Το παρασκήνιο με τον Σιόβα και την Εθνική: Η... Ουγκάντα, η ΕΠΟ και το κανάλι του Σαββίδη

Ο Θέμης Σινάνογλου περιγράφει όλο το παρασκήνιο στην υπόθεση του Δημήτρη Σιόβα στην Εθνική. Από τη δήλωσή του μέχρι την... τηλεοπτική απομάκρυνσή του από τον Φαν'τ Σιπ.

Το παρασκήνιο με τον Σιόβα και την Εθνική: Η... Ουγκάντα, η ΕΠΟ και το κανάλι του Σαββίδη

Ουγκάντα, 50 χρόνια πριν. Ο ομοσπονδιακός προπονητής, 14 μέρες μετά από ένα περιστατικό δυσαρέσκειας με έναν ποδοσφαιριστή της Εθνικής, πάει στο κανάλι ενός πλούσιου ιδιοκτήτη ποδοσφαιρικής ομάδας, η οποία έχει κολλητή σχέση με την Ομοσπονδία και ο πλούσιος ιδιοκτήτης είχε πει για τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας «εμείς τον βάλαμε». Τον εργοδότη του ομοσπονδιακού προπονητή. Και δίνει την αποκλειστικότητα στο τηλεοπτικό κανάλι 14 μέρες μετά, ανακοινώνοντας ότι ο ποδοσφαιριστής θα καρατομηθεί.

Πώς ακούγεται; Έλα μωρέ, αυτά γίνονταν στην Ουγκάντα πριν από 50 χρόνια. Κι όμως, γίνονται στην Ελλάδα τώρα.

Να δώσω τα δεδομένα και ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του. Και θυμίζω ότι με τον Σιόβα έχω κάνει τρεις συνεντεύξεις τα τελευταία δύο χρόνια...

Ο Φαν’τ Σιπ προσελήφθη από την ΕΠΟ. Για τον πρόεδρο της ΕΠΟ είχε πει δημόσια ο Σαββίδης «εμείς τον βάλαμε». Ο ΠΑΟΚ. Η ΕΠΟ έχει τρομερή κόντρα με τον Ολυμπιακό, είδαμε τι έγινε με τον τελικό Κυπέλλου Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο, κάθε μήνα οριζόταν τελικός και κάθε μήνα οριζόταν σε άλλο γήπεδο. Ούτε το Κύπελλο δεν έδωσε ο πρόεδρος της ΕΠΟ στον αρχηγό του Ολυμπιακού.

Τι είπαν Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος για τον αποκλεισμό του Σιόβα από την Εθνική (vid)

Ο Σιόβας έχει πολύ καλή σχέση με τον Ολυμπιακό. Και προσωπικά με τον Μαρινάκη. Το έχει δηλώσει, θυμόμαστε και προσωπικές δηλώσεις που είχε κάνει στο ΟΑΚΑ υπέρ του Μαρινάκη μετά από ένα νικηφόρο ματς με την ΑΕΚ.

Στις 6 Σεπτεμβρίου ο Σιόβας, έχοντας βάλει γκολάρα με την Εθνική και βοηθώντας τη να νικήσει το Κόσοβο, κάνει δηλώσεις μετά το ματς, οι οποίες δεν ήταν κάτι τρομερό. 14 ολόκληρες μέρες μετά ο ομοσπονδιακός προπονητής, ενώ δεν έχει μιλήσει δημοσίως, λες και περιμένει για να δώσει την αποκλειστικότητα στο κανάλι του Σαββίδη όπου είναι καλεσμένος στην αθλητική εκπομπή της Κυριακής, πάει και ανακοινώνει εκεί ότι ο Σιόβας από την Εθνική τέλος!

Εθνική: Ο Φαν'τ Σιπ «τελείωσε» τον Σιόβα από την τηλεόραση! (vid)

Για να είμαστε σοβαροί. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μου, ο Σιόβας δεν έμαθε από την τηλεόραση ότι τελείωσε από την Εθνική. Ο Φαν’τ Σιπ τού το είχε πει μέρες πριν. Όμως το πανελλήνιο έμαθε 14 μέρες μετά από τον Φαν’τ Σιπ στο Open ότι ο Σιόβας τελείωσε από την Εθνική.

Στις 6 Σεπτέμβρη ο Σιόβας έκανε τις επίμαχες δηλώσεις και στις 7 Σεπτέμβρη έκανε προσπάθεια να μην τιμωρηθεί, έδειξε ότι μόνο αδιάφορος δεν είναι, έκανε διορθωτική ανακοίνωση. Όμως στις 20 Σεπτέμβρη ο ομοσπονδιακός προπονητής πήγε στο κανάλι του Σαββίδη και ανακοίνωσε την απόφασή του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μου, ο Σιόβας θα μιλήσει. Όταν κρίνει εκείνος ότι πρέπει. Τώρα έχει πολλά τρεχάματα, του έπεσαν όλα μαζεμένα. Πήρε μεταγραφή πριν από λίγες μέρες, έκανε ντεμπούτο με την Ουέσκα την Κυριακή, λίγη ώρα μετά άκουγε τον προπονητή να τον αδειάζει δημοσίως, έχει τη μετακόμιση της οικογένειάς του από τη Λεγανές στην Ουέσκα, αλλαγή πόλης, έχει τεστ Covid, θέλει να ηρεμήσει λίγο, γιατί το ντεμπούτο του δεν ήταν καλό, έχασε η ομάδα του στην έδρα της 0-2 από την Κάδιθ.

Σιόβας: Έκανε διευκρινιστική δήλωση για Μανωλά, Σωκράτη και Φαν'τ Σιπ (pic)

Δεν μετανιώνει, πάντως, έχει αδερφική σχέση με τον Μανωλά, μιλάνε κάθε μέρα στο τηλέφωνο, είναι κουμπάροι και κολλητοί. Θεωρεί ότι έβγαλε τον αληθινό εαυτό του σε εκείνες τις δηλώσεις και είπε την αλήθεια για το καλό της Εθνικής, ότι δεν πρέπει να είναι ο καλύτερος Έλληνας αμυντικός εκτός Εθνικής και ότι πρέπει οι έμπειροι να επιστρέψουν, «φωτογραφίζοντας» τον Μανωλά και τον Παπασταθόπουλο. Θεωρεί ότι η Εθνική χρειάζεται τον Μανωλά και ότι ο αμυντικός της Νάπολι είναι καλύτερος και από τον Σβάρνα και από τον ίδιο τον Σιόβα.

Θεωρεί ότι η ΕΠΟ πειράχτηκε γιατί έχουν κόλλημα ειδικά με τον Μανωλά! Δεν θέλουν τον Μανωλά. Τον καλύτερο αμυντικό στην Ελλάδα.

Παράξενα πράγματα όμως. Τρεις είναι οι καλύτεροι Έλληνες αμυντικοί με θητεία στο εξωτερικό, ο Μανωλάς, ο Παπασταθόπουλος, ο Σιόβας, και είναι και οι τρεις εκτός Εθνικής, τους έφαγαν. Ο Μανωλάς παίζει χρόνια στον Ολυμπιακό, στη Ρόμα, στη Νάπολι. Στο κορυφαίο επίπεδο. Ο Παπασταθόπουλος παίζει χρόνια στη Βέρντερ, στην Ντόρτμουντ, στην Άρσεναλ. Στο κορυφαίο επίπεδο. Ο Σιόβας έπαιξε 5 χρόνια στον Ολυμπιακό και 3 χρόνια παίζει στην Ισπανία στη Λεγανές, τώρα στην Ουέσκα, πάλι στο ισπανικό πρωτάθλημα. Στα 32 του έκανε διετές συμβόλαιο με 2 εκατ. ευρώ. Θα πάρει και ο Ολυμπιακός λεφτά λόγω ρήτρας. Βελτιώθηκε πολύ στην Ισπανία, μου είχε δηλώσει ότι έχασε 8 κιλά εκεί.

Τι είπε ο Σιόβας για Μανωλά, Σβάρνα και το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Εθνικής

Τι έχει η ΕΠΟ με τους τρεις αυτούς παίκτες και γιατί διασύρεται ο ομοσπονδιακός προπονητής περιμένοντας 14 μέρες για να πει δημόσια την τιμωρία στο κανάλι του Σαββίδη; Είναι τυχαίο ότι ο Παπασταθόπουλος είναι κουμπάρος με τον τεχνικό διευθυντή του Ολυμπιακού Βασίλη Τοροσίδη, ο Μανωλάς είναι «παιδί» του Μαρινάκη και κουμπάρος με τον Σιόβα που και αυτός έχει καλή σχέση με τον Μαρινάκη; Πρέπει να επηρεάζουν αυτά την Εθνική; Κατά τεκμήριο είναι ή δεν είναι αυτοί οι τρεις οι πιο καταξιωμένοι Έλληνες αμυντικοί με τη μακράν καλύτερη καριέρα;

Ο Σιόβας στις 7 Σεπτέμβρη, μία μέρα μετά τις πρώτες του δηλώσεις, ανακοίνωσε: «Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι σε καμία περίπτωση δεν προσπάθησα να κάνω παρέμβαση στο έργο του προπονητή, ούτε υποδείξεις για το ποιος πρέπει και ποιος δεν πρέπει να είναι στις τάξεις της εθνικής ομάδας. Εξέφρασα μόνο την άποψή μου αναφορικά με το "πάντρεμα" νέων και έμπειρων παικτών που έχουν παραστάσεις από τα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης αλλά και τις μεγάλες διοργανώσεις. Στόχος όλων μας είναι να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να επαναφέρουμε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στην ελίτ της Ευρώπης».

Επί δύο εβδομάδες μετά από αυτό ο ομοσπονδιακός προπονητής φαίνεται σαν να κοιταζόταν στον καθρέφτη λέγοντας «θα τον τιμωρήσω, αλλά πρέπει να περιμένω, θα τον τιμωρήσω, αλλά πρέπει να περιμένω». Τι περίμενε; Να είναι καλεσμένος στην κυριακάτικη εκπομπή του καναλιού του Σαββίδη; Εύλογα αναρωτιόμαστε.