Εμβιλά: Είχε χάσει μόνο ένα ματς, τώρα δύο μαζεμένα...

Ο Γιαν Εμβιλά δεν θα παίξει στο ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό, σε μία από τις σπανιότατες απουσίες του φέτος.

Εμβιλά: Είχε χάσει μόνο ένα ματς, τώρα δύο μαζεμένα...

Ατυχία για τον Γιαν Εμβιλά και σημαντική απώλεια για τον Ολυμπιακό η απουσία του φορμαρισμένου και πολύτιμου Γάλλου μέσου στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (14/2-19.30). Με το ενδιαφέρον πλέον να στρέφεται στη δυνατότητά του να είναι έτοιμος για την αναμέτρηση με την PSV το βράδυ της προσεχούς Πέμπτης (18/2-19.55) για το Europa League.

Ολυμπιακός: Δεν παίζει ο Μπρούμα με Παναθηναϊκό, στην αποστολή για ψυχολογικούς λόγους ο Εμβιλά

Ο Ολυμπιακός και ο Μαρτίνς είχαν προσαρμόσει σε όλη τη διάρκεια της σεζόν το παιχνίδι της ομάδας πάνω στον Εμβιλά, ο οποίος από την πρώτη στιγμή έδειξε ότι θα κάλυπτε άμεσα και αποτελεσματικά το κενό του Γκιγιέρμε. Και ήδη πολλοί θεωρούν ότι το έχει κάνει και με το παραπάνω.

Καθώς εκτός των άλλων, ο Εμβιλά έχει ήδη 3 γκολ και 3 ασίστ με τη φανέλα του Ολυμπιακού, αλλά και συνολικά 29 συμμετοχές, σχεδόν όλες βασικός. Αλλαγή προς το τέλος είχε μπει στο 2-0 των προκριματικών του Champions League με την Ομόνοια, ενώ στη συνέχεια έπαιξε σε όλα τα ματς του ομίλου. Και στη Super League δεν αγωνίστηκε για να ξεκουραστεί πριν από το ματς με την Πόρτο, στην αναμέτρηση με τον Βόλο.

Σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια του πρωταθλήματος ήταν παρών. Ο Μαρτίνς τον ξεκούρασε στο Κύπελλο στο Αγρίνιο, αλλά τον έβαλε στον επαναληπτικό. Και δεν τον είχε στο πρώτο παιχνίδι με τον Άρη ώστε να τον «φρεσκάρει» για Παναθηναϊκό και PSV. Τώρα οι απουσίες έρχονται μαζεμένες και η προσπάθεια του παίκτη και των υπευθύνων για να μη χάσει και τρίτο σερί ματς θα είναι πολύ μεγάλες τις επόμενες ημέρες.