Ολυμπιακός: Προσπαθεί να φέρει τον Εμβιλά!

Η μεταγραφή του Πέπε τελειώνει απόψε για τον Ολυμπιακό με το τυπικό της υπόθεσης, αλλά δεν τελειώνει και η ενίσχυση στη μεσαία γραμμή. Στους Πειραιώτες έχει προταθεί ο Γιαν Εμβιλά και μάλιστα η θερμή εισήγηση έχει γίνει από τον Φρανσουά Μοντέστο.

Ολυμπιακός: Προσπαθεί να φέρει τον Εμβιλά!

Ο επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ των Πειραιωτών είναι αυτός που έχει ρίξει το όνομα του Γάλλου χαφ στο τραπέζι και η υπόθεσή του φαίνεται πως προχωρεί αρκετά και είναι σε πολύ καλό δρόμο. Ο Ολυμπιακός κινείται να πάρει και τον σπουδαίο χαφ της Σεντ Ετιέν και το θέμα του μοιάζει αρκετά προχωρημένο.

Γιάν Εμβιλά: Η άκρως τρελή και δύσκολη περίπτωση που ψάχνει ο Ολυμπιακός (vid)

Οι Πειραιώτες δεν σκοπεύουν να μείνουν έτσι στα χαφ και θέλουν να δημιουργήσουν μία πανίσχυρη μεσαία γραμμή. Με τον Εμβιλά και ο Πέδρο Μαρτίνς θεωρεί ότι ο Ολυμπιακός θα είναι πιο δυνατός σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν. Οι «ερυθρόλευκοι», λοιπόν, έχουν ξεκινήσει επαφές με τους «στεφανουά» για το θέμα του 30χρονου χαφ. Στο περιθώριο των συζητήσεων που έγιναν για τον Τράουκο, ξεκίνησαν και οι επαφές για τον Εμβιλά.

Ο Γάλλος, όπως έχουμε αναφέρει ξανά, έχει έρθει σε σύγκρουση με τον προπονητή του, τον Κλοντ Πιελ, και δεν είναι η πρώτη του επιλογή για την ενδεκάδα της Σεντ Ετιέν. Στο περιθώριο δεν είναι ο ποδοσφαιριστής, αλλά από την άλλη δεν είναι και προτεραιότητα. Οι «στεφανουά» θέλουν να παραχωρήσουν τον παίκτη. Τα πράγματα, ωστόσο, δεν είναι τόσο απλά και γι’ αυτό το θέμα, αφού ο Εμβιλά έχει ένα πολύ υψηλό συμβόλαιο. Συγκεκριμένα εισπράττει 1,8 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Το σίγουρο είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να φτάσει τόσο ψηλά. Μία λύση για τον Εμβιλά είναι να τον πάρει δανεικό ο πρωταθλητής Ελλάδας.

Ο παίκτης έχει συμβόλαιο με τη Σεντ Ετιέν έως το 2022 και η Σεντ Ετιέν δεν είναι αρνητική να τον παραχωρήσει ακόμη και δανεικό. Είναι μία επιλογή για να μπορέσει ο παίκτης να φύγει από τους «στεφανουά». Οι πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν πως ο Ολυμπιακός έχει βρει το έδαφος για να προχωρήσει τη μεταγραφή του Εμβιλά και πράγματι αυτό κάνει.

Ίσως τις επόμενες ημέρες να έχουμε και εξελίξεις, με τον Πέδρο Μαρτίνς να θέλει και έναν πιο έμπειρο παίκτη για τη μεσαία του γραμμή. Κάτι ακόμη που δίνει πόντους στον Εμβιλά είναι ότι πρόκειται για έναν χαφ με πιο αμυντικούς προσανατολισμούς.