Μάχη μέχρι τέλους για Ευρώπη και σωτηρία

Τρεις αγωνιστικές έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής στα πλέι οφ και στα πλέι άουτ του ελληνικού πρωταθλήματος και ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από την εξασφάλιση της εξόδου στην Ευρώπη αλλά και της παραμονής.

Μάχη μέχρι τέλους για Ευρώπη και σωτηρία

Στα πλέι οφ ο Άρης μετρά δύο ήττες και μία νίκη, ωστόσο κατάφερε να διατηρηθεί στη δεύτερη θέση και να έχει ακόμα το πάνω χέρι απέναντι στους διώκτες του. Ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ ακολουθούν τους «κίτρινους» σε απόσταση μίας νίκης. Οι «ασπρόμαυροι» έχουν έως τώρα μία νίκη, μία ήττα και μία ισοπαλία, εν αντιθέσει με τους «κιτρινόμαυρους», οι οποίοι δεν ξεκίνησαν καλά το δεύτερο σκέλος της Σούπερ Λιγκ. Συγκεκριμένα, οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ στις δύο πρώτες αγωνιστικές ηττήθηκαν και την προηγούμενη έσπασαν το ρόδι με το διπλό στην έδρα του Άρη. Τη δική του προσπάθεια για ένα καλύτερο πλασάρισμα στη βαθμολογία κάνει και ο Παναθηναϊκός, αφού οι «πράσινοι» βρίσκονται πέντε βαθμούς πίσω από τη δεύτερη θέση. Με τον Ολυμπιακό να έχει αποκτήσει στη βαθμολογία μεγάλη διαφορά ήδη από την κανονική περίοδο, οι υπόλοιπες ομάδες έβαλαν στόχο την κατάκτηση της δεύτερης θέσης έτσι ώστε να πάρουν το καλύτερο δυνατό ευρωπαϊκό εισιτήριο. Ο ανταγωνισμός αναμένεται αρκετά υψηλός, με την ομάδα του Άκη Μάντζιου να διατηρεί ακόμα ένα μικρό προβάδισμα από τις υπόλοιπες ομάδες.

Όσον αφορά τα πλέι άουτ, δύσκολα μπορεί να πει κάποιος ποια ομάδα θα σωθεί, ποια θα αγωνιστεί στα μπαράζ και ποια θα αποχαιρετήσει την πρώτη κατηγορία. Η για πολλούς «τελειωμένη» ΑΕΛ κατάφερε να περάσει στην αντεπίθεση και να κάνει σημαντικά βήματα προκειμένου να ξεκολλήσει από την τελευταία θέση. Οι «βυσσινί» έχουν πετύχει δύο νίκες και έχουν αποσπάσει μία ισοπαλία, προσθέτοντας στο σακούλι τους επτά πολύτιμους βαθμούς, την ίδια στιγμή που ο Παναιτωλικός μετρά μόλις έναν βαθμό, έπειτα από το 1-1 στην έδρα των Θεσσαλών. Οι Αγρινιώτες βρίσκονται στην τελευταία θέση και πλέον καλούνται να κάνουν τον δικό τους άθλο έτσι ώστε να μη χαθεί το τρένο της παραμονής. Σε καλύτερη μοίρα φαίνεται πως βρίσκεται ο ΟΦΗ, αν και ακόμα δεν έχει εξασφαλίσει την παραμονή του. Η ομάδα της Κρήτης έχει έναν βαθμό περισσότερο από τη Λάρισα, ωστόσο δεν έχει ηττηθεί μέχρι στιγμής στα πλέι άουτ. Καταλυτικό ρόλο στην πορεία των «ασπρόμαυρων» ενδεχομένως να παίξει ο ερχόμενος αγώνας απέναντι στον Ατρόμητο, ο οποίος με τη σειρά του δεν έχει άλλα περιθώρια για απώλεια βαθμών. Η ομάδα του Περιστερίου δεν έχει γευτεί ακόμα τη χαρά της νίκης στα πλέι άουτ και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αποτελέσματα επιζητά τους τρεις βαθμούς, ώστε να ξεφύγει από τυχόν μπελάδες.

Η μάχη για τη σωτηρία αναμένεται συναρπαστική έως το τέλος των πλέι άουτ, όπως επίσης και εκείνη της δεύτερης θέσης των πλέι οφ, καθώς καμία ομάδα και στις δύο περιπτώσεις δεν έχει πάρει μεγάλη βαθμολογική απόσταση. Η συνέχεια θα μας κρατήσει σε αγωνία και θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε ποια ομάδα τελικά θα μπορέσει να παραμείνει στην κατηγορία και ποια θα κατακτήσει τη δεύτερη θέση στα πλέι οφ. Στα πλέι άουτ απομένουν τέσσερις αγωνιστικές, ενώ στα πλέι οφ θα διεξαχθούν άλλοι επτά αγώνες.