O Ολυμπιακός «παίζει» και για τις... μεταγραφές του!

Καθοριστικό από πολλές απόψεις είναι για τον Ολυμπιακό το αποψινό παιχνίδι με την Ομόνοια. Οι ερυθρόλευκοι καλούνται και έχουν χρέος να κάνουν το πρώτο βήμα πρόκρισης στους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, που θα αποτελέσει τη βάση για μια αγωνιστικά και οικονομικά ομαλή σεζόν.

O Ολυμπιακός «παίζει» και για τις... μεταγραφές του!

Το παιχνίδι με την κυπριακή ομάδα δεν θα είναι εύκολο, αλλά είναι στο χέρι του Ολυμπιακού να το κάνει. Όλα αυτά τα ματς διεξάγονται κάτω από ιδιαίτερα διαμορφωμένες συνθήκες, πολύ περισσότερο τώρα σε μια περίοδο που ο κορονοϊός ορίζει τα πάντα -ακόμα και στο ποδόσφαιρο.

Η μοναδική παγίδα που έχει το παιχνίδι δεν είναι κρυφή, αλλά φανερή. Είναι ο πόθος της Ομόνοιας να βρεθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αφήνοντας έξω το φαβορί του ζευγαριού, Ολυμπιακό. Εκεί θα πρέπει να επενδύσει αρχικά ο Ολυμπιακός, ο οποίος κατά το παρελθόν έχει βρεθεί στη θέση της σημερινής του αντιπάλου και τα πήγε περίφημα. Ακόμα και πέρυσι. Θυμάστε ποια θα ήταν η χειρότερη κλήρωση για τον Ολυμπιακό στον γ' προκριματικό; Η Μπασάκσεχιρ. Θυμάστε ποια θα ήταν η χειρότερη κλήρωση στα πλέι οφ; Η Κράσνονταρ. Και τι έγινε; Θεωρητικά ο Ολυμπιακός έκανε την υπέρβαση απέναντι σε πολύ μεγαλύτερα μπάτζετ, αλλά από την άλλη έκανε άψογη διαχείριση όλων των παραμέτρων, μεταξύ των οποίων και της... πιο βαριάς φανέλας που διαθέτει και από τις δύο προαναφερθείσες ομάδες. Σε κανένα από τα περσινά παιχνίδια, είτε στο Τσάμπιονς Λιγκ, είτε στο Γιουρόπα ξεκίνησε ο Ολυμπιακός ως φαβορί. Άντε να συμφωνήσουμε ότι αυτό το στάτους υπήρξε στο παιχνίδι με τη Βικτόρια Πλζεν, την πρώτη του ευρωπαϊκή αντίπαλο. Και τι έγινε στο πρώτο ματς; Μηδέν-μηδέν...

Φανέλα βασικού οι Φορτούνης και Μασούρας με Ομόνοια

Άρα το βασικό ζητούμενο είναι να μπορέσει να διαχειριστεί ψυχολογικά τον τίτλο του μεγάλου φαβορί και από 'κει και πέρα να βρει μέσα στον αγωνιστικό χώρο τις απαντήσεις στα ερωτήματα που θα του βάλει η αντίπαλός του. Ο περσινός Ολυμπιακός θα περνούσε «αέρα». Όμως επειδή δεν έχουμε να κάνουμε ούτε με περσινό Ολυμπιακό, ούτε με περσινή Ομόνοια, αυτός ο Ολυμπιακός οφείλει να... μοιάσει στον προηγούμενο και να πάρει αποτέλεσμα που θα τον καταστήσει φαβορί ενόψει της ρεβάνς -έπειτα από μια εβδομάδα-, αλλά και φαβορί σε ένα άλλο μέτωπο, το μεταγραφικό.

Ενδεχόμενο θετικό αποτέλεσμα στο αποψινό παιχνίδι, πέρα από το γεγονός ότι θα φέρει στα πόδια του την τύχη του ζευγαριού, θα αποτελέσει ισχυρό χαρτί στις διαπραγματεύσεις με οποιονδήποτε μεταγραφικό στόχο έχει θέσει.

Γιατί άλλο είναι να πεις σε έναν ποδοσφαιριστή ότι θα έχει 26 παιχνίδια και 10 πλέι οφ, ίσον 36 για το πρωτάθλημα, 4 για το Κύπελλο και έναν τελικό, που δεν ξέρουμε αν, πότε, σε ποιο γήπεδο και με ποια ρόστερ θα γίνει και άλλο είναι να ξεκινάς την κουβέντα λέγοντάς του ότι θα έχει έξι εξασφαλισμένες συμμετοχές στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Εκεί που ένα παιχνίδι -στα μάτια των ξένων- ισούται με μια σεζόν στην Ελλάδα.

Πάμε λοιπόν να δούμε πώς θα... στρώσει ο Ολυμπιακός απόψε και αν θα... κοιμηθεί ήσυχος ενόψει της ρεβάνς στην Κύπρο, αλλά και των μεταγραφικών διαπραγματεύσεων, η εξέλιξη των οποίων θα επηρεαστεί από το αν θα προκριθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ή σε αυτούς του Γιουρόπα.