Ολυμπιακός: Αυτό είναι το πρόβλημα για Ομόνοια ή Ερυθρό Αστέρα

Ποια είναι η πραγματική δυσκολία για τον Ολυμπιακό απέναντι σε Ερυθρό Αστέρα (λογικά) ή Ομόνοια (καθόλου απίθανο).

Ολυμπιακός: Αυτό είναι το πρόβλημα για Ομόνοια ή Ερυθρό Αστέρα

Το πρόβλημα με όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο και έχουν σχέση με την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου στο πρωτάθλημα, όπως και με το θέμα του τελικού για το Κύπελλο, αποτελούν το μεγάλο εμπόδιο για τον Ολυμπιακό ενόψει της προσπάθειάς του να προκριθεί στους ομίλους του Champions League. Είτε αντιμετωπίσει το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου σε διπλούς αγώνες τον Ερυθρό Αστέρα είτε την Ομόνοια.

Ομόνοια - Ερυθρός Αστέρας: Τα προφίλ των υποψήφιων αντιπάλων του Ολυμπιακού (vids)

Ο Ολυμπιακός μέχρι να έρθει εκείνη η ώρα θα έχει δώσει μόνο δύο επίσημα ματς! Τον τελικό του Κυπέλλου και την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ο αριθμός είναι ελάχιστος. Φυσικά το ίδιο πρόβλημα, έτσι όπως τα έχουν κάνει οι αρμόδιοι φορείς του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, αντιμετωπίζουν και οι άλλες ελληνικές ομάδες. Ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ, ο Άρης, ο ΟΦΗ. Οι δύο πρώτοι, ειδικά, ας πρόσεχαν. Και ο νοών νοείτο.

Αλλά ας επιστρέψουμε στον Ολυμπιακό. και στους υποψήφιους αντίπαλούς του. Ο Ερυθρός Αστέρας του Ντέγιαν Στάνκοβιτς έχει παίξει ήδη έξι αγώνες πρωταθλήματος (με ισάριθμες νίκες), όπως επίσης και δύο προκριματικά (επίσης με δύο νίκες, 5-0 την Γιουρόπα και 1-0 τα Τίρανα). Έχει συνολικό απολογισμό τερμάτων 25-2! Δε φτάνει δηλαδή που έχει πολλά ματς, είναι και σε τρομερή φόρμα στις αρχές της σεζόν.

Champions League: Από το ζευγάρι Ομόνοια - Ερυθρός Αστέρας ο αντίπαλος του Ολυμπιακού στα πλέι οφ!

Αν οι Σέρβοι αποκλείσουν την Ομόνοια στην Κύπρο, θα έχουν δώσει μέχρι τα play off ακόμη τρία ματς. Αυτό της Ευρώπης και εναντίον της Τσουκαρίτσκι (ντέρμπι) και της Βόζντοβατς για το πρωτάθλημα. Θα πάνε δηλαδή με 11 επίσημα ματς στα play off έναντι 2 του Ολυμπιακού! Η διαφορά είναι τεράστια.

Εάν η Ομόνοια κάνει την έκπληξη, όπως έκανε και με την Λέγκια στην Βαρσοβία, θα έχει παίξει τρία ματς στην Ευρώπη (1-0 στην Αρμενία την Αραράτ, 2-0 την Λέγκια στην Πολωνία και αυτό με τον Ερυθρό Αστέρα), ενώ θα έχει δώσει και τέσσερα ματς στο πρωτάθλημα. Έχει μία νίκη και μία ισοπαλία έως τώρα, ενώ στις 12 του μηνός θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Ανόρθωση και στις 19 την ΑΕΚ Λάρνακας. Σύνολο 7 παιχνίδια έναντι 2 του Ολυμπιακού. Κι εδώ η διαφορά είναι μεγάλη και μπορεί να παίξει ρόλο.

Ό,τι και να γίνει ο Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς θα είναι το φαβορί για την πρόκριση στους ομίλους. Αλλά όπως και να το δει κανείς, όποιος κι αν είναι ο αντίπαλός του στα play off, η δυσκολία θα είναι πολύ μεγάλη. Και ο αγωνιστικός ρυθμός είναι ένα στοιχείο... εντελώς εναντίον της ελληνικής ομάδας.