Κύπρος: Επιστολή Κούμα στον Υπουργό Υγείας για τα πρωταθλήματα

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Γιώργος Κούμας απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου.

Κύπρος: Επιστολή Κούμα στον Υπουργό Υγείας για τα πρωταθλήματα

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Γιώργος Κούμας απέστειλε πριν από λίγο κατεπείγουσα επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου, αναφορικά με την μη συμπερίληψη πρόνοιας στο πλαίσιο αποκλιμάκωσης των μέτρων κατά της Πανδημίας, που να επιτρέπει την επανέναρξη των Πρωταθλημάτων των Μικρών Κατηγοριών.

«Η ΚΟΠ εκφράζει την έντονη ανησυχία της για το ενδεχόμενο τα Πρωταθλήματα σε αυτές τις Κατηγορίες να μην γίνει εφικτό να ολοκληρωθούν, λόγω της παρατεταμένης αδράνειας των Σωματείων. Επιπλέον προκύπτουν σοβαρά ζητήματα οικονομικής και άλλης φύσεως στα Σωματεία, τα οποία πλέον αδυνατούν να ανταπεξέλθουν.

Η ΚΟΠ επαναλαμβάνει τη θέση της πως, στόχος είναι η ολοκλήρωση των Πρωταθλημάτων στο γήπεδο και προς αυτή την κατεύθυνση, ευελπιστεί στη θετική ανταπόκρισης της Κυβέρνησης και του αρμόδιου Υπουργού, χωρίς σε καμιά περίπτωση να παραγνωρίζει την αναγκαιότητα για προστασία της υγείας ποδοσφαιριστών, προπονητών, διαιτητών, όλων όσων γενικότερα ασχολούνται με το άθλημα αλλά και του ευρύτερου πληθυσμού» αναφέρει μεταξύ άλλων στην ενημέρωσή της η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.

Παράλληλα έγινε γνωστό πως: «Μετά και τις σημερινές ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με τι οποίες δεν διαφοροποιούνται τα περιοριστικά μέτρα που αφορούν στο ποδόσφαιρο και στον αθλητισμό γενικότερα, δεν μπορεί να υλοποιηθεί ο προγραμματισμός της ΚΟΠ για έναρξη των Πρωταθλημάτων Β' Κατηγορίας και Γ' Κατηγορίας το Σαββατοκύριακο 6-7 Φεβρουαρίου 2021.

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα λάβει αποφάσεις, όταν το επιτρέπουν τα κυβερνητικά διατάγματα».