Κύπελλο Γερμανίας: Η Χόλσταϊν Κιλ του Γιάννη Γκέλιου, απέκλεισε τη Μπάγερν στα πέναλτι! (vids)

Ιστορική βραδιά η Τετάρτη (13/1) για τη Χόλσταϊν Κιλ του Γκέλιου, της Β' Γερμανίας, η οποία πέταξε εκτός Κυπέλλου τη Μπάγερν στα πέναλτι, αφότου την είχε ισοφαρίσει στο 90'+5' της κανονικής διάρκειας σε 2-2! Δείτε το νικητήριο πέναλτι και τους ξέφρενους πανηγυρισμούς σε βίντεο!

Κύπελλο Γερμανίας: Η Χόλσταϊν Κιλ του Γιάννη Γκέλιου, απέκλεισε τη Μπάγερν στα πέναλτι! (vids)

Ένα επίτευγμα που θα το διηγούνται στα... εγγόνια τους έχουν στο ενεργητικό τους από το βράδυ της Τετάρτης παίκτες, προπονητές, ιθύνοντες και οπαδοί της Χόλσταϊν Κιλ, η οποία κατάφερε να αποκλείσει στα πέναλτι τη νταμπλούχο Γερμανίας και κάτοχο του Champions League, Μπάγερν Μονάχου, για το Κύπελλο!

Στον ακροτελεύτιο αγώνα για τη φάση των «32» του DFB Pokal, oι Βαυαροί έδειχναν να τελειώνουν με την υπόθεση πρόκριση κάνοντας το 1-2 με τον Σανέ στο 48' και αγωνιζόμενοι με τους βασικούς ποδοσφαιριστές της ομάδας. Φευ!

Οι «πελαργοί» του Κιέλου είχαν άλλη... άποψη, οδηγώντας αρχικά το παιχνίδι στην παράταση με σκόρερ τον «κάπτεν» Βαλ στο 90'+5', για το 2-2! Σκορ το οποίο δεν άλλαξε ούτε στον έξτρα χρόνο της παράτασης, με συνέπεια οι δύο ομάδες να οδηγηθούν στα πέναλτι.

Στην ψυχοφθόρο διαδικασία, για τη Χόλσταϊν Κιλ -η οποία επί του παρόντος βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας στη Bundesliga 2- ευστόχησαν οι Βαλ, Αρσλάν, Σέρα, Λι, Χάουπτμαν και ο Μπάρτελς που πέτυχε το τελικό 6-5, ενώ για την Μπάγερν οι Λεβαντόφσκι, Κίμιχ, Μίλερ, Αλάμπα, Ντόουγκλας Κόστα, για να αποκρούσει ο Έλληνας Γκέλιος το πέναλτι του Ρόκα!

Τερματοφύλακάς της ένα «δικό μας» παιδί, ο Έλληνας Γιάννης Γκέλιος, 28χρονος γκολκίπερ που αγωνίζεται εκεί από το 2019, ενώ στη Γερμανία κάνει καριέρα από το 2012, όταν έπαιζε στη δεύτερη ομάδα της Άουγκσμπουργκ. Απέκρουσε το 6ο πέναλτι του Ρόκα!

Οι συνθέσεις

XOΛΣΤΑΪΝ ΚΙΛ (Όνε Βέρνερ): Γκέλιος, Ντεμ, Βαλ, Τέσκερ (80' Κομέντα), Φαν Ντεν Μπεργκ, Μέφερτ (84' Αρσλάν), Μούλινγκ (84' Σέρα), Πόρατ (77' Χάουπτμαν), Μπάρτελς, Μέες (77' Ρις), Λι.

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (Χάνσι Φλικ): Νόιερ, Σαρ (85' Παβάρ), Σούλε, Ερνάντεζ, Ντέιβις, Κίμιχ, Τολισό (106' Αλάμπα), Μουσιάλα (74' Λεβαντόφσκι), Μίλερ, Σανέ (74' Ντόουγκλας Κόσα), Γκνάμπρι (90'+2' Ρόκα).

Δείτε το νικητήριο πέναλτι του Μπάρτελς και τους ξέφρενους πανηγυρισμούς:

Τα πέναλτι:

0-1 Λεβαντόφσκι
1-1 Βαλ
1-2 Κίμιχ
2-2 Αρσλάν
2-3 Μίλερ
3-3 Σέρα
3-4 Αλάμπα
4-4 Λι Γιάε-Σουνγκ
4-5 Κόστα
5-5 Χάουπτμαν
5-5 Ρόκα (χαμένο πέναλτι)
6-5 Μπάρτελς

Το Tweet της Χόλσταϊν Κιλ αμέσως μετά τον αγώνα: «Είναι απίστευτο! Είμαστε στον επόμενο γύρο».

*** Η Χόλσταϊν Κιλ είναι γερμανικός αθλητικός σύλλογος από το Κίελο που ιδρύθηκε το 1900. Η έδρα της είναι το Χόλσταϊν-στάδιον, το οποίο με 15.034 θέσεων είναι το μεγαλύτερο σε χωρητικότητα στάδιο της πόλης.

Η ομάδα έχει κατακτήσει 1 φορά το Γερμανικό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου το 1912, ενώ αμέσως μετά ξεκίνησε ο Α' Παγκόσμιος Πόλεμος! Τα χρώματά της ομάδας είναι μπλε-άσπρο-κόκκινο και το ψευδώνυμό της είναι «οι πελαργοί» (Die Störche).