμπι και στην Ευρώπη...

Το διαφορετικό 3-1 του Ολυμπιακού στην Φρανκφούρτη

Ο Ολυμπιακός έχασε στην Φρανκφούρτη από την Άιντραχτ με 3-1, σκορ που έχει επαναληφθεί στο παρελθόν της θητείας του Μαρτίνς άλλες τέσσερις φορές, με ήττα της πειραϊκής ομάδας. Ενώ είναι συνολικά πλέον εννιά οι περιπτώσεις που ο Ολυμπιακός με τον Πορτογάλο στον πάγκο έχει δεχτεί πάνω από δύο γκολ σε κάποιο παιχνίδι του, σε διεθνή ή εγχώρια διοργάνωση. Για την ακρίβεια αυτό έχει συμβεί πέντε φορές στην Ευρώπη, μία στο πρωτάθλημα και δύο στο Κύπελλο.

Στην Φρανκφούρτη ο Ολυμπιακός έμεινε πίσω με διαφορά δύο τερμάτων από το 59' και δεν απείλησε για να ξαναμπεί στη διεκδίκηση του θετικού αποτελέσματος. Κάτι τέτοιο έχει συμβεί πολύ σπάνια, ακόμη και στις φορές που ο Ολυμπιακός δέχτηκε τρία γκολ ή στη μοναδική που έχει δεχτεί τέσσερα, σε όλα αυτά τα χρόνια της παρουσία του Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο.

Στην πρώτη σεζόν του Πορτογάλου η μοναδική φορά που ο Ολυμπιακός είχε παραδοθεί άνευ όρων ήταν στην ήττα με 3-1 από τον ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα. Όταν είχε δεχτεί νωρίς δύο γκολ, το τρίτο στο 82' και μείωσε στο φινάλε με τον Ποντένσε.

Την ίδια χρονιά είχε φέρει 3-3 στο Κύπελλο στην έδρα της Λαμίας (αποκλείστηκε στη ρεβάνς), ενώ είχε χάσει 3-1 από την Μίλαν (προκρίθηκε με το ίδιο σκορ στον επαναληπτικό και τελικό του ομίλου στο Europa League). Στην Ιταλία ο Ολυμπιακός είχε προηγηθεί με τον Γκερέρο, το κρατούσε μέχρι το 70' και δέχτηκε τα γκολ μέσα σε ένα δεκάλεπτο.

Πρόπερσι ο Ολυμπιακός έχασε 3-2 στην Τούμπα για το Κύπελλο, με προβάδισμα 2-0 νωρίς, άμεση ισοφάριση από τον ΠΑΟΚ και το γκολ της ήττας στο 69'. Στη ρεβάνς προκρίθηκε.

Στην Ευρώπη την ίδια σεζόν είχε χάσει για το Champions League με 3-1 στο Βελιγράδι από τον Ερυθρό Αστέρα με δέκα παίκτες (1-1 έως το 87'), με 3-2 από την Μπάγερν στο Φάληρο (είχε 1-1 έως το 62' και είχε μειώσει στο 79' σε 2-3) και με 4-2 στο Λονδίνο από την Τότεναμ (προηγήθηκε 2-0, ενώ το 2-2 έμενε μέχρι το 73'). Με Μπάγερν και Τότεναμ είχε βάλει γκολ ο Ελ Αραμπί.

Όπως έβαλε και στο περσινό 1-3 από την Άρσεναλ στο Φάληρο (με το 1-1 μέχρι το 79'). Όπως σκόραρε ο Μαροκινός και φέτος με την Άιντραχτ. Σε όλα τα ματς σχεδόν οι Πειραιώτες δέχτηκαν τα γκολ της ήττας τους με τρία γκολ παθητικό προς το φινάλε των αγώνων. Όπως συνέβη και με την Μάντσεστερ Σίτι στην Αγγλία (3-0, με το δεύτερο γκολ στο 81')

Στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός έχει πολλές φορές σκοράρει επί Πέδρο πάνω από τρεις φορές (έχει και 3-0 με τον ΠΑΟΚ, 5-1, 4-1, 3-0 με ΑΕΚ, 4-1, 3-1, 3-0 με Παναθηναϊκό κλπ), αλλά το έχει κάνει και στην Ευρώπη.

Φέτος 3-0 την Σλόβαν και 3-0 στην Τουρκία την Φενέρ. Πέρυσι 4-2 την Αϊντχόφεν. Πρόπερσι 4-0 την Πλζεν και 4-0 την Κράσνονταρ. Και την πρώτη σεζόν του Πέδρο 5-1 την Ντουντελάνζ, 3-1 την Μίλαν, 4-0 και 3-1 την Λουκέρνη, 3-1 την Μπέρνλι...

Για να τα θυμόμαστε όλα και να είμαστε δίκαιοι...