Ολυμπιακός: Υπομονή και κυριαρχία

Τα δύο «κλειδιά» για το στόχο του Ολυμπιακού εναντίον της Ομόνοιας στον πρώτο αγώνα για τα play off του Champions League.

Ολυμπιακός: Υπομονή και κυριαρχία

Δεν θα είναι εύκολο το ματς του Ολυμπιακού με την Ομόνοια (23/9-22.00). Το έχουμε εμπεδώσει με κάθε τρόπο, είναι ξεκαθαρισμένο. Η ελληνική ομάδα είναι ανώτερη, αλλά δεν έχει αγωνιστικό ρυθμό και βρίσκεται σε μεταίχμιο προετοιμασίας και επίσημων αγώνων. Η κυπριακή έχει ήδη πετύχει το στόχο της με την πρόκριση στους ομίλους του Europa League και δίχως καμία πίεση ή άγχος πάει για το κάτι παραπάνω και για «συγγραφή ιστορίας». Για τον Ολυμπιακό δεν είναι ιστορικό να μπει στο Champions League, είναι υποχρέωση. Άρα η πίεση είναι στη δική του πλευρά.

Από κει και πέρα, ο Πέδρο Μαρτίνς και οι παίκτες του γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι τα 30+ εκατομμύρια ευρώ για το κλαμπ σε περίπτωση πρόκρισης, δεν είναι «παίξε-γέλασε». Ούτε είναι για να «παίζεις». Είναι για να παίζεις ώστε να κερδίσεις!

Το παιχνίδι θα μοιάζει με ένα δυνατό ματς Superleague απέναντι σε αντίπαλο που θα κάνει το παν για να κρατήσει στην άμυνα και θα επιδιώξει με κάποιο τρόπο να φτάσει σε ένα γκολ. Ο Ολυμπιακός δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να δεχτεί γκολ, διότι η άμυνα της Ομόνοιας δεν είναι από εκείνες που μπορούν να δεχτούν εύκολα τρία τέρματα και πάνω, ώστε να πει κανείς πως δεν τρέχει και τίποτα αν μπει η μπάλα στην εστία του Σα ή του Τζολάκη.

Η υπομονή είναι η πρώτη απαραίτητη συνθήκη. Και η κυριαρχία η δεύτερη. Ο Ολυμπιακός μπορεί να μη βρει γρήγορα το γκολ που θα ψάξει από νωρίς, αλλά μπορεί - όταν το βρει - να συνεχίσει να σκοράρει! Συνεπώς υπομονή. Από την άλλη, η πίεση στην κυπριακή ομάδα θα πρέπει να είναι αφόρητη από το πρώτο δευτερόλεπτο. Με πολύ καθοριστικό τον έλεγχο στη μεσαία γραμμή και την πίεση ψηλά. Οι δύο έμπειροι χαφ της Ομόνοιας, ο Βίτορ Γκόμες και ο Ζόρντι Γκόμεθ, θα κάνουν καλή δουλειά. Κι η άμυνα των φιλοξενούμενων με πρωταγωνιστή τον Φαμπιάνο, θα είναι δυσκολοκατάβλητη. Όμως ο Ολυμπιακός έχει κυριαρχήσει κόντρα σε ομάδες top ευρωπαϊκού επιπέδου, μπορεί να το κάνει απέναντι σε ένα συγκρότημα που θα μοιάζει με top ελληνικού πρωταθλήματος.

Όλα αυτά είναι θεωρίες. Η πράξη, το βράδυ στο γήπεδο...