Φαρμακώθηκε με τον Σεμέδο

Η λογική λέει ότι αν ρωτούσε κάποιος τον Πέδρο Μαρτίνς τι θα προτιμούσε, τη κατάληξη του παιχνιδιού στον Βόλο ή να έχανε το ματς αλλά να είχε υγιή τον Σεμέδο, ο Πορτογάλος θα διάλεγε το δεύτερο με… κλειστά μάτια.

Φαρμακώθηκε με τον Σεμέδο

Έστω κι αν ο κόουτς του Ολυμπιακού είχε δείξει με την ομάδα που κατέβασε στο Πανθεσσαλικό ότι ήθελε το τρίποντο και τίποτα λιγότερο από τη συνάντηση με τη στιβαρή ομάδα της Μαγνησίας. Παρέταξε -με εξαίρεση τον Μπουχαλάκη- όλους τους βασικούς των τελευταίων αγώνων, μολονότι ακολουθεί μεθαύριο η κρίσιμη ρεβάνς του Κυπέλλου με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη.

Το ξεκίνημα ήταν ιδανικό για τους Πειραιώτες με το γκολ του δεξιοτέχνη Φορτούνη από την ασίστ του πολύ καλού και χθες Μπρούμα, τον οποίο είχε βγάλει φάτσα με το τέρμα ο Καμαρά με βαθιά μπαλιά. Δέχθηκαν την ισοφάριση με κεφαλιά του Γκρίλο που σηκώθηκε ανάμεσα στους Σεμέδο και Μπα, σε ακόμα μία από τις στατικές φάσεις που εξελίσσονται σε αχίλλειο πτέρνα του Ολυμπιακού. Οι νταμπλούχοι πίεσαν, έκαναν ευκαιρίες, είχαν σχεδόν στο 70% του χρόνου την μπάλα στα πόδια τους και δικαιώθηκαν ξανά με τον Εμβιλά που κάνει πράματα και θάματα με την ερυθρόλευκη φανέλα! Ωστόσο ήρθε ο τραυματισμός του Σεμέδο για να τους φαρμακώσει και να τους προκαλέσει έντονο «πονοκέφαλο» ενόψει των μαχών με την Άρσεναλ…

Κατά τα άλλα, παρακολουθούμε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πρωτάθλημα στις θέσεις ακριβώς κάτω από τον Ολυμπιακό. Συγκεκριμένα, οι πέντε ομάδες που συμπληρώνουν την πρώτη εξάδα βρίσκονται σε απόσταση βολής η μία από την άλλη, αφού ο δεύτερος Άρης από τον έκτο Αστέρα Τρίπολης έχουν διαφορά μόλις έξι βαθμών. Αντιλαμβάνεται ο καθένας λοιπόν ότι όταν με το καλό γίνουν και οι τελευταίες δύο αγωνιστικές, ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος και αρχίσει η διαδικασία των πλέι οφ, εκεί θα πέσουν κορμιά! Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι οι πέντε υποψήφιοι θα… φάνε τα μουστάκια τους για μόλις τρία ευρωπαϊκά εισιτήρια της περιόδου 2021-22.

Αυτά μάλιστα θα οδηγήσουν στο πρωτοεμφανιζόμενο Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ, το οποίο επινόησε η ΟΥΕΦΑ προκειμένου να «ανοίξει» τη συμμετοχή ανίσχυρων ποδοσφαιρικά ομοσπονδιών-μελών της στις διοργανώσεις της. Όπως έχει δηλώσει σχετικά και ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας Αλεξάντερ Τσέφεριν: «Ο νέος διασυλλογικός θεσμός κάνει τις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ πιο ανοιχτές σε όλους, όπως δεν ήταν ποτέ στο παρελθόν. Θα υπάρχουν περισσότεροι αγώνες για περισσότερους συλλόγους και πιο πολλές ομοσπονδίες θα εκπροσωπούνται στη φάση των ομίλων». Ας μην κρυβόμαστε, ουσιαστικά για υποβάθμιση μιλάμε…

Τέλος πάντων, αυτή είναι η πραγματικότητα για το ελληνικό ποδόσφαιρο και με αυτήν θα πρέπει να συμβιβαστεί στο εξής για να πάει παρακάτω (ή για την ακρίβεια… παραπάνω). Για να ξαναγυρίσουμε στα πλέι οφ, σημαντικός ρυθμιστής θα είναι ο… άνετος Ολυμπιακός, ο οποίος, με όση απόσταση από τους διώκτες του κι αν μπει στην ποστ σίζον, με την εικόνα που βγάζει στο γήπεδο δεν μπορεί να χάσει αυτό το πρωτάθλημα. Αδιάφορος δεν θα είναι σε καμία περίπτωση και ειδικά στα ντέρμπι με Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, όπου υπεισέρχεται και το γόητρο ασφαλώς. Ωστόσο, δεν παύει ενδεχόμενο ροτέισον από τον Μαρτίνς να παίξει τον ρόλο του. Και πάντως πολλά θα εξαρτηθούν από τη διάθεση των εν αναμονή πρωταθλητών στο τελευταίο πακέτο αγώνων του πρωταθλήματος.