Ένας Σερραίος απέκλεισε τη Μπάγερν Μονάχου! (pics - vid)

Η Χόλσταϊν Κίελ έγραψε ιστορία στη Γερμανία και την υπέγραψε ένας Έλληνας, ο Γιάννης Γκέλιος. Με δικές του επεμβάσεις και με απόκρουση ενός πέναλτι η Χολστάιν Κιλ απέκλεισε από το Κύπελλο την Μπάγερν Μονάχου.

 Ένας Σερραίος απέκλεισε τη Μπάγερν Μονάχου! (pics - vid)

Το όνειρο έγινε πραγματικότητα στο Κίελο, όπου από το βράδυ της Τετάρτης (13/1) οι παίκτες και οι φίλαθλοι της Χόλσταϊν ζουν το δικό τους παραμύθι.

Με πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακά της, Γιάννη Γκέλιο, η Χόλσταϊν -η οποία αγωνίζεται στην Β' κατηγορία της Γερμανίας- απέκλεισε τη Μπάγερν Μονάχου από το Κύπελλο.

Ο γεννημένος στο Άουγκσμπουργκ στις 24 Απριλίου 1992, Έλληνας τερματοφύλακας, ήταν ο «ήρωας» για την ομάδα του και φυσικά αναδείχθηκε MVP του αγώνα.

Όχι μόνο κράτησε το 2-2 στην κανονική διάρκεια του αγώνα και στην παράταση, αλλά απέκρουσε και το κρίσιμο πέναλτι του Ρόκα.

Ο Γιάννης Γκέλιος είναι διεθνής με την Εθνική ομάδα των Ελπίδων, διακρίνεται για τα σωματικά του προσόντα (έχει ύψος 1.90) και αναδείχθηκε από τις ακαδημίες της Άουγκσμπουργκ.

Ο ίδιος γεννήθηκε στη Γερμανία, αλλά οι γονείς του είναι από το Δασοχώρι Σερρών.

Είχε κάνει ντόρο στη Γερμανία και τον Φλεβάρη του 2020, όταν εξελίχθηκε σε μεγάλο πρωταγωνιστή του ντέρμπι της Bundesliga 2, Χόλσταϊν Κίελ - Ζανκτ Πάουλι 2-1.

Σε εκείνο το παιχνίδι είχε αποκρούσει πέναλτι στο 95ο λεπτό και έσωσε την εστία του σε έμμεσο φάουλ των φιλοξενούμενων, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του.