Μπάμπης Σταυρόπουλος στο «ΦΩΣ»: «Μου θύμισε τον Παλοτάι ο Ισπανός»

Ο σπουδαίος βετεράνος του Ολυμπιακού, Μπάμπης Σταυρόπουλος, λέει αλήθειες - Συνέντευξη στον Θέμη Σινάνογλου. Μιλάει για τον Παλοτάι, Βρουσάι, Μαρτίνς, Φορτούνη, Βαλμπουενά, Δεληκάρη

Μπάμπης Σταυρόπουλος στο «ΦΩΣ»: «Μου θύμισε τον Παλοτάι ο Ισπανός»

Συνέντευξη στον ΘΕΜΗ ΣΙΝΑΝΟΓΛΟΥ

Ο σπουδαίος βετεράνος του Ολυμπιακού, Μπάμπης Σταυρόπουλος, λέει λογικά πράγματα για τα διαιτητικά αλλά και αγωνιστικά θέματα της ομάδας. Είναι από τους παλιούς παίκτες που δεν λείπει από το Καραϊσκάκη όλα τα χρόνια -μέχρι που απαγορεύτηκε ο κόσμος από τα γήπεδα- και βλέπει ανελλιπώς τον Ολυμπιακό.

Η μεγάλη «σφαγή» του Παλοτάι (vid)

Στη συνέντευξη πιάνουμε όλα τα θέματα που αφορούν την ομάδα. Αν βλέπεις μόνο τα αγωνιστικά προβλήματα, είσαι εμπαθής. Αν βλέπεις μόνο τα διαιτητικά, δεν είσαι σοβαρός. Καλό είναι γενικώς να τα βλέπουμε και να τα συζητάμε όλα. Ο Ολυμπιακός, πάντως, αδικείται συστηματικά από τους διαιτητές και αυτό κατά τη γνώμη μου δεν είναι τυχαίο. Κάτι που επαναλαμβάνεται δεν είναι σύμπτωση. Έχουν δίκιο στον Ολυμπιακό που φωνάζουν.

Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στο «ΦΩΣ» στις 3/12/2020

Μπάμπη, αν δινόταν πέναλτι σαν το δεύτερο σε εθνικό πρωτάθλημα με κόσμο στις εξέδρες, τι θα γινόταν;

Ακόμα εκεί θα ήταν και θα δέρνονταν! Μου θύμισε τον Παλοτάι στην Πάτρα. Πρέπει να θέλει πολύ κάποιος στο VAR για να δώσει τέτοιο πέναλτι. Η ομάδα αδικήθηκε και δεν είναι η πρώτη φορά. Υπάρχει πρόβλημα με τη διαιτησία και δεν ξέρω πώς θα λυθεί. Και ευτυχώς παρά τα προβλήματά του ο Ολυμπιακός νικάει στο πρωτάθλημα, μεγάλες νίκες με τον Παναθηναϊκό και τον Άρη, γιατί ανησυχώ για το πρωτάθλημα με τη βοήθεια που παίρνουν οι άλλοι.

Λεωνίδας Θεοδωρακάκης: Οι ιστορίες μιας ζωής γεμάτης Ολυμπιακό!

Ποιον υπολογίζεις πιο πολύ ως αντίπαλο;

Τον ΠΑΟΚ γιατί έχει βοήθειες. Όσο υπάρχει αυτή η ΕΠΟ θα έχει βοήθεια ο ΠΑΟΚ κατά τη γνώμη μου. Και η ΑΕΚ. Και είπε ο προπονητής του ΠΑΟΚ για φιλικά. Άκου ποιοι μιλάνε! Η Ξάνθη τούς θυμίζει τίποτα; Ο Βόλος; Ο ΠΑΣ Γιάννινα; Ανάρμοστη η συμπεριφορά του Γκαρσία.

Πάμε τώρα στα αγωνιστικά θέματα. Λείπουν δυνατά τρεξίματα από τα μπακ που είχε ο Ολυμπιακός πέρσι;

Το χρυσό ρολόϊ του Παλοτάϊ(pics, vid)

Η αλήθεια να λέγεται, έως τώρα δεν έχει η ομάδα τα πλάγια μπακ που είχε πέρσι. Ελπίζω να ανταποκριθεί στην πορεία ο Βινάγκρε που δεν έχει δείξει κάτι ως τώρα, ο Ντρέγκερ δείχνει καλύτερα στοιχεία, καλός είναι. Ο Ραφίνια και ο Χολέμπας είναι έμπειροι παίκτες και φιλότιμοι, όμως οι ηλικίες μετράνε. Δεν έχουν τα τρεξίματα που είχαν ο Τσιμίκας με τον Ομάρ, οι οποίοι ήταν «διάολοι», ήταν έμβολα, πήγαιναν πάνω κάτω. Αθλητές 100 μέτρων ήταν! Η ταχύτητα παίζει μεγάλο ρόλο.

Πέθανε ο Παλοτάι (pic+vid)

Όποτε είχε μεγάλα πλάγια μπακ ο Ολυμπιακός, έκανε τη διαφορά.

Από την εποχή τη δική μου κιόλας! Και πιο πίσω, με Μουράτη - Ρωσσίδη. Αλλά και στην εποχή μου, με Αγγελή - Γκαϊτατζή. Και την επόμενη δεκαετία με Βαμβακούλα - Ξανθόπουλο. Και αργότερα με Γεωργάτο - Μαυρογενίδη. Και πρόσφατα με Τσιμίκα - Ομάρ. Μιλάμε για πλάγια μπακ που έκαναν τη διαφορά γιατί ο καθένας τους γινόταν δεύτερος εξτρέμ! Με τέτοια πλάγια μπακ ο Ολυμπιακός σάρωνε τους τίτλους. Δεν είναι τυχαίο.

Πάρα πολύ σωστή παρατήρηση, η ιστορία μιλάει.

Καλά, η δική μας η ομάδα ειδικά ήταν το κάτι άλλο, δεν έχει εμφανιστεί κάτι παρόμοιο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Είχαμε τρεις παίκτες για κάθε θέση! Ειδικά μπροστά γινόταν χαμός, ο Πετρόπουλος τράβαγε τα μαλλιά του ποιους θα αφήσει έξω. Παίζαμε διπλό την Παρασκευή η 11άδα που θα έβαζε ο Πετρόπουλος με τη δεύτερη 11άδα αντίπαλο. Και έριχνε τέσσερα γκολ η δεύτερη 11άδα στην πρώτη! Για τέτοιο πράγμα μιλάμε. Μπροστά είχες φορ Υβ, Κρητικόπουλο, Γαλάκο, ήταν και ο Γιούτσος. Ποιον να βάλεις; Δεξιά είχες Λοσάντα, Παμπουλή, Παπαδημητρίου. Αριστερά ήμασταν εγώ, ο Δαβουρλής, ο Αϊδινίου. Τα χαφ, όμως, ήταν τα καλύτερα όλων των εποχών! Βιέρα λίγο δεξιά, Περσίδης στον άξονα, Δεληκάρης λίγο αριστερά.

Αποκαλύψεις Θεοδωρακάκη για Γουλανδρή, Παλοτάϊ, Κόκκαλη, Μαρινάκη και... Δεληκάρη

Σε ποιον από εκείνη την ομάδα είχες πιο μεγάλη αδυναμία;

Στον Δεληκάρη.

Από τα σημερινά χαφ ποιος σου αρέσει πιο πολύ;

Ο Καμαρά. Είναι παικτάρα. Εδώ θέλω να πω κάτι για τον Φορτούνη και τον Βαλμπουενά.

Ό,τι θέλεις.

Συγχωρέστε με αν κάνω λάθος, αλλά το συζητούσαμε παλιοί παίκτες μεταξύ μας ότι δεν γινόταν σωστή διαχείριση στον μεγάλης ηλικίας Βαλμπουενά, ο οποίος είναι παικτάρα, μας έχει λείψει, αλλά στην ηλικία που είναι δεν επιτρεπόταν να παίζει όλα τα ματς, δύο ματς κάθε εβδομάδα, και να είναι ο Φορτούνης στον πάγκο συνέχεια! Το περιμέναμε ότι θα έβγαζε θλάση ο Βαλμπουενά παίζοντας συνέχεια. Από την ηλικία δεν ξέφυγε κανείς στο ποδόσφαιρο. Αν του είχε κρατήσει μανιάτικο ο προπονητής του Φορτούνη αυτό που είχε γίνει στην Τούμπα και για το οποίο ζήτησε συγγνώμη ο παίκτης, είναι κρίμα. Είδαμε ότι τα συνεχόμενα παιχνίδια που έπαιρνε ο Βαλμπουενά έφεραν θλάση.

Θα περάσει ο Ολυμπιακός ως τρίτος από τον όμιλο; Τι πιστεύεις;

Να μην ξεχάσω να σου πω ότι το περίμενα ότι θα μας αδικούσε η διαιτησία με τη Μαρσέιγ. Οι Γάλλοι έχουν δύναμη, η Μαρσέιγ παρέπαιε, δεν πήγαινε καλά, πόντο δεν σταύρωνε για πολλά σερί ματς, το είχα πει στην παρέα μου ότι θα τη βοηθούσε η διαιτησία. Το θέμα είναι να συνεχίσει ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη, έστω ως τρίτος. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Αυτήν την ομάδα, τη Μαρσέιγ, την έχω ικανή να πάει στη Σίτι και να φάει τρία. Αλλά ας κερδίσουμε εμείς την Πόρτο που θα είναι αδιάφορη στο Καραϊσκάκη και ας κάνει ό,τι θέλει η Μαρσέιγ. Ή τουλάχιστον να μη χάσουμε. Δεν πιστεύω ότι η Μαρσέιγ θα πάει να νικήσει στην Αγγλία. Και το καλό για το πρωτάθλημα είναι ότι παίζουν και ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ στην Ευρώπη, θα χάνουν και αυτοί δυνάμεις.

Άλλο;

Μου αρέσει πολύ ο Βρουσάι. Και αναρωτιέμαι: πού ήταν αυτό το παιδί; Έπρεπε να ξεμείνουμε από παίκτες για να του δοθεί μια ευκαιρία; Και τι ευκαιρία, στα δύσκολα! Το παιδί χωρίς λεπτό στον Ολυμπιακό κλήθηκε ξαφνικά να βουτήξει στα βαθιά και τα κατάφερε. Στο πιο υψηλό επίπεδο. Να σταματήσουμε να λέμε «ταλέντο» έναν παίκτη 22 χρόνων! Αν δεν παίξει τώρα, πότε θα παίξει; Πρέπει να τον αναδείξουμε. Τις ενέργειες που έκανε με τον Άρη δεν τις βλέπουμε από άλλους παίκτες στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τέτοιες ενέργειες, σε ματς που καίει, έκαναν ο Μποτίνος, ο Δεληκάρης, ο Χατζηπαναγής, ο Τζιοβάνι. Μας έχει λείψει αυτό το ποδόσφαιρο.