Λαλά: Έρχεται στην Ελλάδα και πιάνει άμεσα δουλειά στον Ολυμπιακό!

Ο Κένι Λαλά φτάνει σήμερα (30/1) στην Αθήνα για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να ενσωματωθεί άμεσα στον Ολυμπιακό. Πώς επηρεάζει η προσθήκη του τους Ντρέγκερ Ραφίνια

Λαλά: Έρχεται στην Ελλάδα και πιάνει άμεσα δουλειά στον Ολυμπιακό!

Στον δρόμο για την Ελλάδα βρίσκεται ο Κένι Λαλά, που αναμένεται στη χώρα μας εντός της ημέρας (30/1) προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να ολοκληρώσει την μετακίνησή του άμεσα στον Ολυμπιακό και όχι για το... καλοκαίρι όπως αρχικά υπήρχε μία υποψία.

Αυτό άλλωστε επιβεβαίωσε και ο Αθλητικός διευθυντής της γαλλικής Στρασμπούρ Κάντερ Μανγκάν, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οι σύλλογοι (σ.σ. Στρασμπούρ και Ολυμπιακός) έχουν καταλήξει σε συμφωνία, ο Κένι βρίσκεται στο δρόμο του προς την Ελλάδα όπου θα υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις».

Ο Λαλά, ο οποίος πίεσε κι αυτός από την πλευρά του να φύγει από τώρα για τον Ολυμπιακό και να μην περιμένει το καλοκαίρι, θα ενσωματωθεί λοιπόν άμεσα στους Πειραιώτες και ως εκ τούτου θα γίνει προσπάθεια να αποδεσμευτεί ένας εκ των Ντρέγκερ ή Ραφίνια από τους "ερυθρόλευκους"!

Το ιδανικότερο θα ήταν να αποδεσμευτεί ο Ραφίνια, ο οποίος έχει αφενός μεγάλο συμβόλαιο αφετέρου δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα.

«ΑΠΩΛΕΙΑ ΓΙΑ ΜΑΣ»

Από κει και πέρα, ο πρώην πλέον προπονητής του στην Στρασμπούρ Τιερί Λωρέ ανέφερε σχετικά πως «δεν έχει κάνει προπονήσεις μαζί με την υπόλοιπη ομάδα αυτή την εβδομάδα. Μπορούμε να μιλήσουμε για μία απώλεια».

Στην Στρασμπούρ μάλιστα έχουν βρει τον αντικαταστάτη του Λαλά στο πρόσωπο του Φρεντερίκ Ζιλμπέρ από την Άστον Βίλα, ο οποίος αναμένεται σύντομα στη Γαλλία για να υπογράψει στη γαλλική ομάδα.

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Η συμφωνία με τον Ολυμπιακό αφορά συμβόλαιο 3,5 ετών. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ετησίως θα παίρνει λίγο πάνω από 600 χιλιάρικα.

Φέτος έχει 23 συμμετοχές με τη φανέλα της Στρασμπούρ, έχοντας 3 γκολ και 2 ασίστ. Στη γαλλική ομάδα αγωνίζεται από το 2017 και έχει μετρήσει συνολικά 131 συμμετοχές, 13 γκολ και 19 ασίστ.

Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στη Βαλενσιέν, με τη φανέλα της οποίας είχε ένα γκολ και δύο ασίστ σε 64 αγώνες. Στη συνέχεια αποκτήθηκε από την Λανς μετρώντας 74 παιχνίδια, δύο γκολ και τέσσερις ασίστ.

Όσον αφορά το αγωνιστικό του προφίλ θεωρείται ένας από τους πιο γρήγορους και επιθετικούς μπακ του γαλλικού πρωταθλήματος.