Φαν’τ Σιπ - Φορτούνης: Κράτα με, να σε κρατώ

Στο κρύο Κισινάου ο διψασμένος για μπάλα Κώστας Φορτούνης έκανε το καλύτερο φετινό του παιχνίδι και έβγαλε από τη δύσκολη θέση τόσο την Εθνική όσο και τον Φαν’τ Σιπ. Γράφει ο Κώστας Χαλέμος

Φαν’τ Σιπ - Φορτούνης: Κράτα με, να σε κρατώ

Με ένα γκολ και μια ασίστ ο 29χρονος μέσος διαμόρφωσε το αποτέλεσμα (2-0) που κρατά ζωντανή την ομάδα στον κυνήγι της πρώτης θέσης και τον Ολλανδό στον πάγκο του.

Έτσι όπως εξελίχθηκε η σεζόν για τον ποδοσφαιριστή και τον προπονητή, είχε ανάγκη ο Φαν’τ Σιπ τον Φορτούνη και ο Φορτούνης τον Ολλανδό. «Το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δυο το πρόσωπο…». Από αυτό το… νίψιμο ωφελημένη άμεσα βγαίνει η Εθνική που δίνει τη μάχη της στο Νέισονς Λιγκ.

Τζον Φαν’τ Σιπ: «Για αυτό παίζει κοντά στο τέρμα ο Φορτούνης»

Μακροπρόθεσμα, ωστόσο, κερδισμένος βγαίνει και ο Ολυμπιακός, που στον διμέτωπο αγώνα του σε πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ χρειάζεται τον αναγεννημένο Φορτούνη για τη συνέχεια της χρονιάς, που προβλέπεται μακρά και επίπονη λόγω των ειδικών συνθηκών που διαμορφώνει η πανδημία.

Κατά τα άλλα, ο αγώνας δεν αντέχει σε σοβαρή κριτική. Τέτοια ματς, τύπου Μολδαβίας, τα καθαρίζεις νωρίς. Όπως έκανε η Σλοβενία στο ίδιο γήπεδο πριν από έναν μήνα. Έβαλε ένα γκολ στο 8’ με τον Λόβριτς και μετά έριξε τεσσάρα. Και η δική μας ομάδα θα μπορούσε να πετύχει τόσα γκολ, αλλά στο β’ ημίχρονο είχε το μυαλό της αλλού...

Φορτούνης: «Κερδίσαμε τον ένα τελικό - Δεν έχω να απαντήσω σε κανένα»

Δεν μπορείς και να τους αδικήσεις όμως… Έχοντας το τρίποντο στο τσεπάκι, Φαν’τ Σιπ και παίκτες ήταν φυσικό να σκέφτονται το ματς-τελικό με τη Σλοβενία στη Ριζούπολη. Αυτό το νόημα, άλλωστε, είχαν και οι αλλαγές του Ολλανδού: να κρατήσει φρέσκους τους Φορτούνη, Τσιμίκα, Παυλίδη, Λημνιό ενόψει του μεθαυριανού αγώνα.