Αναβλήθηκε η Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ

Αναβλήθηκε η Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ!

Αναβλήθηκε η Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ

Με 62 ναι αναβλήθηκε η ΓΣ της ΕΠΟ για την Ολιστική Μελέτη μετά την πρόταση της ΕΠΣ Μακεδονίας.

Με πυρά στον υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος κατηγορήθηκε για «ωμό εκβιασμό» αναβλήθηκε η Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ για την Ολιστική Μελέτη.

Η πρόταση της ΕΠΣ Μακεδονίας τέθηκε προς ψήφιση και υπέρ ψήφισαν 62 Ενώσεις.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας Σάββας Δημητριάδης έκανε λόγο για «ωμό εκβιασμό» από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη για τις κυρώσεις στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο αν δεν περάσει η Ολιστική Μελέτη και πρότεινε την αναβολή της ΓΣ της ΕΠΟ.

Ο Δημητριάδης, είπε:

«Για πιο λόγο το οικογενειακό δικό μας, θέμα, η Ολιστική Μελέτη πήγε στη Βουλή, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων. Ο Αυγενάκης απείλησε το επαγγελματικό ποδόσφαιρο ότι δεν θα το χρηματοδοτήσει, για όνομα του Χριστού και της Παναγίας, θα τρελαθούμε τελείως. Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο το χρηματοδοτεί το κράτος, με αυτό τον ωμό εκβιασμό του συγκεκριμένου ανθρώπου η Εκτελεστική Επιτροπή έπρεπε να το θεωρήσει μείζον, να τεθεί σαν κυρίαρχο θέμα. Η ΕΠΣ Μακεδονίας πιστεύει ότι οι προτάσεις απ’ όπου και αν προέρχονται πρέπει να συνοδεύονται από επιχειρήματα και όχι από εκβιαστικά διλήμματα, Πρέπει τον εκβιασμό να τον βγάλουμε από την μέση.

Πρέπει να γίνουν αλλαγές αλλά αφού πρώτα τακτοποιηθεί ο νόμος. Πρέπει η ΓΣ να αναβληθεί».

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης μετά την ψηφοφορία, είπε στη ΓΣ: «Θα ήθελα να πω στον κύριο Βακκάλη ότι εγώ είμαι εδώ να υπερασπιστώ το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δε με ενδιαφέρει τι θα γίνει επικοινωνιακά, εκπροσωπούμε το ποδόσφαιρο και θέλουμε όλοι να φτάσει ψηλά. Σας έχουμε στείλει εδώ και καιρό τις αλλαγές. Το ότι αναβάλλεται μία συνέλευση με θέμα την ολιστική μελέτη δεν ξέρω κατά πόσο θα μας κάνει χαρούμενους. Τα περιθώρια στενεύουν. Ελάτε να αποφασίσουμε αν προχωράμε ή όχι. Οι Ενώσεις πρέπει να πάρουν την απόφαση και πρέπει να τελειώνει. Το ότι αναβάλλουμε κάθε μήνα δεν θα μας οδηγήσει κάπου».

Ο εκτελεστικός γραμματέας της ομοσπονδίας απάντησε στους εκπροσώπους των ενώσεων που υποστήριξαν ότι δεν έλαβαν έγκαιρα τις αλλαγές από την πλευρά της ΕΠΟ.

Φιλιππούσης: «Η ΕΠΟ έστειλε έγκαιρα τις αλλαγές στις Ενώσεις»

"Οι προτάσεις του καταστατικού της ΟΥΕΦΑ και της ΦΙΦΑ εστάλη σε όλα τα μέλη της ΓΣ στις 15 Ιουνίου. Η ολιστική μελέτη σας εστάλη μετά τη γενική συνέλευση. Το κείμενο με τις παρεμβάσεις στο καταστατικό μας που είχε ψηφιστεί το 2018, ήρθαν στην ΕΠΟ στις 14 Ιουνίου στην ΕΠΟ, η νομική μας υπηρεσία προσάρμοσε με μπολντ τις αλλαγές για να ξέρετε τις αλλαγές. Στη συνέχεια έκανε και η ΕΠΟ τις αλλαγές με τις προτάσεις της εκτελεστικές, όπου που χρειάζονταν, τα οποία σας τα σημειώσαμε με κίτρινο χρώμα. Είχατε όλα τα κείμενα μπροστά σας και μπορούσατε να συγκρίνετε και να κάνετε τις παρεμβάσεις σας εδώ στη ΓΣ. Τα 75 από τα 85 άρθρα της ολιστικής γίνονται δεκτά και σας στείλαμε τις αλλαγές για τα 10 για να τα συζητήσουμε σήμερα. Όποιο έγγραφο και θέση λάβουμε από τις ΕΠΣ προφανώς και θα το κοινοποιήσουμε".

Θέση πήρε και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκος Τζώρτζογλου, ασκώντας κριτική στον Λευτέρη Αυγενάκη: "Πήραμε μία απόφαση για αναβολή που στήριξα και εγώ. Θα πάω σήμερα στα χωριά μου και οι πρόεδροι των σωματείων μου θα με ρωτάνε πότε θα γίνει η κλήρωση του πρωταθλήματος. Εγώ αυτή την κλήρωση με πόσα σωματεία θα την κάνω; Με αυτή που υποβάλλει ο φωτογράφος Υφυπουργός θα την κάνω την κλήρωση, που δεν επιτρέπει τα παιδιά να προπονηθούν; Τι θα τους απαντήσω εγώ; Εγώ δεν είναι μόνο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Σύμφωνα με τον κύριο Υφυπουργό είναι παράνομα τα σωματεία και δε δικαιούνται να αγωνίζονται. Μέχρι να πάρουμε αποφάσεις η ΕΠΣ Ηρακλείου στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, τι θα κάνουμε μπορείτε να μας πείτε; Πού είναι η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ που είναι διάδικοι στη σημερινή ΓΣ; Είμαι υπέρ της ολιστικής, αλλά δε θα πρέπει να το συζητήσουμε; Η λαίλαπα που έχει έρθει στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο από τον Αυγενάκη θα πρέπει να συνεχιστεί; Δε θα πρέπει να το καταλάβει ο Κυριάκος; Έχουν έρθει σε ένα χωριό να δουν την κατάσταση; Το πόσες ψήφους έχουν οι Ενώσεις είναι πρόβλημα, αλλά ο αριθμός των σωματείων είναι σημαντικότερο. Δεν κάνω αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, αλλά πώς να μην τα πω αυτά; Πρέπει να πάρει μήνυμα ο χωριανός μου κ. Αυγενάκης. Στις 19 του μήνα δεν ξέρουμε τι έγινε; Ο κ. Αυγενάκης πήγε να βάλει 5 ανθρώπους με το ζόρι στην ΕΠΟ. Αυτά δεν τα ξέρετε;".