Premier League: Σίτι και Λίβερπουλ δούλεψαν για τη Λέστερ- Νέο κάζο για Άρσεναλ (highlights)

Επιβλητική η Άστον Βίλα πέρασε με 3-0 από την Άρσεναλ. Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ διασταύρωσαν τα ξίφη τους στο «Έτιχαντ» με το τελικό 1-1 να αφήνει ικανοποιημένη τη Λέστερ να χαμογελά μετά από αυτό το αποτέλεσμα (αποτελέσματα, βαθμολογία, highlights).

Premier League: Σίτι και Λίβερπουλ δούλεψαν για τη Λέστερ- Νέο κάζο για Άρσεναλ (highlights)

Ένα βήμα μπρος και... δύο πίσω είναι η Άρσενάλ, η οποία ηττήθηκε με 3-0 στο Εμιρέιτς από την Άστον Βίλα. Ο Σάκα με αυτογκόλ έβαλε τους φιλοξενούμενους μπροστά στο 25΄και ο Γουάτκινς μέσα σε τρία λεπτά (72΄ και 75΄) τελείωσε τα πάντα για την ομάδα του καθώς με δύο γκολ διαμόρφωσε το τελικό 0-3.

Το μεγάλο παιχνίδι της Premier League διεξήχθη στο "Έτιχαντ" με τη Μάντσεστερ Σίτι να φιλοξενεί τη Λίβερπουλ. Οι Reds προηγήθηκαν νωρίς (13') στο ματς με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Σαλάχ.

Οι "πολίτες" κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσια στο 31' με το γκολ του Ζεσούς, ο οποίος πήρε ωραία τη μπάλα μέσα στην περιοχή της Λίβερπουλ και με ωραίο πλασέ την έστειλε στα δίχτυα για το 1-1.

Η ομάδα του Γουαρντιόλα είχε μεγάλη ευκαιρία στο 42' να πάρει κεφάλι στο σκορ, αλλά την πέταξε στα σκουπίδια ο Ντε Μπρόινε. Ο άσος της Σίτι ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ. Το πρώτο ημίχρονο ήταν γεμάτο με τις δύο ομάδες να έχουν ευκαιρίες, το ματς να έχει καλό ρυθμό. Το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος και τελικά η μεγάλη κερδισμένη είναι η Λέστερ που μένει στην κορυφή της βαθμολογίας.

Την έκτη σερί της νίκη σε όλες τις διοργανώσεις και τρίτη συνεχόμενη στα «σαλόνια» του αγγλικού πρωταθλήματος εξασφάλισε η Λέστερ. Οι «αλεπούδες» πέρασαν και το «εμπόδιο» της Γουλβς, την οποία νίκησαν 1-0 στο «Κινγκ Πάουερ» που τους επέτρεψε να παραμείνουν στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

«Χρυσός» σκόρερ για την ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς ήταν ο Τζέιμι Βάρντι, ο οποίος άνοιξε το σκορ στο 15’ με πέναλτι, ενώ στο 39’ και πάλι από την άσπρη βούλα έχασε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του. Οι «λύκοι» με την σειρά τους, που παρατάχθηκαν με τον Ντανιέλ Ποντένσε στο βασικό τους σχήμα, δεν αξιοποίησαν τις ευκαιρίες τους για να φτάσουν στην ισοφάριση και γνώρισαν την τρίτη φετινή τους ήττα στον θεσμό.

Ο Χάρι Κέιν έφτασε τα 150 γκολ στην Premier League, λυτρώνοντας με κεφαλιά την Τότεναμ στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Γουέστ Μπρομ (0-1).

Τα σπιρούνια αρχίζουν με "4 στα 4" εκτός έδρας μόλις για τέταρτη φορά στην ιστορία τους στη μεγάλη κατηγορία (μετά από τις σεζόν 1949-50, 1960-61 και 2017-18).

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 7/11

Τεράστιας σημασίας νίκη για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Γκούντισον Παρκ», με 3-1, επί της Έβερτον, στο εναρκτήριο ματς του Σαββατιάτικου προγράμματος της 8ης αγωνιστικής της Premier League.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» που προέρχονταν από ήττες με Άρσεναλ στo πρωτάθλημα (εντός έδρας) και την Μπασακσεχίρ (στην Τουρκία) στο Champions League επανήλθαν στις επιτυχίες κόντρα στα «ζαχαρωτά» που πλέον έχουν έναν πόντο σε 4 αγωνιστικές. μετά το «απόλυτο» ξεκίνημα τους!

Το αποτέλεσμα συνιστά «οξυγόνο» για τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, που λόγω των προαναφερθέντων αποτελεσμάτων παρουσιαζόταν «υπ' ατμόν»... Πρωταγωνιστής για τους νικητές ο Μπρούνο Φερνάντες που σκόραρε δις ακυρώνοντας το προβάδισμα των γηπεδούχων (19') με τον Βραζιλιάνο Μπερνάρντ.

Με κεφαλιά, απο σέντρα του Σο, ισοφάρισε ο Πορτογάλος (25') κι έδωσε στην ομάδα του το προβάδισμα (32') σε προσπάθεια του για... σέντρα προς τον Ράσφορντ που κατέληξε δοκάρι και μέσα! Ενδιάμεσα (28') ο Ντιν είχε δοκάρι για την ομάδα του Αντσελότι και το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο νεοεισελθών Καβάνι (95').

Παρά τη νίκη η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υπολείπεται τριών πόντων της αντιπάλου της...

Λίγο αργότερα, η Κρίσταλ Πάλας επικράτησε 4-1 της Λιντς, πιο δύσκολα πάντως απ' όσο δείχνει το τελικό αποτέλεσμα. Τα «παγώνια» έχουν να λένε για το απίθανο ακυρωθέν γκολ του Μπάμφορντ με το σκορ στο 1-0, όσο και για το σπάνιο αυτογκόλ του Έλντερ Κόστα για το 3-1...

Η Τσέλσι αιφνιδιάστηκε πλήρως από την παραπαίουσα φέτος Σέφιλντ Γιουνάιτεντ μένοντας πίσω στο σκορ πριν ολοκληρωθεί το δεκάλεπτο, ωστόσο με αντεπίθεση διαρκείας ακολούθησαν το παράδειγμα της Γιουνάιτεντ κι έφτασαν δικαιότατα στην τελική επικράτηση με σκορ 4-1.

Στο ακροτελεύτιο ματς της ημέρας, η Γουέστ Χαμ χρειάστηκε ένα γκολ στα... χασομέρια του αγώνα με «δράστη» τον Σόουτσεκ, προκειμένου να κάμψει με 1-0 την αντίσταση της μαχητικής μεν, αδύναμης δε φέτος Φούλαμ, η οποία παρέμεινε μόλις έναν πόντο πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού...

ΤΑ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Η Σαουθάμπτον δεν δυσκολεύτηκε απέναντι στη Νιουκάστλ της οποίας επικράτησε με 2-0 πανηγυρίζοντας την πέμπτη νίκη στα έξι τελευταία ματς και βρέθηκε -έστω και με αγώνα περισσότερο- στην κορυφή

Ο Άνταμας στο 7ο λεπτό άνοιξε το σκορ και στο 82’ ο Άμστρονγκ διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Στον άλλο αγώνα της βραδιάς η Μπράιτον με τη Μπέρνλι έμειναν στο 0-0

Το πρoφίλ της 8ης αγωνιστικής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6/11

Μπράιτον – Μπέρνλι 0-0

Σαουθάμπτον – Νιουκάστλ 0-0
(7' Άνταμας, 82 Άρμστρονγκ)

ΣΑΒΒΑΤΟ 7/11

Έβερτον – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-3
(19' Μπερτράντ - 25', 32' Μπρούνο Φερνάντες, 95' Καβάνι)

Κρίσταλ Πάλας – Λιντς 4-1
(12' Νταν, 22' Έζε, 42' αυτ. Έλντερ Κόστα, 70' Αγιού - 27' Μπάμφορντ)

Τσέλσι – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 4-1
(23' Έιμπραχαμ, 34' Τσίλγουελ, 77' Τιάγκο Σίλβα, 80' Βέρνερ - 9' ΜακΓκόλντρικ)

Γουέστ Χαμ – Φούλαμ 1-0
(90'+2' Σόουτσεκ)

ΚΥΡΙΑΚΗ 8/11

Γουέστ Μπρόμιτς – Τότεναμ 0-1
(88' Κέιν)

Λέστερ – Γουλβς 1-0

(15' πέν. Βάρντι)


Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ 1-1

31' Ζεσούς - 13' Σαλάχ

Άρσεναλ – Άστον Βίλα 0-3

(25΄Σάκα (αυτ.), 72, 75΄Γουάτκινς)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ