Ο Μασούρας και η Ευρώπη

Πολλά είναι τα γκολ του Γιώργου Μασούρα στην Ελλάδα με τον Ολυμπιακό, αλλά μόνο ένα στην Ευρώπη. Αυτό με την Μπασάκ στην Κωνσταντινούπολη. Κόντρα στην Πόρτο μπορεί να είναι η λύση.

Ο Μασούρας και η Ευρώπη

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί έβαλε τρία γκολ με τον Βόλο, αλλά το πιο καθοριστικό για τον Ολυμπιακό ήταν αυτό του Γιώργου Μασούρα. Η ισοφάριση στο τέλος του πρώτου μέρους, με τον ηρωικό τρόπο, βάζοντας το κεφάλι του μέσα στη «φωτιά» δίχως να υπολογίζει συνέπειες τραυματισμών. Αν ο Ολυμπιακός πήγαινε στο ημίχρονο πίσω στο σκορ μπορεί η εξέλιξη του αγώνα να μην ήταν η ίδια. Και να είχαν χαθεί πολύτιμοι βαθμοί. Απρόσμενα.

Για τον Μασούρα ήταν ένα ακόμη σημαντικό γκολ με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Το 18ο προσωπικό στις ελληνικές διοργανώσεις. Στην πρώτη του του σεζόν έβαλε 4 στο δεύτερο μισό, μετά τη μεταγραφή του από τον Πανιώνιο. Πέρυσι είχε 10 τέρματα στη Superleague. Και φέτος ήδη 4. Δίνοντας λύσεις πίσω από τους Ελ Αραμπί και Χασάν στο σκοράρισμα.

Συνολικά έφτασε τα 19 τέρματα με τον Ολυμπιακό. Όπως και ο αριθμός της φανέλας του! Διότι έχει κι ένα στην Ευρώπη. Αυτό το πολύ καθοριστικό που είχε βάλει στα περσινά προκριματικά του Champions League και στη νίκη επί της Μπασακσεχίρ στην Κωνσταντινούπολη. Γκολ πρόκρισης στα play off και συμμετοχής στους ομίλους, μετά την επιτυχία της ομάδας και στους αγώνες με την Κράσνονταρ.

Ο Πέδρο Μαρτίνς χρησιμοποιεί σχεδόν πάντα τον Μασούρα στις δοκιμασίες του Ολυμπιακού στις διοργανώσεις της UEFA. Και έχει πάρει πολλά και εκεί από τον παίκτη του. Ίσως όχι τόσο στον τομέα της εκτέλεσης, όσο θα μπορούσε να είχε προσφέρει ο διεθνής εξτρέμ. Με συμμετοχή σε αρκετές φάσεις και κάποιες χαμένες ευκαιρίες που θα μπορούσαν να είχαν αξιοποιηθεί.

Ίσως είναι τώρα η στιγμή. Κόντρα στην Πόρτο. Σε ένα παιχνίδι που η παρουσία του Μασούρα στην αντίπαλη περιοχή μπορεί να φέρει τελικές προσπάθειες. Η αποτελεσματικότητα θα είναι απαραίτητη. Η ψυχολογία του είναι στα ύψη μετά το γκολ του περασμένου Σαββάτου. Κι είναι πολύ λογικό ο Μαρτίνς να περιμένει από τον 27χρονο άσο συμμετοχή με βάση τις δυνατότητές του για το στόχο της πρόκρισης. Πιθανώς και με ένα γκολ, πέραν όσων άλλων κάνει στον αγωνιστικό χώρο ο Γιώργος...