EΛ ΑΡΑ-ΜΠΗΚΕ!

Η «κατάρα» του Γιουσέφ Ελ Αραμπί «έσπασε» την καλύτερη στιγμή για τον ίδιο και για τον Ολυμπιακό. Με ένα υπέροχο γκολ κατά της Ομόνοιας και για τον κορυφαίο στόχο, την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ

 EΛ ΑΡΑ-ΜΠΗΚΕ!

Είχε να σκοράρει σχεδόν ένα τρίμηνο. Δεν ήταν στα καλύτερά του, αλλά δεν ήταν και στα τυχερότερά του. Ο Πέδρο Μαρτίνς τον εμπιστεύτηκε πολύ παρά την γκίνια και τη γκρίνια. Με την Ομόνοια έμεινε στον πάγκο και σωστά έγινε αυτό, διότι ο Χασάν έδειχνε γενικότερα πιο κεφάτος και σε καλύτερη ψυχολογία.

Το ματς δεν «πήγε» για τον Ολυμπιακό, με συνέπεια να χρειαστούν οι αλλαγές στο 60΄για να γίνει πιο πιεστική η ομάδα, με δύο φορ, αλλά και με τον Ραντζέλοβιτς που θα έδινε μεγαλύτερη ενέργεια. Στο τελευταίο ημίωρο, ο Ολυμπιακός ήταν πράγματι ένα φαβορί απέναντι σε ένα αουτσάιντερ, διότι μέχρι τότε η Ομόνοια δικαίως είχε αρχίσει να πιστεύει ότι θα έφευγε αβρόχοις ποσίν από το «Καραϊσκάκης» και θα ετοιμαζόταν για «κόλαση» στο ΓΣΠ.

Ο Ελ Αραμπί συνέχισε να έχει κακοδαιμονία. Μία κεφαλιά από κοντά, άουτ. Ένα σουτ από κοντά άουτ. Μια κεφαλιά που έδιωξε εντυπωσιακά ο Φαμπιάνο. Ενδιάμεσα, μια φανταστική πάσα για τον Ραντζέλοβιτς, εκεί όπου ο Σέρβος έκανε τον ασταθή μπακ της Ομόνοιας να πέσει στο έδαφος και να μπλοκάρει σαν τον... Φαμπιάνο. Το βασικό είχε γίνει. Είχε σπάσει και η «κατάρα» με τα πέναλτι, καθώς η εκτέλεση του Βαλμπουενά ήταν υποδειγματική.

Έπρεπε όμως να «σπάσει» και η άλλη. Αυτή του σπουδαίου στράικερ. Ο Μαροκινός ήθελε να το κάνει με έμφαση, έπρεπε ένα τέτοιο διάστημα αποχής από το γκολ να το διαλύσει με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο. Και το έκανε, με την ντρίμπλα, την απαλλαγή και το αριστερό άπιαστο σουτ στη γωνία του έξοχου τερματοφύλακα της Ομόνοιας.

Το γκολ του Ελ Αραμπί ήρθε μετά από καιρό. Φυσικά είχαν προηγηθεί πολλά από τον πρώτο σκόρερ της περσινής σεζόν. Και σίγουρα θα ακολουθήσουν κι άλλα από τον πιθανό πρώτο σκόρερ και της φετινής περιόδου. Όμως αυτό το εκπληκτικό με την Ομόνοια θα είναι πάντα ξεχωριστό. Όχι γιατί «έσπασε» την γκίνια. Αλλά γιατί θα σφραγίσει - εκτός συγκλονιστικού απροόπτου - μια πρόκριση δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ και την 20η συμμετοχή του Ολυμπιακού στο Champions League.

Ελ Αρα-ΜΠΗΚΕ και το γκολ και ο Ολυμπιακός στους ομίλους!